Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Der lyset slipper inn

Venezia 1524: Hedersmannen og jødehateren Don Gabriel Moro blir dømt for sodomi og henrettes ved halshugging. To år senere ligger Don Gabriels tjener, dvergen Tadzio, for døden og bruker sine siste krefter på å nedtegne historien. Les mer

149,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Venezia 1524: Hedersmannen og jødehateren Don Gabriel Moro blir dømt for sodomi og henrettes ved halshugging. To år senere ligger Don Gabriels tjener, dvergen Tadzio, for døden og bruker sine siste krefter på å nedtegne historien. Hvorfor forrådte han sin elskede herre og mester den gangen? Og hvem er den tause fremmede som venter i rommet sammen med ham på at han skal dø?

"Der lyset slipper inn" er en kritikerrost roman om det motsetningsfylte forholdet mellom en mektig adelsmann og hans tjener, en fortelling om begjær, sjalusi og ulykkelig kjærlighet, løselig basert på den historiske Don Gabriel Moro. Boken tar også for seg omstendigheter rundt opprettelsen av verdens første jødiske ghetto i 1516 og den gryende vitenskapelige eksperimentering som i de påfølgende årene sakte kom til å forandre vårt vestlige verdensbilde.

Medlemsvurdering:
Denne boken er etter min mening den beste norske boken som kom ut i 2009. Forfatteren er faktisk en bokanmelder for Dagbladet. Det synes jeg er litt morsomt. Boken er fantastisk. Er ikke en historisk roman egentlig, men ligner likevel litt. Boken tar utgangspunkt i en ekte person, men om alt som skjer stemte i virkeligheten er nok heller tvilsomt. Se gjerne bakerst i boken, der er den smarteste faktahenvisningen jeg noen ganger har sett. Boken er spennende og har et flott persongalleri. Den har en overraskende vending, uten at den er påtatt. Jeg storkoste meg når jeg leste denne boken og håper virkelig at alle sammen vil lese denne perlen av en bok. Er en perfekt reisebok fordi den er lettlest og smart samtidig. Forfatteren er svært ung, men det synes ikke på språket hans.

Ubo

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788203197390
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2011

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Kunders vurdering

U
Ubo – 02.06.2010

– Denne boken er etter min mening den beste norske boken som kom ut i 2009. Forfatteren er faktisk en bokanmelder for Dagbladet. Det synes jeg er litt morsomt. Boken er fantastisk. Er ikke en historisk roman egentlig, men ligner likevel litt. Boken tar utgangspunkt i en ekte person, men om alt som skjer stemte i virkeligheten er nok heller tvilsomt. Se gjerne bakerst i boken, der er den smarteste faktahenvisningen jeg noen ganger har sett. Boken er spennende og har et flott persongalleri. Den har en overraskende vending, uten at den er påtatt. Jeg storkoste meg når jeg leste denne boken og håper virkelig at alle sammen vil lese denne perlen av en bok. Er en perfekt reisebok fordi den er lettlest og smart samtidig. Forfatteren er svært ung, men det synes ikke på språket hans.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Der lyset slipper inn:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv