Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Familien Netanyahu

en beretning om en liten og i siste instans til og med ubetydelig episode i historien til en svært berømt familie

Familien Netanyahu kan beskrives som en blanding av en college roman for voksne og en historisk fantasy, med like deler komikk, satire og underliggende alvor, skrevet med et sjeldent litterært overskudd. Les mer

349,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Familien Netanyahu kan beskrives som en blanding av en college roman for voksne og en historisk fantasy, med like deler komikk, satire og underliggende alvor, skrevet med et sjeldent litterært overskudd. Fortellingen utspiller seg mot slutten av 1950-tallet, der Ruben Blum, en enslig jødisk akademiker ved Corbin college, rett utenfor New York, får i oppgave å vurdere og tilrettelegge ankomsten til en polskfødt, Israel-basert akademiker ved navn Benzion Netanyahu. Han ankommer med kone og tre barn, hvorav den ene sønnen heter Benjamin.


Blum er en sekulær jøde og vestlig orientert historiker og akademiker, med amerikansk historie som spesialfelt. I spennet mellom ham og Netanyahus teologiske og skjebneorienterte historieskriving, utfolder Cohen en både opplysende og humoristisk beskrivelse i kollisjonen mellom to verdensanskuelser, der komikk, satire, humor og tragedie er vevet sømløst sammen i et litterært overflødighetshorn av en roman.


Cohen beveger seg fritt mellom fiksjon og fakta i denne romanen. Boken baserer seg på en anekdote fra Harold Bloom (Ruben Blum), som Cohen intervjuet i 2018, der han fortalte om den gang (1959) han var ledsager for en jødisk akademiker ved navn Benzion Netanyahu, som kom på besøk til Cornell University, New York. Med dette som utgangspunkt har Cohen skapt en historisk fiksjon, som blant mye annet også har en kritisk brodd mot samtidens religiøse og politiske landskap.

Detaljer

Forlag
Forlaget Press
Språk
Bokmål
ISBN
9788232806362
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Originaltittel
The Netanyahus

Les utdrag

Åpne utdrag her

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Familien Netanyahu:

M

Antonio Scurati
Innbundet 
436,- 479,-
 
Svik
249,-

Svik

Abdulrazak Gurnah
Innbundet 
249,- 399,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv