Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

De usynlige

«De usynlige er en vakker, liten roman om en liten familie på en øy i nord, malt mellom kreftene i hav og himmel. Roy Jacobsens griper leseren med et slag og slipper ikke tak før på siste side.»

Guri Hjeltnes, VG

Ingrid vokser opp på Barrøy. Havet er hennes eventyr. Fisken, stormen, fattigdommen. Hun eier årstidene, fuglene og horisonten. Ingrid må lære alt det ingen lenger kan. En dag må hun lære enda mer.Med De usynlige er Roy Jacobsen tilbake i samme miljø som er skildret i første del av Seierherrene, kystproletariatet. Les mer

249,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Ingrid vokser opp på Barrøy. Havet er hennes eventyr. Fisken, stormen, fattigdommen. Hun eier årstidene, fuglene og horisonten. Ingrid må lære alt det ingen lenger kan. En dag må hun lære enda mer.Med De usynlige er Roy Jacobsen tilbake i samme miljø som er skildret i første del av Seierherrene, kystproletariatet. Handlingen utspiller seg på en liten øy helt ytterst i havgapet på Helgelandskysten, i årene fra 1913 til 1928. Som forfatteren selv sier: «Det fantes tusenvis av slike øyer på norskekysten. I dag er det ingen. De fortjener å bli sett».

De usynlige er første del av en trilogi.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Bokmål
ISBN
9788202425326
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2013
Serie
Barrøy 1

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

«De usynlige er en vakker, liten roman om en liten familie på en øy i nord, malt mellom kreftene i hav og himmel. Roy Jacobsens griper leseren med et slag og slipper ikke tak før på siste side.»

Guri Hjeltnes, VG

«De usynlige er rett og slett en helt fantastisk roman.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

"Roy Jacobsen hevder seg i mesterklassen og det vil være rart om De usynlige ikke blir å finne på nominasjonslista til Nordisk Råds litteraturpris. Etter denne romanen er ikke de små menneskene lenger usynlige. Kystbefolkningen har fått et nytt monument."

Aslak Thorsen, Varden

"(...) sidene er fullspekket av lun humor, liketil personskildring og overraskende hendelser. Alt pakket inn i et fortettet, poetisk og fabulerende billedspråk som skulle få meg til å ønske at boka aldri måtte ta slutt."

Bente Milde, Brønnøysunds Avis

Kunders vurdering

E
Eva A. – 17.10.2019

– De usynlige

B
Bodil H – 07.02.2019

– De usynlige

M
Margaret Seim – 08.03.2018

– De usynlige

A
Arnhild Lygre – 25.10.2017

– Denne boken inneholder ikke så mange høydepunkter, men er en godt skrevet bok om slitet, menneskeskjebner og det indre livet til de menneskene som klarte å klore seg fast og skape et levebrød av jord og hav ved nordlandskysten.

H
Heidi Rushfeldt – 10.08.2017

– De usynlige

H
Heidi Rushfeldt – 09.05.2016

– De usynlige

I
Irene Å – 25.04.2016

– En fin bok

A
Aud F – 14.01.2016

– Godt språk og detaljert beskrivelse av det harde livet på ei øy i Nord-Norge, gjør at historien i boka blir interessant selv om det ikke skjer så mye handlingsmessig. Dramaet er hovedsakelig på det indre plan, i personenes tanker, reaksjoner og følelser. De er, som havet og vinden, uforutsigbare og stormfulle!

Oppdag mer

Bøker som ligner på De usynlige:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv