Knallhelg: -25 % med kode BADE25
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Der det finst fuglar

roman

«Maren Uthaug har fanget en spesiell stemning i boka, og hun har klart å beskrive følelser og fornemmelser som kan oppstå etter lang tid i isolasjon slik beboerne på fyret opplevde. [...] Til leserne som ønsker en intenst velskrevet bok som river deg vekk»

Solgunn Solli, Altaposten

Eit opprørande slektsdrama frå Trøndelagskysten. Det dansk-norske stjerneskotet Maren Uthaug har basert forteljinga på historier ho sjølv høyrde i barndommen om si eiga slekt, heilt tilbake til tippoldefaren. Les mer

390,-

429,- Spar: 39,-

Sendes innen 3 virkedager
Eit opprørande slektsdrama frå Trøndelagskysten. Det dansk-norske stjerneskotet Maren Uthaug har basert forteljinga på historier ho sjølv høyrde i barndommen om si eiga slekt, heilt tilbake til tippoldefaren. Ho skriv med eit intenst driv som gjer boka vanskeleg å leggje frå seg - og endå vanskelegare å gløyme - om kva isolasjon, hardt vêr og tapt kjærleik kan drive folk til å gjere.

For å redde mor si må Johan gifte seg med Marie, jamvel om det er Hannah han elskar. Den vesle familien flyttar til eit fyr utanfor bygda Uthaug i Trøndelag, der vinden blæs så sterkt at dei må binde fast barna for at dei ikkje skal blåse ut på havet. Sonen deira trur han er ein kalv. Dottera er besett av menn. Marie luktar feil. Og Johan sit på toppen av fyret med ei kjensle av at livet har lurt han. Men kven er det eigentleg som har lurt kven?

«Der det finst fuglar» er ein familiekrønike og ein nordic noir om store tabu, fortald i ein original og usentimental stil med glimt av humor.

Frå dansk ved Ingvild Holvik.

Detaljer

Forlag
Samlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Nynorsk
Sider
332
ISBN
9788234000829
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
Hvor der er fugle
Format
21 x 14 cm
Nr
8166579

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«Maren Uthaug har fanget en spesiell stemning i boka, og hun har klart å beskrive følelser og fornemmelser som kan oppstå etter lang tid i isolasjon slik beboerne på fyret opplevde. [...] Til leserne som ønsker en intenst velskrevet bok som river deg vekk»

Solgunn Solli, Altaposten

«At det har vært godt romanstoff i historiene i Maren Uthaugs familie er det ikke mye tvil om. Heller ikke at hun har et spesielle litterært talent, som foredler historiene på en fremragende og svært leservennlig vis. For dette er en saftig, mørk materie»

Ole Jacob Hoel, Adresseavisa

«Dansk-norske Maren Uthaug har brukt fyrtårnet til å skrive en sidevender med ingredienser som ulykkelig kjærlighet, store stygge hemmeligheter, gudsfrykt, incest, uheldige graviditeter og barnedrap. [...] i en romansetting fungerer den dramatiske fortell»

Katrine Judit Urke, Dagbladet

«Hun lar de tre sentrale karakterene i romanen fortelle historien fra sitt ståsted. Det er en komplisert øvelse, som i dette tilfelle fungerer fint. Den samme fortellingen får lys fra tre forskjellige kilder, hemmeligheter avdekkes, motiver klargjøres og»

Turid Larsen, Dagsavisen

«Maren Uthaug har skrive ein drastisk og medrivande roman [...] .Der det finst fuglar. er ein roman som verken slurvar med spenningskurva eller med tidsbildet. At personane stadig gjer ukloke val som ein både kan forstå og stønne over på same tid, gir akk»

Marta Norheim, NRK

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Der det finst fuglar:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-
 

11 %

Maren Uthaug
Innbundet 
375,- 429,-
 

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
390,- 429,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv