Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

De usynlige

roman

«De usynlige er en vakker, liten roman om en liten familie på en øy i nord, malt mellom kreftene i hav og himmel. Roy Jacobsens griper leseren med et slag og slipper ikke tak før på siste side.»

VG

DE USYNLIGE er en roman om forholdet mellom menneske og natur.

Handlingen er lagt til en liten øy helt ytterst i havgapet på Helgelandskysten. Den er en kilometer den ene veien og en halv kilometer den andre. Les mer

139,-

399,- Spar: 260,-

Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
DE USYNLIGE er en roman om forholdet mellom menneske og natur.

Handlingen er lagt til en liten øy helt ytterst i havgapet på Helgelandskysten. Den er en kilometer den ene veien og en halv kilometer den andre. Det er en av de vakreste og grønneste øyene langs denne perleraden av en kyst, men det er det bare den lille familien som bor der som vet.

Vi følger dem fra 1913 til 1928, i tett samspill med naturen, i et beinhardt slit for å overleve, men også i sann glede over at de får bo på akkurat denne øya. Personene beskrives gjennom arbeidet de gjør med jorda og sjøen i en rik og presis prosa, og øya stiger fram med sine steingjerder, hager, båter, fiskehjeller, soverom mot nord og sør og det lille kjøkkenet med ovnen.

Hovedpersonen Ingrid er tre år da romanen starter. Faren er redd det er noe med henne, det ligger i familien, og hun ler jo så mye? Han har allerede problemer nok med sin egen søster Barbro, som han gjør gjentatte forsøk på å sende bort. Når han reiser på Lofotfiske, må kvinner og barn klare seg som best de kan. Det barske livet på en utsatt øy krever sitt, og setter Ingrid og de andre på harde prøver. Roy Jacobsen har med denne romanen gitt oss en rørende og sterk skildring av det norske kystproletariatet. Og en tankevekkende demonstrasjon av kunnskap og ferdigheter som folk her i landet hadde for bare et par generasjoner siden, og som nå er i ferd med å gå tapt

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202426026
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2013
Serie
Barrøy 1

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«De usynlige er en vakker, liten roman om en liten familie på en øy i nord, malt mellom kreftene i hav og himmel. Roy Jacobsens griper leseren med et slag og slipper ikke tak før på siste side.»

Guri Hjeltnes, VG

«De usynlige er rett og slett en helt fantastisk roman.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

"(...) sidene er fullspekket av lun humor, liketil personskildring og overraskende hendelser. Alt pakket inn i et fortettet, poetisk og fabulerende billedspråk som skulle få meg til å ønske at boka aldri måtte ta slutt."

Bente Milde, Brønnøysunds Avis

"Roy Jacobsen hevder seg i mesterklassen og det vil være rart om De usynlige ikke blir å finne på nominasjonslista til Nordisk Råds litteraturpris. Etter denne romanen er ikke de små menneskene lenger usynlige. Kystbefolkningen har fått et nytt monument."

Aslak Thorsen, Varden

Kunders vurdering

E
Eva A. – 17.10.2019

– De usynlige

B
Bodil H – 07.02.2019

– De usynlige

M
Margaret Seim – 08.03.2018

– De usynlige

A
Arnhild Lygre – 25.10.2017

– Denne boken inneholder ikke så mange høydepunkter, men er en godt skrevet bok om slitet, menneskeskjebner og det indre livet til de menneskene som klarte å klore seg fast og skape et levebrød av jord og hav ved nordlandskysten.

H
Heidi Rushfeldt – 10.08.2017

– De usynlige

H
Heidi Rushfeldt – 09.05.2016

– De usynlige

I
Irene Å – 25.04.2016

– En fin bok

A
Aud F – 14.01.2016

– Godt språk og detaljert beskrivelse av det harde livet på ei øy i Nord-Norge, gjør at historien i boka blir interessant selv om det ikke skjer så mye handlingsmessig. Dramaet er hovedsakelig på det indre plan, i personenes tanker, reaksjoner og følelser. De er, som havet og vinden, uforutsigbare og stormfulle!

Oppdag mer

Bøker som ligner på De usynlige:

Fars rygg
Ny!

Fars rygg

Niels Fredrik Dahl
Innbundet 
393,- 449,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv