Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Reisen til livsvannet

«Reisen til livsvannet er en helt særegen roman. Ved siden av sin kunnskapsmengde og vidd har Birgisson en imponerende evne til å leke med ulike stilarter. Fra det oppstyltede kansellispråket til de vakreste poetiske vendinger - i ei bok som er en forbløffende blanding av råhet, poesi og harselas.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

Kritikerrost og spennende roman fra forfatteren av Nordisk råd-nominerte Svar på brev frå Helga. Les mer

390,-

429,- Spar: 39,-

Sendes innen 3 - 10 dager

Kritikerrost og spennende roman fra forfatteren av Nordisk råd-nominerte Svar på brev frå Helga

Året er 1784. Et heftig vulkanutbrudd har vedvart på Island et helt år. I København vurderer styresmaktene hva som skal gjøres med innbyggerne, om de arbeidsdyktige skal overføres til Danmark for å jobbe i fabrikker. En dansk representant, Magnús Árelíus, er kommet til Island for å vurdere nasjonens tilstand, før beslutningen blir tatt. I opplysningstidens ånd skal han også måle opp Island med nytt måleutstyr. Men ekspedisjonen tar en uventet vending når han blir kjent med islendingene og innser at virkeligheten kanskje er mer komplisert enn hans måleutstyr antyder - særlig i nord, på Strandir, der det hellige livsvannet renner. 

Bergsveinn Birgisson (f. 1971) ble i 2012 nominert til Nordisk råds litteraturpris for romanen Svar på brev frå Helga. Året etter ble han nominert til Brageprisen for sakprosaboka Den svarte vikingen, som er solgt til mange land. Birgisson ble utnevnt til Ridder av første grad av Kongen for arbeidet med boka. Birgisson er fra Island og bor nå i Bergen.

«Enestående velskrevet og usedvanlig interessant roman med særdeles sterk avslutning.»

Kolbrún Bergþórsdóttir, Fréttablaðið

«Enormt flott gjort ... uhyre sterk bok ... aldeles fremragende ... gir gåsehud.»

Þorgeir Tryggvason, Kiljan

«Enestående godt gjort.»

Steinunn Inga Óttarsdóttir, Víðsjá/Ríkisútvarpið

«Han har aldri prestert bedre ... en stor begivenhet ... anbefales på det sterkeste.»

Egill Helgason, Kiljan 

 

Detaljer

Forlag
Vigmostad Bjørke
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
282
ISBN
9788241918261
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
Lifandilífslækur
Format
21 x 14 cm
Nr
8161674

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Reisen til livsvannet er en helt særegen roman. Ved siden av sin kunnskapsmengde og vidd har Birgisson en imponerende evne til å leke med ulike stilarter. Fra det oppstyltede kansellispråket til de vakreste poetiske vendinger - i ei bok som er en forbløffende blanding av råhet, poesi og harselas.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

«Reisen til livsvannet ble forrige uke nominert til Nordisk råds litteraturpris og det blir Bergsveinn Birgissons andre forsøk på å gå helt til topps. Det kan lykkes.»

Vidar Kvalshaug, BOK365

«'Reisen til livsvannet' har alt ei historisk skrøne skal ha. Islandske Bergsveinn Birgisson har lagt inn ein sterk søknad til juryen for Nordisk råds litteraturpris.»

Marta Norheim, nrk.no

«I alt blir dette ein velskriven, underhaldande, reflektert og ugløymeleg roman frå Ultima Thule.»

Oddmund Hagen, Dag og Tid

«I tillegg til alt dette er Reisen til livsvannet en sjeldent morsom, medrivende og veldreid roman. Samme hva legevitenskapen måtte fortelle oss, skal man aldri undervurdere en god fortellings helbredende kraft på sinnet. Det er bøker som Reisen til livsvannet som forlenger livet.»

Mímir Kristjánson, Klassekampen

Kunders vurdering

A
Anne – 23.02.2020

– Dette er en historisk viktig bok om en av islendingenes tyngste tider som koloni under det danske enevelde og handelsmonopol. (1780 årene) samtidig påvirket av store nedfall fra vulkanutbrudd. Jeg skulle derfor ønsket meg at boken hadde vært mindre preget av modernistisk(?) strømmende, flytende skriving der realistiske beskrivelser blandes med drømmer og opptredende fortellende gjenferd.Det ville gjort boka mer tilgjengelig, bedre og mye mer interessant for meg. Forfatteren skriver så godt at jeg tror han kunne klart det. Det er ikke « lov» å ønske seg en annen bok enn den som foreligger, men jeg gjør det likevel.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Reisen til livsvannet:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv