Land ingen har sett - Edvard Hoem

Land ingen har sett

; Edvard Hoem (Oppleser)

Serie: Familien fra Rekneslia 3

«... det er en nytelse å lese Hoems sanselige og vare prosa. «Land ingen har sett» er på over 400 solide sider, likevel er romanens største svakhet at den faktisk er for kort. Dét sier noe om kvaliteten til en av våre absolutt beste forfattere.»

, VG Terningkast 5
«Land ingen har sett» er den tredje boka i serien av Edvard Hoems store familiekrønike. Romanen følgjer to brør gjennom deira beste manndomsår, Anton Edvard i Romsdal i Noreg og Eilert i Donalda på Alberta-prærien. Les mer
Vår pris
199,-

(Nedlastbar lydbok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Lydbokappen

Nedlastbar lydbok
Legg i
Nedlastbar lydbok
Legg i
Vår pris: 199,-

(Nedlastbar lydbok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Lydbokappen

«Land ingen har sett» er den tredje boka i serien av Edvard Hoems store familiekrønike. Romanen følgjer to brør gjennom deira beste manndomsår, Anton Edvard i Romsdal i Noreg og Eilert i Donalda på Alberta-prærien.

Begge brørne skal bygge seg opp frå nesten ingenting. Dei konkurrerer med kvarandre og inspirerer kvarandre og bruker stadig fleire av døgnets timar for å sikre eit betre liv seinare. I den store verda rasar første verdskrig, og titusenvis døyr i skyttargravene på vestfronten. Da krigen er slutt, endrar konjunkturane seg, og det viser seg at det er mange ting i livet som sjølv ikkje hardt arbeidande menn er herre over.

Den opprørske Gjertine, som no har vore tretti år på Dakota-prærien, legg ut på si siste store reise til ugjestmilde Ravenscrag i Saskatchewan, der sonen, som no skriv seg Severt Olson, har slått seg ned.

I Molde blir Serianna eit anna menneske på grunn av sorga som mannens død påfører henne. Ho snakkar med han som om han framleis var i live, og uttalar forbløffande sanningsord om krigen og tidene.

Ut av krigen og armoda blir ei ny tid til, med telefonlinjer, automobilar og ein musikk som skaper uro i gamle og unge menneskesinn.

«Land ingen har sett» er ei mangfaldig forteljing om sterke band mellom menneske som i dei fleste tilfelle aldri skal få sjå kvarandre igjen.
ANMELDELSER:

Terningkast 5 Brynjulf Jung Tjønn, VG
Terningkast 5 Jostein Sæbøe, Romsdals Budstikke
Terningkast 5 Fartein Horgar, Adresseavisen
Terningkast 5 Valerie Kubens, Fædrelandsvennen
Terningkast 5 Helge Ottesen, Varden

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Lydbokforlaget
Språk: Norsk Nynorsk
ISBN: 9788242163974
Utgave: 1. utg.
Format: MP3
Vannmerket
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«... det er en nytelse å lese Hoems sanselige og vare prosa. «Land ingen har sett» er på over 400 solide sider, likevel er romanens største svakhet at den faktisk er for kort. Dét sier noe om kvaliteten til en av våre absolutt beste forfattere.»

, VG Terningkast 5

«Det er drivande god forteljekunst Hoem vartar opp med her, han viser fram avansert storytelling i kapittel etter kapittel.»

, Romsdals Budstikke Terningkast 5

«Strålende om utvandrernes liv ... På mesterlig vis allmenngjøres en fortelling som har sitt utspring i det personlige.»

, Adresseavisen Terningkast 5

«Solid oppfølger.»

, Fædrelandsvennen Terningkast 5

«Vanskelig å bli mett på Edvard Hoems bøker om utvandringen til Amerika.»

, Varden Terningkast 5

«Hoem skriver vakkert og tidsnært. Han utforsker skjebnene gjennom kirkebøker, brev, historikk, anekdoter - og en stor porsjon ren diktning.»

, Dagbladet

«Norsk samtidslitteratur er full av stillesittende, skjermstyrte og introverte figurer som ikke vet opp ned på en høygaffel, og i så måte er Hoems sikre og presise fremstilling av sosialt samhandlende og manuelle arbeidsprosesser, et forfriskende korrektiv ... Hoem skildrer livfullt og godt.»

, Aftenposten