Våre arveord - Harald Bjorvand

Våre arveord

etymologisk ordbok : tredje utgave

; Fredrik Otto Lindeman

Serie: Instituttet for sammenlignende kulturforskning, Serie B, skrifter 105

Etymologi er studiet av ordenes opprinnelse og av hvordan de har utviklet seg gjen.nom tusener av år både når det gjelder form og betydning. Arveordene er de eldste ordene i språket vårt. Det innebærer at vi i de fleste tilfellene finner historisk beslektede former i de andre germanske og indoeuro. Les mer
Vår pris
695,-

(Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 - 10 dager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 695,-

(Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 - 10 dager

Etymologi er studiet av ordenes opprinnelse og av hvordan de har utviklet seg gjen.nom tusener av år både når det gjelder form og betydning. Arveordene er de eldste ordene i språket vårt. Det innebærer at vi i de fleste tilfellene finner historisk beslektede former i de andre germanske og indoeuro.peiske språkene. Typiske arveord er slektskapsordene bror, datter, far, mor. I motsetning til lånord som sjarm, sjekk og sykkel er disse ordene nedarvet fra det indoeuropeiske grunnspråket. Når det gjelder behandlingen av arveordenes etymologi erstatter boken Falk og Torp Etymologisk ordbog over det norske og det danske sprog 1903-06 (tysk utgave 1910-11).
Nytt språkmateriale
Sammen med en ny kritisk analyse av arveordenes etymologi legger forfatterne fram en mengde nytt språkmateriale, særlig fra indoeuropeiske språk som hettittisk, tokarisk, armensk og de keltiske språkene. Boken inneholder også en systematisk oversikt og behandling av alle beslektede former i de gamle og de moderne germanske språkene, blant disse finnes også en lang rekke former fra våre gamle runeinnskrifter. Boken bringer en rekke nye etymologier, f.eks. bikkje, gamme, seng, svor og tid.
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Novus / Instituttet for sammenlignende kulturforskning
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 1604
ISBN: 9788270999224
Utgave: 3. utg.
Format: 25 x 19 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger