Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Husjomfru

roman

«et engasjerende og lyrisk portrett av en kvinne som var både selvstendig og sterk, og som erobret og utforsket sitt eget liv»

VG

Året er 1911. Julie Elisabeth Hoem, felemakar Lars Olsen Hoems yngste dotter, døyr på gamleheimen på Nordnes, 75 år gammal. I dødsfallsprotokollen kan ein lese at ho hadde "Ingen Slegtninger og Intet Efterlatt". Les mer

393,-

449,- Spar: 56,-

Sendes innen 1 virkedag
Året er 1911. Julie Elisabeth Hoem, felemakar Lars Olsen Hoems yngste dotter, døyr på gamleheimen på Nordnes, 75 år gammal. I dødsfallsprotokollen kan ein lese at ho hadde "Ingen Slegtninger og Intet Efterlatt".

"Husjomfru" fortel om livet hennar. I utgangspunktet er Julie Elisabeth ei ungjente som aldri slår blikket ned, og som vekker oppsikt kvar ho kjem. Men tidene forandrar seg, og menneska blir forandra av tidene. Etter å ha tent i tidlege ungdomsår i fine hus i Christiansund arbeider Julie Elisabeth dei fleste av livsdagane sine som husjomfru hos dei fremste familiane i Bergen. Ho har mange tenarar under seg. Ho inntar måltida ved herskapets bord. Men ho får også erfare at det er stor avstand mellom klassane, og at den privilegerte posisjonen ikkje eigentleg er hennar eigen.

Ut frå eit sparsamt tilfang av historiske fakta løftar Edvard Hoem fram eit kvinneliv i tida før velferdssamfunnet var ein realitet. "Husjomfru" er romanen om korleis tilfeldige avgjerder får livsvarige konsekvensar, om draumar om kjærleik som aldri vart fullbyrda, men også om eit liv fylt av meining.

Detaljer

Forlag
Oktober
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Nynorsk
Sider
395
ISBN
9788249523849
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Format
22 x 15 cm
Serie
Familien fra Rekneslia 6

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«et engasjerende og lyrisk portrett av en kvinne som var både selvstendig og sterk, og som erobret og utforsket sitt eget liv»

Sindre Hovdenakk, VG

«Imponerende»

Cathrine Krøger, Dagbladet

«Med «Husjomfru» har Edvard Hoem satt punktum for en familiehistorie med avtrykk rett i den norske folkesjela»

Turid Larsen, Dagsavisen

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Husjomfru:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv