Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Slik treet faller

roman

«Vakkert, poetisk og storslått.»

Berit Kobro, VG

Til en av de store gårdene på Finnskogen, Valkola, kommer en gårdsgutt som stjeler den aldrende Valborgs hjerte. I Amerika får Amy en venninne blant indianerne. Venninnen har en bror som hun også treffer . Les mer

249,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Til en av de store gårdene på Finnskogen, Valkola, kommer en gårdsgutt som stjeler den aldrende Valborgs hjerte. I Amerika får Amy en venninne blant indianerne. Venninnen har en bror som hun også treffer ... Nils og Elin som nå bor i Oslo drømmer om småbruket de engang skal skaffe seg, kan drømmen noen gang bli virkelig? Daniel, sønnen til Taneli og Lina, som en gang drømte om å se hjemlandet og Finnskogen igjen, blir syk om bord på Amerikabåten. Gudsdrengen venter fremdeles på at Karin med den vakre stemmen også skal komme hjem fra Amerika.

I denne sjette romanen om folket på Finnskogen beveger historien seg opp mot andre verdenskrig, og klasseforskjellene har ikke blitt mindre. Mange av de som vokser opp på Finnskogen lever i fattigdom og det blir ikke bedre da brorparten av dem blir kommunister og derfor også ofte nektes arbeid.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202453169
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2014
Serie
Folket på Finnskogen. Mostamägg 6

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«Vakkert, poetisk og storslått.»

Berit Kobro, VG

«Også denne fortellingen er båret av en gjennomstrømmende varme og solidarisk kjærlighet til underklassefolk og slitere, enten de strever i materiell eller emosjonell nød. Oftest begge deler....Her kan man uten skaperi fryde seg over uforstilt, folkelig hverdagsrealisme og en forfatter som synes andre enn henne selv er verdt å skrive om.»

Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

«Dansen gjennom skogane «Likevel er det mest dei nære tinga som engasjerer. Her er kjærleik og sjalusi, lengt og sorg, og mest av alt lagnad. [...] Romanen er ein mosaikk av korte episodar som samla utgjer eit stort lagnadsdrama om små, men sterke menneske i den veldige og nådelause straumen av tid som ikkje stoggar for noko eller nokon.»

Odd W. Surén, Dag og Tid

«Mektig krønike «Og det aller mest overbevisende er hvordan hun greier å gjennomføre satsingen uten dødpunkter, med et enormt persongalleri som stadig er i utvikling.[...] For romanene forteller om menneskets lengsel etter tilhørighet, men trangen til å dra ut er ikke mindre sterk. Og det er i spennet mellom disse kreftene at denne vidtfavnende slektskrøniken utvikler seg.»

Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

«Et storverk i utvikling «Dette er klassisk historiefortelling med hjerte og hjerne og et poetisk språk som gir litterært løft.»

Turid Larsen, Dagsavisen

Kunders vurdering

K
Kristin Jordal – 01.08.2016

– Denne serien har mange kvaliteter, men balanserer hele tiden på kanten av kioskroman-sjangeren.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Slik treet faller:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv