Felemakaren

roman

Serie: Familien fra Rekneslia 5

«Edvard Hoem har nærmest overgått seg selv med Felemakaren. Jeg nøler ikke med å kalle dette et mesterverk.»

, Nettavisen Terningkast 6
Historie
Serie
Bygd
Familiedrama
Vår pris
199,-

(Paperback)
Leveringstid: Kommer til lager 20.05.21

Paperback
Paperback
Vår pris: 199,-

(Paperback)
Leveringstid: Kommer til lager 20.05.21

Om boka

Fakta

Anmeldelser

«Edvard Hoem har nærmest overgått seg selv med Felemakaren. Jeg nøler ikke med å kalle dette et mesterverk.»

, Nettavisen Terningkast 6

«'Felemakaren' er rett og slett et godt sted å være. Edvard Hoem viser nok en gang at historier om fortiden kan lære oss mye om hvem vi er og hvor vi kommer fra. Hadde denne romanen vært en konsert, ville nok mange ha svart med stående applaus. »

, VG Terningkast 5

«Edvard Hoem har skrudd i stemmeskruane sine til nok ei finstemd forteljing om folk i eiga slekt (...) Med ein språkleg rausheit og driv i forteljinga som vekslar mellom krigens redselsrop og dei såre tonane frå instrumenta slik dei etterkvart veks fram mellom hendene på felemakaren.»

, Romsdals Budstikke Terningkast 5

«Edvard Hoem kan dette, kan skrive hele liv fram av et historisk dunkel (..) . Han legger sine farger, lyder, lukter, stemmer og tankesett til en fortelling som aldri gir seg ut for å være sann i ordets enkleste forstand, men som etterstreber denne nærheten til et mulig liv … Jeg kan knapt få fullrost denne romanen om en felemaker i en fjern tid.»

, nrk.no

«Forholda i Norge for to hundre år sidan likna ikkje mykje på velstandssamfunnet vi lever i no. Eg trur at kanskje nettopp derfor kan ein historisk roman formidle viktige innsikter. Både om musikkens og kjærleikens lækjande krefter. (...) … Det er eit tidsgap mellom jordmora og felemakarens historie på den eine sida og det som tar til med slåttekaren i 1874. Eg reknar med at Hoem allereie er i ferd med å tette dette holet. I så fall har lesaren meir godt i vente.»

, Vårt Land

«Edvard Hoem ... dikter i vei med patos og glød. Det er det blitt gode og vakre og underholdende romaner av. (...) I disse overgangene mellom fakta og diktning er Hoem på sitt aller beste. Kildene er skrale, Hoems research imponerende.»

, Dagbladet

«Edvard Hoems nye roman er en vakkert tonesatt historiefortelling.»

, Klassekampen

«'Felemakaren' er en fortelling det svinger av, fylt av stor dramatikk, mye kjærlighet og musikk ... en stor leseopplevelse ... Det er mye å glede seg over i Edvard Hoems nye roman. Den utfyller ikke bare våre historiske kunnskaper med forbløffende detaljer, men klarer også å forføre en moderne leser til å bli betatt av en 200 år gammel mann.»

, Dagsavisen