illustrasjonsfoto

Søsterklokkene

roman

Praktfull historisk roman

, Adressa Terningkast 6
Svøm med dem som drukner tok leserne med storm. Nå er Lars Mytting tilbake med en fengslende roman med handling hentet fra Gudbrandsdalens mytiske landskap. Les mer
Vår pris: 349,-
Spar: 50,-

Veil. pris: 399,- (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Om boka

En gang for lenge siden ble det født to tvillingsøstre på Butangen i det indre av Gudbrandsdalen. Moren døde under fødselen, for Halfrid og Gunhild Hekne var sammenvokst fra hoftene og ned. Men de ble til to livlige unger, de lo mye og gjorde rett for seg som dugende billedveversker.

Da de var halvvoksne, ble den ene syk. Faren deres, Eirik Hekne, oppsøkte presten og ba om at de skulle få dø samtidig. Til gjengjeld fikk han støpt to kirkeklokker, med en klang så malmfull at klokkeren ble døv etter tre messer i den eldgamle stavkirken. Eirik hadde nemlig kastet sølvdalere og sølvbestikk til 18 i støpeformen. Jo mer sølv, desto vakrere klang. Klokkene ringte i evigheter over bygda, for levende og for døde, for flom og skogbrann – helt fram til 1880.

Da blir Butangen utsatt for brå omveltninger. En ny prest kommer til bygda, og fra Hekne-gården kommer ungjenta Astrid for å gjøre tjeneste på prestegården. Og helt fra Dresden i Tyskland kommer en mann som begynner å tegne stavkirken i alle dens detaljer.

 

 

Les utdrag nedenfor

Fakta

Utdrag

 

Anmeldelser

Praktfull historisk roman

, Adressa Terningkast 6

... det kan godt tenkes Lars Mytting har lagt selve gullegget med sin nye roman. Forfatteren er på hugget fra første setning og slipper aldri taket på leseren. (..) som første bind i en påtenkt trilogi er «Søsterklokkene» en mer enn lovende begynnelse!

, VG Terningkast 5

Søsterklokkene er spennende. En skikkelig pageturner.

, Østlendingen Terningkast 5

Mytting har gjort det igjen: Han forsyner seg ublygt av dei mest fargerike rekvisittane i den historiske skattekista. (...) Det som gjer 'Søsterklokkene' til ein uvanleg god roman, er at dramatikken er knytt til liv og levemåte i fortid og i samtid.

, NRK Bok

Ja, det er en nydelig fortelling Lars Mytting gir oss. Her er bygdehistorie, dramatikk, sagn, overtro og kjærlighet. Mytting viste i sin forrige roman, Svøm med dem som drukner, at han kan klekke ut mesterlige plot og praktfulle karakterer. I Søsterklokkene gjør han det igjen.

, BOK365 Terningkast 5

Strålende historisk roman. (...) peker seg ut som en av høstens beste norske.

, Dagens Næringsliv

Lars Myttings historiske roman er fengende og medrivende. (...) Med Myttings kraftfulle fortellerstil, godt sammenskrudde beretning og detaljkunnskap om snekring, fisking og stavkirker, er det grunn til å tro at han også denne gangen vil nå mange lesere.

, Dagbladet Terningkast 5

Lars Myttings utsøkte sanselighet er intakt (...)Han er en god forteller, skriver medrivende, oppfinnsomt og klart. På sitt beste har han en utsøkt sanselighet i språket sitt, noe som vitner om en fysisk fundert kjennskap til svært mange av verdens ting og fenomener.

, Aftenposten

Som i førre bok imponerer Mytting med den gode skildringa av handverk og materiale, der språket blir taktilt, så du kjenner den kalde kyrkjebenken eller den varme steinhella. [...] Vi håpar dette berre er starten, og at klangen av klokkene ringer vidare som trilogi.

, Dølen