Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Du finner meg i fjellene

Dette er romanen om Geronimo (1829-1909), apacheindianernes høvding og krigssjaman. Boka bygger på autentiske beretninger om hans liv og kamp mot blåjakker og meksikanere. Den skildrer nederlag, seier, svik, troløshet, ære og undergang, men først og fremst indianernes ressurser og livsvilje. Les mer

149,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
Dette er romanen om Geronimo (1829-1909), apacheindianernes høvding og krigssjaman. Boka bygger på autentiske beretninger om hans liv og kamp mot blåjakker og meksikanere. Den skildrer nederlag, seier, svik, troløshet, ære og undergang, men først og fremst indianernes ressurser og livsvilje.

Detaljer

Forlag
Pax
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
282
ISBN
9788253033051
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2010
Originaltittel
Watch for me on the mountain
Format
18 x 12 cm

Kunders vurdering

b
basto – 26.02.2010

– "Du finner meg i fjellene" er en biografisk roman om apachehøvdingen Geronimo, og er kanskje det eneste og beste troverdige verket som har blitt skrevet om ham. Dette skyldes hovedsakelig at romanen bygger på autentiske kilder fortalt av både de som kjente og kjempet med ham samt de hvite blåjakkene som kjempet mot ham i den siste perioden av indianerkrigen på slutten av 1800-tallet. Romanen gir et veldig godt bilde av Geronimo, der man blant annet får vite hvordan hans hat mot de hvite oppsto og hvorfor han ble en av de få indianerne de hvite orket å huske navnet på mens han levde og i ettertiden. I tillegg til å bli kjent med Geronimo, får man også et innblikk i hvordan apacheindianernes liv var i forhold til andre indianergrupper. Romanen er ikke vanskelig å komme seg igjennom, og er dessuten skrevet av Forrest Carter som er mest kjent for romanen om Lille Tre. Anbefales på det sterkeste!

E
Espen Sæterdal – 13.09.2005

– Forrest Carter regnes,sammmen med Hal Borland som den største forfatteren av bøker om de innfødte i Nord-amerika. "Du finner meg i fjellene" og "Lille tre" skapte begge furore da de kom. "Du finner meg i fjellene" viser en langt voldeligere side av Indianerlivet, hvor Apachene er drevet mot randen av utrydding, og desperate avtaler blir gjort med de hvite i et forsøk på overleve. Det romantiske barneaktige språket fra "Lille tre" er borte, og den blodige realiteten står igjen. Her skildres barnedrap og voldtekter, og den hvite manns overbevisning om at den røde mann (som loven på den tiden sa) ikke er mennesker.
Midt i dette herjer Gerinimo, den legendariske Apachekrigeren. Som et siste opprør mot en umulig overmakt sloss denne mannen med en villskap og en krigslist de hvite generaler må lære seg å frykte.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Du finner meg i fjellene:

Valravn
Ny!

Valravn

Bjørn Andreas Bull-Hansen
Innbundet 
449,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-

Stakkar

Matias Faldbakken
Innbundet 
409,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv