Festprishelggjør et kupp!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Hekneveven

roman

Ny fulltreffer av forfatteren bak braksuksessen SøsterklokkeneHekneveven oser av Lars Myttings fortellerkunst og fortellerglede.

Les mer

436,-

479,- Spar: 43,-

Sendes innen 1 virkedag

Storslått og bevegende historisk roman

Endelig kommer den etterlengtede oppfølgeren til megasuksessen Søsterklokkene. Hekneveven er en storslått roman om kjærlighet, sorg og mot, og om et Norge inn i en ny tid fra 1903 til 1919.

Folket i det arbeidsomme, lille samfunnet Butangen klarer seg så godt de kan ved å dyrke jorda og hjelpe hverandre. Norge er på vei inn i en ny, mer moderne tid på begynnelsen av 1900-tallet. Samtidig lever de gamle mytene og skikkene sterkt i bygda. Fortsatt går det gjetord om Hekneveven, det mest fantastiske vevarbeid skapt av de sammenvokste Hekne-søstrene for mange hundre år siden, og om søsterklokkene som ble bestilt til bygdas kirke av faren deres. 

Finnes Hekneveven fortsatt?
Sognepresten, Kai Schweigaard, sørger over Astrid, over tjue år etter hennes død, og tynges av en gammel skam. Han klarer ikke glemme sin rolle i at bygdas berømte kirkeklokker, søsterklokkene, ble atskilt slik at den ene nå ligger dypt i sjøen mens den andre er i Tyskland. Han blir mer og mer oppsatt på å finne den sagnomsuste billedveven etter Hekne-søstrene, som visstnok fortsatt skal befinne seg i bygda. Da han finner ut at den skal være skjult, men samtidig er i alles påsyn, setter han alt inn på å finne den mystiske billedveven. Det fører til uventede, nye bekjentskaper, og han kommer også på sporet av den store hemmeligheten Astrid tok med seg i graven. 

«Mytting skriver om mennesker av kjøtt og blod; han forener det språklige, psykologiske og sosiale i en kunstnerisk helhet, og viser også innsiktsfullt hvordan folk tenkte da produksjonen og økonomien ble lagt om i samfunnet og på bygda. Og ikke minst; han berører leseren med sitt store følelsesregister. Her er det bare å glede seg vilt til bok tre.»

 Stein Roll, Adresseavisa, terningkast 6

Gutten til Astrid
Da Astrid Hekne døde i barsel, ble den nyfødte sønnen sendt til Heknegården for å vokse opp der. De satte ham imidlertid bort til et ektepar på en enkel husmannsplass, som ble hans nye hjem og familie. I barneårene var han mye i prestegården og fikk skolegang og kost og losji i helgene, men nå har han ikke villet ha noe å gjøre med sognepresten på mange år. 

Den mystiske fremmede
Den sterke, unge mannen tar sine økter som arbeidskar for storbonden på Heknegården sammen med de andre husmennene i bygda, men vil aller helst jakte på rein oppe i fjellene. En augustdag da han løsnet skudd mot en stor og mektig rein, oppdager han en gåtefull jeger som har skutt akkurat samtidig mot det samme dyret. Møtet gjør at livet hans får en helt ny kurs. 

«Mytting har skapt eit heilt univers som eg gler meg til å vende tilbake til i roman nummer tre»

Marta Norheim, nrk.no

Slektsveven
Lars Mytting har vevd en storslått roman om kjærlighet og mot, sorg og savn, og veien mot noe nytt og ukjent. Vi blir trukket inn i magien og spenningen i jakten på den myteomspunne Hekneveven, dramatikken i fjellet mellom jeger og bytte, motet som kreves for å ta oppgjør med storbonden, sødmen som oppstår på ei seter innimellom arbeidsøktene, den voldsomme innsatsen som krevdes for å skape noe nytt i bygda og de sterke, men komplekse slektskapsbåndene som binder alt sammen.

Hekneveven er en fantastisk leseopplevelse vi vil snakke om lenge etter at bokhøsten 2020 er over.  

 

«Overflødighetshorn av en roman, rikholdig som trådene i en billedvev. Også 'Hekneveven' er et oppkomme av kreativ fantasi, grunnet på imponerende kunnskaper om folk og natur, kultur og historie.»

 Arne Hugo Stølan, VG, terningkast 5

 

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
477
ISBN
9788205539044
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
Hekneveven
Format
21 x 14 cm
Nr
8168032
Serie
Hekne 2

Utdrag

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Hekneveven:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
436,- 479,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv