Hekneveven - Lars Mytting

Hekneveven

; Lars Mytting (Oppleser)

Serie: Hekne 2

«Bok to i trilogien om menneskene i den fiktive bygda Butangen i Gudbrandsdalen har enorm fortellerglede og en episk kraft som i sagalitteraturen.»

, Adresseavisen Terningkast 6
Storslått og bevegende historisk roman.

Året er 1903, og tjueto år har passert siden Astrid Hekne døde i barsel. Hennes sønn Jehans lever i små kår på en husmannsplass, utstøtt av sin egen slekt. Les mer
Historie
Romantisk
Bygd
Serie
Vår pris
399,-

(Nedlastbar lydbok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Lydbokappen

Nedlastbar lydbok
Legg i
Nedlastbar lydbok
Legg i
Vår pris: 399,-

(Nedlastbar lydbok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Lydbokappen

Storslått og bevegende historisk roman.

Året er 1903, og tjueto år har passert siden Astrid Hekne døde i barsel. Hennes sønn Jehans lever i små kår på en husmannsplass, utstøtt av sin egen slekt. Han holder seg helst i fjelltraktene i Gudbrandsdalen på fiske og reinsjakt. Utenfor nykirken på Butangen steller fortsatt Kai Schweigaard på Astrids grav. Bygdas overarbeidede sogneprest nages av sitt gamle svik, som førte til dødsfall og at to mektige kirkeklokker ble skilt fra hverandre. Klokkene var støpt til minne om to søstre i Astrids slekt, og Kai blir besatt av å finne en eldgammel billedvev som de to lagde, Hekneveven, i håp om at den skal vise hvordan han kan bøte på sine misgjerninger. En augustmorgen møter Jehans en gåtefull jeger og livet hans settes på ny kurs. Snart aner også Kai Schweigaard hvordan kirkeklokkene kan føres sammen igjen, men blir rystet når han oppdager hva som egentlig var Astrid Heknes siste ønske. "Hekneveven" er en storslått roman om kjærlighet, sorg og mot, og om et Norge inn i en ny tid fra 1903 og frem til 1919.
ANMELDELSER:

Terningkast 6 Stein Roll, Adresseavisen
Terningkast 6 Steinar Brandslet, Stavanger Aftenblad
Terningkast 5 Arne Hugo Stølan, VG
Terningkast 5 Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Lydbokforlaget
Språk: Norsk Bokmål
ISBN: 9788242185105
Utgave: 1. utg.
Format: MP3
Vannmerket
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Bok to i trilogien om menneskene i den fiktive bygda Butangen i Gudbrandsdalen har enorm fortellerglede og en episk kraft som i sagalitteraturen.»

, Adresseavisen Terningkast 6

«Dette er den første sekseren jeg gir i år, og kanskje den siste. Jeg angrer ingenting.»

, Stavanger Aftenblad Terningkast 6

«Overflødighetshorn av en roman, rikholdig som trådene i en billedvev. Også 'Hekneveven' er et oppkomme av kreativ fantasi, grunnet på imponerende kunnskaper om folk og natur, kultur og historie. [...] Fortellerkunst fra øverste hylle!»

, VG Terningkast 5

«... både 'Søsterklokkene' og 'Hekneveven' [er] imponerande romankomposisjonar. Dei er utført med stø hand og med syn både for det store bildet og den vesle detaljen. Mytting har skapt eit heilt univers som eg gler meg til å vende tilbake til i roman nummer tre ...»

, nrk.no

«Som roman betraktet står den i en særklasse både i forfatterskapet så langt og i bokåret for øvrig.»

, Aftenposten

«Andre bind i en trilogi er sjelden bedre enn første. Men Lars Mytting har klart det: Hekneveven klinger bedre enn Søsterklokkene.»

, Dagsavisen

«Historien om Jehans er bokas beste. Med den forteller Mytting en askeladdhistorie om hvordan den nye tid kom til Butangen med elektrisitet, jordbruksmaskiner og meieridrift.»

, Dagbladet

«Fra anslag til finale, som er opptakten til en etter sigende tredje romanen om klokkene og veven, er dette en roman som griper til de grader tak i leseren. Mytting fletter magien, mytene og sosialrealismen sammen til et bilde like fascinerende som motivet på den originale hekneveven.»

, Oppland Arbeiderblad

«Det er som helhet en fantastisk fortelling, så dyp og intens at det går utenpå det meste av nyere norske romaner.»

, Hamar Arbeiderblad Terningkast 5

«Lars Mytting er ein raus forfattar som har god råd. 'Hekneveven' viser til fulle at det kan han tillate seg. For her er det eit stort overskot i alle ledd.»

, Vårt Land

«Drivet i 'Hekneveven' er kraftigare enn i forgjengaren, meisterleg tilpassa, og har små peik bak til 'Søsterklokkene', som opnar samanhengen i den større historia. Det er berre å gje seg over til dei mytiske kreftene i 'Hekneveven'.»

, Dølen