Gigantsalget er i gang!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Det siste kongeriket

roman

«Et solid eventyr fra en knakende god historieforteller.»

Publishers Weekly

Det siste kongeriket er første bok i en serie historiske romaner om kong Alfreds vei til makten i et samlet England, sett gjennom øynene til Uhtred, jarl av Bebbanburg i 800-tallets Northumbria. Ti år gammel blir Uhtred fanget og adoptert av vikinghøvdingen Ragnar, som lærer ham å leve som viking. Les mer

229,-
Sendes innen 3 virkedager
Det siste kongeriket er første bok i en serie historiske romaner om kong Alfreds vei til makten i et samlet England, sett gjennom øynene til Uhtred, jarl av Bebbanburg i 800-tallets Northumbria. Ti år gammel blir Uhtred fanget og adoptert av vikinghøvdingen Ragnar, som lærer ham å leve som viking. Men Uhtreds skjebne er uløselig knyttet til kong Alfred, som regjerer i Essex, det siste engelske kongeriket som vikingene ikke har erobret.

Bernard Cornwell skildrer vikingtiden så du formelig kan lukte blodet på slagmarken og høre bølgene slå mot drageskipene som krysser havet. Han har skapt seg en enorm tilhengerskare verden over med sine spenningsfylte og troverdige historiske romaner, som har solgt i 20 millioner eksemplarer.

"Et solid eventyr fra en knakende god historieforteller."

- Publishers Weekly

"Kampene og land- og sjøslagene blir mange, og blodkaskadene flommer. Bernard Cornwell er utvilsomt en begavet historisk forfatter."

- Terje Stemland, Aftenposten.

"En spennende, historisk roman om engelskmennenes kamp mot danene ... En av bokens største styrker er de mange og tidvis forrykende slagscenene."

- Sindre Hovdenakk, VG.

Medlemsvurdering:
Denne boka overraska meg! Eg bestilte denne, med litt tvil skal eg inrømme, for å lese noko anna enn fantasy og berre fantasy. Så, med litt skepsis, begynte eg å lese "Det siste kongeriket", som viste seg å vere ei av dei mest spenningsfylte bøkene eg har vore borti!:) Cornwell veit korleis han skal halde på spenninga gjennom heile boka, verkeleg ei bok å anbefale! Her finn du alt du leitar etter i ei bok; krig, kjærleik, hat, spenning, rare romanser, ambivalente forhold og ... ja, alt! Enjoy;)

Cray

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Bazar
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
412
ISBN
9788280872425
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2008
Originaltittel
The last kingdom
Format
18 x 11 cm
Serie
Uthred og Kong Arthur 1

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«Et solid eventyr fra en knakende god historieforteller.»

Publishers Weekly

«Kampene og land- og sjøslagene blir mange, og blodkaskadene flommer. Bernard Cornwell er utvilsomt en begavet historisk forfatter.»

Terje Stemland, Aftenposten

«En spennende, historisk roman om engelskmennenes kamp mot danene ... En av bokens største styrker er de mange og tidvis forrykende slagscenene.»

Sindre Hovdenakk, VG

Kunders vurdering

h
historiskeromaner.com – 30.08.2011

– Historiens unike plott gir oss en god leseopplevelse der konflikten kan sees fra en annen side enn den tradisjonelle "noen-har-invadert-landet-vårt-og-vi-må-gjøre-motstand" - historier. Uthred som etter hvert lever med Vikingene som plyndrer og herjer, forteller også en annen side av disse barbarene. En side som viser mot, lojalitet og livsnytelse på et høyere nivå enn det de siviliserte, pietistisk kristne sakserne kan vise til. England som på denne tiden består av flere kongeriker er under angrep, der kongeriker faller under Vikingenes skygge og innflytelse ett etter ett. Tittelen Det Siste Kongeriket henviser til Wessex, kongeriket lengst sørvest, der Kong Alfred etter hvert skal regjere.

M
Morta – 02.09.2009

– Dette er den første boken om Uhtred, Jarl av Bebbanburg. Disse bøkene handler om vikingene som invaderte England. Uhtred blir tatt til fange som tiåring og adoptert av vikingehøvdingen Ragnar. Dette er starten på Uhtreds ferd gjennom slag, kriger og loljalitetsbånd. Uhtreds skjebne blir knyttet til den siste kongen av England - Kong Alfred, som den siste kongen som holder stand mot vikingene. Uhtred opplever her konflikter mellom religioner og skikker etter at han har blitt opplært av vikingene. Dette er en bok som passer for dem som liker vikinghistorier og som liker historiske bøker. Cornwell forteller på en levende måte som gjør at man gleder seg til den neste boken i serien om Uhtred.

T
T – 11.04.2009

– Dette er en historisk roman, og den tar turen til 800-tallets England. Vi møter Uthred, jarl av Bebbanburg, først som niåring. Da faren angriper danehæren i Eoferwic, er det for å hevne drapet på sin eldste sønn, men de engelske styrkene blir lokket i et bakhold, og faren blir drept. Da er det at niåringen trekker sitt lille sverd og går til angrep på fiendens leder, Ragnar jarl, som synes det er hysterisk morsomt. Gutten blir tatt til fange, men finner seg fort til rette hos vikingene. Danenes ville kamplyst er midt i blinken for ham, og etter hvert ser han på Ragnar som en farsfigur. Historien fortsetter til Uthred blir tyve år, og fullvokst kriger. Det er veldig spennende å følge hvor lojaliteten hans svinger, men en brutal hendelse gjør at han velger side. Bernhard Cornwell beskriver menneskene og miljøene uhyre godt, og man føler virkelig at man er der på slagmarken for mange hundre år siden. I tillegg viser forfatteren meget store historiske kunnskaper, og er rett og slett en fryd å lese. Sterk roman.

C
Cray – 06.04.2009

– Denne boka overraska meg! Eg bestilte denne, med litt tvil skal eg inrømme, for å lese noko anna enn fantasy og berre fantasy. Så, med litt skepsis, begynte eg å lese "Det siste kongeriket", som viste seg å vere ei av dei mest spenningsfylte bøkene eg har vore borti!:) Cornwell veit korleis han skal halde på spenninga gjennom heile boka, verkeleg ei bok å anbefale! Her finn du alt du leitar etter i ei bok; krig, kjærleik, hat, spenning, rare romanser, ambivalente forhold og ... ja, alt! Enjoy;)

L
Lille søss – 19.10.2008

– Handlingen i denne boken finner sted i det gamle England på 800-tallet hvor det var kong Alfred som regjerte. Den unge gutten, Uthred, som er en foreldreløs gutt, endte opp med å bli adoptert av en dansk viking. Selv om han ble adoptert av den danske vikingen, er Uthred sterkt knyttet til den engelske kongen Alfred. Denne kongen er den enste som har klart å stå imot de danske vikingenes angrep. Kampen mellom de danske og de engelske, og mellom de kristne og hedningene har preget Uthreds barndom. Senere kommer han utfor en brutal hendelse som fører til at han går over til den englske siden. Dette er en meget bra bok som får en til å sitte oppe til langt på natt for å lese boken ferdig. Anbefales på det sterkeste!

T
Tor Odin – 01.09.2008

– En glimrende historie om en liten gutt som følger hjertet sitt, men etterhvert er det hjernen som tar overhånd. En utrolig historie som er fortalt på en meget engasjerende måte. Detaljer fra hverdagen til en ung gutt som man selv kan kjenne seg igjen i, og samtidig som han vokser, både i erfaring og alder, endres synspunkter på livet. Følelsen av å selve være tilstede i handlingene er forbløffende og livet til vikingene skildres på en måte som forteller oss at de ikke kun var barbariske plyndrere. Ett unikt innsyn å livet til sjøfarerenes tenkegang, samtidig spekket med historiske hendelser. Helt unikt!

T
T – 16.05.2008

– Dette er en historisk roman, og den tar turen til 800-tallets England. Vi møter Uthred, jarl av Bebbanburg, først som niåring. Da faren angriper danehæren i Eoferwic , er det for å hevne drapet på sin eldste sønn, men de engelske styrkene blir lokket i et bakhold, og faren blir drept. Da er det at niåringen trekker sitt lille sverd og går til angrep på fiendens leder, Ragnar jarl, som synes det er hysterisk morsomt. Gutten blir tatt til fange, men finner seg fort til rette hos vikingene. Danenes ville kamplyst er midt i blinken for ham, og etter hvert ser han på Ragnar som en farsfigur. Historien fortsetter til Uthred blir tyve år, og fullvokst kriger. Det er veldig spennende å følge hvor lojaliteten hans svinger, men en brutal hendelse gjør at han velger side. Bernhard Cornwell beskriver menneskene og miljøene uhyre godt, og man føler virkelig at man er der på slagmarken for mange hundre år siden. I tillegg viser forfatteren meget store historiske kunnskaper, og er rett og slett en fryd å lese. Sterk roman!

O
Ole – 26.03.2008

– En gripende og godt skrevet bok! Bokas handling foregår i England, og hovedpersonen Uhtred er engelsk Earldorman som blir tatt til fange av danske vikinger under en krig som dreper hans far. Etter mange år i norsk fangenskap blir han mer og mer sympatisk med "danene", og de lærer ham å slåss. Ragnar jarl, en dansk stormann som drepte faren hans, blir som en far for ham. Senere, under "danenes" krigføring mot de engelske rikene, vender han tilbake tilbake til sine landsmenn. Han er usikker på hvor hans lojalitet ligger, men han blir hos den engelske kong Alfred, den eneste som har klart å stå imot vikingene. Han hjelper Alfred å utvikle en marine for å slåss mot "danene" og hindre dem i å innføre sin hedenskap i hele det kristne England. Boka er absolutt verdt å lese.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Det siste kongeriket:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv