Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Mot strømmen

Hovedpersonen des Esseintes er siste ledd i en gammel adelsfamilie, oppdratt på en katolsk internatskole og har i årene før boken begynner, levd som en ekstremt selvbevisst og eksentrisk dandy. Han føler seg overlegen på alle punkter, men alle muligheter er nå utprøvd og uttømt og han vil realisere en idealtilværelse isolert fra alt og alle, bare omringet av bøker, billedkunst og gjenstander som ennå ikke fyller ham med lede og forakt. Les mer

149,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager
Hovedpersonen des Esseintes er siste ledd i en gammel adelsfamilie, oppdratt på en katolsk internatskole og har i årene før boken begynner, levd som en ekstremt selvbevisst og eksentrisk dandy. Han føler seg overlegen på alle punkter, men alle muligheter er nå utprøvd og uttømt og han vil realisere en idealtilværelse isolert fra alt og alle, bare omringet av bøker, billedkunst og gjenstander som ennå ikke fyller ham med lede og forakt. Men tvilen, angsten og nervøsiteten kommer sakte men sikkert snikende: det er umulig å leve som munk uten et åndelig fundament, en tro.

Mot strømmen markerer et klart brudd med naturalismen, og fremstår i dag som det ultimate eksempelet på «dekadent» litteratur. Boken har fått fornyet oppmerksomhet i forbindelse med Michel Houellebecqs Underkastelse.

Detaljer

Forlag
Bokvennen
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
276
ISBN
9788274885981
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Originaltittel
À rebours
Format
19 x 12 cm
Serie
Bokvennen klassikere

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Mot strømmen:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
363,- 399,-

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv