Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Den som ser

roman

«Hun løfter fram mennesker og miljøer så det søkker i leseren [...] ikke bare på høyde med, men bedre litterært enn Dina-bøkene. Vi står overfor en moden forfatter på topp.»

Guri Hjeltnes, VG

Ny, frittstående roman i historien om Dina og hennes slekt.

Året er 1890, Dina Grønelv skal gravlegges; hun overlevde ikke de store skadene brannen på Reinsnes ga henne. I den fulle kirka står barnebarnet hennes Karna foran forsamlingen, og vitner om det som lå Dina på hjertet før døden: de to mennene hun tok livet av. Les mer

229,-
Sendes innen 1 virkedag
Ny, frittstående roman i historien om Dina og hennes slekt.

Året er 1890, Dina Grønelv skal gravlegges; hun overlevde ikke de store skadene brannen på Reinsnes ga henne. I den fulle kirka står barnebarnet hennes Karna foran forsamlingen, og vitner om det som lå Dina på hjertet før døden: de to mennene hun tok livet av. Etter slik å ha bekjent farmoras synder, lukker Karna seg inne i seg selv og blir stum.Verken faren Benjamin eller stemoren Anna kan nå henne, og tausheten omfatter også snart forholdet dem imellom. Da Karna forsøker å ta livet sitt med kniv, tar Anna en beslutning: hun vil ta med seg Karna til hjembyen København og hospitalet der mentalt syke kan behandles.Historien om den egenrådige kvinneskikkelsen Dina har siden utgivelsen av Dinas bok i 1989 fascinert flere generasjoner av lesere, og som i trilogien om Dina og hennes etterkommere folder handlingen seg ut i spennet mellom nordnorsk natur og københavnsk byliv.


Den som ser er en frittstående fortsettelse av de tre bøkene om Dina Grønelv og hennes slekt; Dinas bok, Lykkens sønn og Karnas arv.

«Når Wassmo svinger seg rundt, tar stoffet tak og jorden rister. Du og du. (...) På ett vis synes denne oppfølgeren å være ikke bare på høyde med, men bedre litterært enn Dina-bøkene. Vi står overfor en moden forfatter på topp.»

Guri Hjeltnes, VG«I Den som ser overgår Wassmo seg sjølv. Dette er kort og godt stor litteratur.»

Marta Norheim, NRK«Herlig litterær forførelse om etterkommere etter Dina, hovedpersonen i Wassmos trilogi fra for 30 år siden. En spennende handling gir også ettertanke om det å være menneske - på tvers av tid. Hun kan å fortelle historier med et driv som gjør det vanskelig å legge fra seg boka, Herbjørg Wassmo. I Den som ser frydes vi over gjenkjennelse, både i motiv og måten å fortelle på, fra bøkene om den fargerike Dina og det nordnorske miljøet som var en integrert del av hennes naturkraft.»

Vigdis Moe Skarstein, Adresseavisen«Herbjørg Wassmo kan fremdeles trollbinde leserne.»
Cathrine Krøger, Dagbladet

Medlemsvurdering:
Jeg har lest alle bøkene i serien. De første var de beste - temaet i denne var jo i utgangspunktet mer trist, men boken var velskrevet. Wassmo er nok en av mine yndlingsforfattere.

Brit Sandve

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
473
ISBN
9788205512610
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Format
21 x 13 cm
Nr
8189765
Serie
Dina 4
Gyldendal pocket

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Hun løfter fram mennesker og miljøer så det søkker i leseren [...] ikke bare på høyde med, men bedre litterært enn Dina-bøkene. Vi står overfor en moden forfatter på topp.»

Guri Hjeltnes, VG

«... kommer til å gå rett i fletta på Dina-fans.»

Mari Grydeland, Aftenposten

«20 år etter det alle trudde var slutten på ein trilogi, kjem Wassmo med eit fjerde bind om Dina, hennar liv og tid. Halslaus gjerning; slikt kan gå skikkeleg gale. Men her skjer det motsette, i «Den som ser» overgår Wassmo seg sjølv. Dette er kort og godt stor litteratur.»

Marta Norheim, NRK P2

Kunders vurdering

B
Brit Sandve – 31.10.2018

– Jeg har lest alle bøkene i serien. De første var de beste - temaet i denne var jo i utgangspunktet mer trist, men boken var velskrevet. Wassmo er nok en av mine yndlingsforfattere.

K
Kristine – 15.10.2018

– Den som ser

L
LGK – 07.11.2017

– Forfatteren er makeløs når det gjelder å leve seg inn i vidt forskjellige menneskers tanker og følelser, og miljøskildringene er også gode - som i alle hennes bøker. Første del av romanen grep meg ikke så sterkt, syntes det var litt vanskelig å "forstå" Karna, selv om forfatteren tydeligvis har evne til å sette seg inn i psykotiske sinn også. Men spenningen steg utover i historien, og det ble vanskelig å legge boka fra seg! Slutten var rystende, gripende, uforglemmelig.

J
Jorunn Kålås – 01.11.2017

– Den som ser

M
Marie Sørumshagen – 01.11.2017

– Utrolig bra! Anbefales på det sterkeste!!

S
Synnøve Blix – 01.11.2017

– Denne boka er en av de beste av Herbjørg Wassmo. Virkelig god lesning.

O
Oddlin Stave Aadland – 01.11.2017

– Den som ser

M
Målfrid – 14.10.2017

– den som ser

I
Inger S. Hurlen – 06.10.2017

– Denne boken fenget meg enda mer enn de tre opprinnelige i Dina serien. Jeg kunne nesten ikke legge boken fra meg, samtidig ville jeg ikke at den skulle ta slutt! Den endte tragisk for Karna, men logisk også....

I
I. Tjaberg – 05.10.2017

– Denne anbefaler jeg sterkt!

E
Einar Frøyseth – 02.10.2017

– Ei svært god bok om menneskelege relasjonar. Ei bok som sit sterkt igjen i lesaren lenge etter at ein har lagt boka frå seg. Boka er nesten på høgde med "Dinas bok", som er starten på den historia som vert avslutta (?) her.

T
Thyra Giæver – 30.09.2017

– Fengende, lettlest.

R
Rigmor Mogård – 29.09.2017

– Ikke helt i topp. Karnas tilstand ikke helt troverdig for meg. Blir ikke kjent med personen bak psykosen. Seermotivet heller ikke helt godt behandlet. Ut over dette, lesverdig roman.

H
Heidi Lindhagen – 29.09.2017

– Etter å ha lest boken ferdig satt jeg igjen med en trist, mørk og håpløs følelse over hvordan livet utviklet seg for både Karna og Peder, og Benjamin og Anna. Wilfred og ny kone var på en måte gitt - det er sjelden mishandlere endrer atferd. Men jeg håpet hele tiden gjennom boken på at en slags vending eller et mirakel skulle skje - mens vi beveget oss nærmere og nærmere katastrofen man ante var i ferd med å skje. At livet bare ble mørkere og mørkere og endte i håpløs tragedie for Dinas familie får meg til ikke å ville lese boken igjen, dessverre. Og jeg som elsker å lese gode bøker på nytt og på nytt? Jeg må ha lest trilogien om Dina et utall ganger. Det jeg spør meg selv om angående "Den som ser" er: Kunne handlekraften Dina hadde, grusom, nådeløs og noen ganger rettferdig som den kunne være, tatt en annen form gjennom Karna? Kunne Karna ha vokst på den sjelsettende opplevelsen som Dinas betroelser var? Det får jeg aldri vite, for det gikk så galt som det kunne gå.

S
Siri Tveiten – 28.09.2017

– Den som ser

S
Sonja Framnæs – 28.09.2017

– Den som ser

S
Sonja Framnæs – 28.09.2017

– Dias arv

A
Arve Plassen – 28.09.2017

– Dinas arv

B
Berit B – 27.09.2017

– En fengende bok om psykisk lidelser tilbake i tid, medmenneskelige relasjoner. Wassmo har den litt beske måten å skrive på. Anbefaler å lese den, sitter igjen lenge.

B
Bjørn Hoenvoll – 27.09.2017

– Jeg leser mye krim, men selv om disse ofte er godt skrevet er det mange som blir fort glemt. Dette er ikke tilfelle med Wassmos siste roman. Det er en bok man aldri vil glemme, og den er en like stor "page turner" som den beste krimroman. Personskildringene er slik at du virkelig føler at du har blitt kjent med disse menneskene. Det er ikke nødvendig å ha lest de foregående tre bøkene om Dina for å ha glede av Dinas Arv.

E
Ellen – 27.09.2017

– Kjempebra

T
Torill Sandbye – 27.09.2017

– Ingen spesiell bra bok

K
Kari Skogsrud – 27.09.2017

– Like fengende som de andre Dina bøkene. Vanskelig å legge i fra seg. Fascinerende person-galleri!

T
Toril Sehested Zakariassen – 27.09.2017

– Jeg har kjøpt boken men dessverre ikke lest den ennå! Har lest flere av Wassmos bøker og er mektig imponert.

G
Guro Søberg – 27.09.2017

– Fin fortsettelse på de andre bøkene

M
Mimmi Myrstad Fritzman – 27.09.2017

– Den som ser

A
Anita Elveslett – 26.09.2017

– Meget godt skrevet.Du ser personene for deg.Norges beste forfatterinne

H
Hanne Marie Sørum – 26.09.2017

– Som alltid en flott bok som river deg med av Herbjørg Wassmo

T
Torild Støre Mastermo – 26.09.2017

– Selv om det er år og dag siden jeg leste triologien om Dina, så står denne boken seg utmerket og på egne bein. Kjenner igjen landskapet og stemningen, men har litt problemer med å knytte innholdet til Dina. Kanskje har det vært bøker mellom der som jeg ikke har lest???

G
Gunn Nøstdal – 26.09.2017

– Som vanlig med Herbjørg Wassmo's bøker, er også denne vanskelig å legge fra seg.

B
Birgit Sørensen – 26.09.2017

– Strålende! Overraskende fortsettelse av de foregående. 😀

A
Anne Skjølaas – 25.09.2017

– Fantastisk skrevet og et emne som åpner øynene på leseren og lar oss se menneskenes storhet og smerte, glede og mestring ... Og smertens galskap er mesterlig beskrevet slik at vi kjenner fortvilelsen, maktesløsheten og skyldfølelsen og forstår hvordan hallusinasjoner kan bli det virkelige, og den reelle verden blir gal. Mesterlig!😍😍😍

A
Ann Margreth Hillestad Hagerupsen – 11.09.2017

– Gripende og fin bok

R
Runhild Skjølaas, redaktør i Bokklubben – 15.06.2017

– Herbjørg Wassmo tar oss rett inn i Dina-universet igjen og nyere norsk litteraturs mest uforglemmelige familie. Året er 1890, Dinas kjære barnebarn Karna har fått en ubegripelig vanskelig oppgave, og hun bærer den rak og modig. Men den får konsekvenser, og vi får følge Karna, faren Benjamin og alle de andre videre gjennom vansker og og små framskritt, bånd som brytes og bindes og varm kjærlighet. Verden går også så smått framover, og virker inn på historiens gang. Se bare hva et fotografiapparat kan utrette av forskjell i enkeltmenneskers liv!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Den som ser:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene
99,-

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
99,- 229,-
Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Paperback 
200,- 229,-
 

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv