Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Oh, Play That Thing

«The words crackle and fizz - a dazzling evocation of the Jazz Age... Magical and marvellous»

Independent on Sunday

In the sequel to A Star Called Henry, our hero becomes entangled in 1920s Chicago and all that comes with it: mobsters, speakeasies and Louis Armstrong. Les mer

160,-
Sendes innen 7 virkedager
In the sequel to A Star Called Henry, our hero becomes entangled in 1920s Chicago and all that comes with it: mobsters, speakeasies and Louis Armstrong.

Medlemsvurdering:
Dette er fortsettelsen på "A Star Named Henry", men kan leses frittstående. Vi følger Henry Smart, på rømmen fra en dødsdom i Irland, til det lovede land, USA. Året er 1924. Doyle forteller visuelt - og så du hører lydene og musikken og lukter byene og landskapet og menneskene. Han beveger seg mellom her og nå og det som var. Vi befinner oss for det meste i Henrys hode og følger historien slik han subjektivt oppfatter den. Det er mye god irsk fortellerglede og metodikk i dette. Man kan godt lyve litt for å gjøre historien bedre, for å skjønnmale seg selv eller andre, eller gjøre noen litt skumlere enn de var. Henry fortsetter å rømme i USA. Han balanserer mellom de irske og de italienske gangsterne, han glemmer ikke at irene oppfattes som de europeiske "niggerne". Han blir den fremadstormende Louis Armstrongs hvite mann og skygge. Livet er en kamp. Det handler om å være fri i verdens frieste land. Om å eie seg sjøl og sitt talent når plenty andre gjør krav på din sjel. Dette er betagende. Det swinger. Det er spenstig og spennende, og det er utallige historier tvinnet sammen. Jeg venter utålmodig på den tredje boka om Henry.

Bepela

Detaljer

Forlag
Vintage
Innbinding
Paperback
Språk
Engelsk
Sider
384
ISBN
9780099477655
Utgivelsesår
2005
Format
20 x 13 cm

Om forfatteren

Roddy Doyle was born in Dublin in 1958. He is the author of twelve acclaimed novels including The Commitments, The Snapper, The Van and Smile, two collections of short stories, and Rory & Ita, a memoir about his parents. He won the Booker Prize in 1993 for Paddy Clarke Ha Ha Ha.

Anmeldelser

«The words crackle and fizz - a dazzling evocation of the Jazz Age... Magical and marvellous»

Independent on Sunday

«A virtuoso of the sentence...Doyle wonderfully recreates a world of flophouses and speakeasies, flappers and bootleggers»

Guardian

«Doyle's performance is, again, extraordinary for the richness of allusion, the facility with which history is dovetailed with invention, the energy of the prose»

Daily Telegraph

«Brilliantly imagined... Utterly magnificent, the finest work he has done»

Sunday Tribune

«Kicks off at a furious lick and just gets faster, hotter, louder. Hugely, unremittingly entertaining»

Scotsman

Kunders vurdering

B
Bepela – 17.04.2005

– Dette er fortsettelsen på "A Star Named Henry", men kan leses frittstående. Vi følger Henry Smart, på rømmen fra en dødsdom i Irland, til det lovede land, USA. Året er 1924. Doyle forteller visuelt - og så du hører lydene og musikken og lukter byene og landskapet og menneskene. Han beveger seg mellom her og nå og det som var. Vi befinner oss for det meste i Henrys hode og følger historien slik han subjektivt oppfatter den. Det er mye god irsk fortellerglede og metodikk i dette. Man kan godt lyve litt for å gjøre historien bedre, for å skjønnmale seg selv eller andre, eller gjøre noen litt skumlere enn de var. Henry fortsetter å rømme i USA. Han balanserer mellom de irske og de italienske gangsterne, han glemmer ikke at irene oppfattes som de europeiske "niggerne". Han blir den fremadstormende Louis Armstrongs hvite mann og skygge. Livet er en kamp. Det handler om å være fri i verdens frieste land. Om å eie seg sjøl og sitt talent når plenty andre gjør krav på din sjel. Dette er betagende. Det swinger. Det er spenstig og spennende, og det er utallige historier tvinnet sammen. Jeg venter utålmodig på den tredje boka om Henry.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Oh, Play That Thing:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Grensen

Erika Fatland
Innbundet 
454,- 499,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv