Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Søsterklokkene

roman

«Praktfull historisk roman»

Stein Roll, Adressa

Svøm med dem som drukner tok leserne med storm. Nå er Lars Mytting tilbake med en fengslende roman med handling hentet fra Gudbrandsdalens mytiske landskap. Les mer

436,-

479,- Spar: 43,-

Sendes innen 1 virkedag

Varm glød og dyp klang

Ungjenta Astrid lever tett på den gamle myten om kirkeklokkene slekta hennes en gang skjenket bygda. Hennes og bygdas skjebne veves sammen i Lars Myttings vidunderlige roman.

Den brutale fødselen til tvillingsøstrene Halfrid og Gunhild Hekne på en gård i det indre av Gudbrandsdalen kostet moren deres livet. Jentebabyene var sammenvokst fra hoftene og ned, men faren elsket dem fra første stund, og de vokste opp til to livlige unger. De lo mye og skulle vise seg å skape de vakreste billedvever.

«Forfatteren er på hugget fra første setning og slipper aldri taket på leseren.»

Arne Hugo Stølan, VG, terningkast 5 

Klokkestøpen
Da den ene søsteren ble syk, gikk faren deres, Eirik Hekne, til presten med bønn om at de skulle få dø samtidig. Han ble bønnhørt og fikk støpt to kirkeklokker som han skjenket kirken. Klokkene klang så sterkt og dypt at klokkeren ble døv etter tre messer, og det het seg at den unike klangen kom av at den takknemlige faren hadde kastet store mengder sølv i støpeformen. 

Brytningstid
Siden var klokkenes klang en naturlig del av livet i bygda, og på folkemunne gikk det historier om at klokkene kunne ringe av seg selv for å varsle fare. At stavkirken var gammel og så skrøpelig at en gammel kone en gang ble funnet død og frosset fast i veggen etter gudstjenesten, var bare slik det var. Men til tross for at bygda lå avsides til og bygdefolket kjærlig holdt fast i sine skikker og tradisjoner,  banker den nye tiden etter hvert på den morkne kirkedøra. I 1880 kommer det en ny prest til bygda. 

«Mytting får full uttelling for håndfast skrivemåte og solide ordkunnskaper. (...) peker seg ut som en av høstens beste norske.»

Susanne Hedemann Hiorth, Dagens Næringsliv 

Verden banker på
Den oppvakte og egenrådige ungjenta Astrid fra Hekne, gården der de siamesiske tvillingene hadde sin barndom lenge før, er i tjeneste på prestegården og gleder seg over at bygda har fått en ny prest. Han låner henne aviser og forteller bygdefolket nyheter fra verden under gudstjenesten. Samtidig dukker det opp en fremmed mann i bygda, en utlending med fine manerer og fremmed språk som – av alle unyttige ting – begynner å tegne stavkirken i alle dens detaljer.

Søsterklokkenes evige klang
Astrid er nysgjerrig på den snåle nykommeren, samtidig som hun med klokskap hjelper den unge presten til å forstå bygdas skikker og uskrevne regler som ikke alltid er forenlige med de nye tiders kirkeforordninger. Astrids skjebne er på forunderlig vis knyttet til de sagnomsuste søsterklokkene, og de tre skal være med på å endre bygdas – og sin egen – framtid for alltid. 

«Lars Myttings historiske roman er fengende og medrivende.»

Marius Wulfsberg, Dagbladet, terningkast 5 

 

 

Medlemsvurdering:
Meget godt fortalt, levde seg inn i hvordan de levde.

Liv Bakken

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
442
ISBN
9788205514003
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Format
21 x 14 cm
Nr
8130019
Serie
Hekne 1

Utdrag

 

Myttings litterære hestekrefter

Myttings litterære hestekrefter

Etter verdensuksessen med Hel ved og Svøm med dem som drukner måtte den sindige gudbrandsdølen Lars Mytting i tenkeboksen. Hadde han flere romaner i seg?

Det var først da han kom til hjemtraktene at han fant romanen som lå der og ventet. Inspirasjonen fant han også i et gammelt, lokalt sagn om de såkalte «søsterklokkene» i bygda. Han begynte å se på steinrøysene og laftehusene i hjembygda og spørre seg om dagliglivet til oldeforeldregenerasjonen. Hvordan ordnet de seg, i en tid der Norge var et av Europas fattigste land? Og kunne alt dette bindes sammen, bli til en større fortelling som liksom rommet bygdas lynne?, forteller Mytting til A-magasinet.

Inspirasjonen fant han også i et gammelt, lokalt sagn om de såkalte «søsterklokkene» i bygda.

Bygdas klokkesagn
Og så var det det gamle sagnet om bygdas kirkeklokker. Ringebu kirke var viden kjent for kirkeklokkenes uvanlige kraftfulle klang, og historien om at de var skjenket av en bonde i bygda etter å ha blitt bønnhørt i sitt ønske om at døtrene hans, som var siamesiske tvillinger, skulle få dø samtidig. Forfatteren har gransket kildematerialet i jakten på opprinnelsen til sagnet, og det ser ut til at den historien mest sannsynlig er en blanding av flere historiske begivenheter.

«Derfra har forfatteren gjort slik muntlige fortellere har gjort i generasjoner før ham: Diktet videre, til en hel slekts- saga fra brytningstiden på 1800-tallet.» 

At handlingen er lagt til slutten av 1800-tallet, er ikke tilfeldig. Det var en brytningstid der væremåten og lynnet fortsatt var middelaldersk, mens samfunnet ble modernisert og reformert. Derfor var det også naturlig at hovedpersonen ble en kvinne, for første gang i forfatterskapet.

– Dypest sett er dette en beretning om en slekts adskillelse. Om krefter som kan skille oss ad og som kan bringe oss sammen igjen, oppsummerer Mytting.

 «Jeg fascineres av det varige i forseggjorte gjenstander, det fysiske som står igjen etter et menneske som er borte.»

Lars Mytting

 

Sagnet om søsterklokkene

Sagnet om søsterklokkene

Sagnet om søsterklokkene er knyttet til Ringebu stavkirke. Kirken ble bygget rundt 1220, og er den største av Norges bevarte stavkirker. I følge sagnet ble kirkeklokkene gitt som offergave av en familie fra gården Vestad på 1700-tallet. På gården bodde det to jenter som var siamesiske tvillinger. En dag ble en av søstrene så syk at foreldrene trodde hun kom til å dø, de ba til Gud for datteren. De lovet å skjenke to klokker til kirka hvis hun fikk leve. De ba også om at jentene, når den tid kom, måtte få dø samtidig. 

 

Om forfatteren

Lars Mytting (f. 1968) er fra Fåvang i Gudbrandsdalen. Han debuterte med romanen Hestekrefter i 2006. Hel ved (2011) ble en internasjonal bestselger. I 2014 fikk han Bokhandlerprisen for romanen Svøm med den som drukner, som ble utgitt på 15 språk. Til sammen er hans bøker solgt i over en million eksemplarer. 

Medlemsblad

 

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Praktfull historisk roman»

Stein Roll, Adressa

«... det kan godt tenkes Lars Mytting har lagt selve gullegget med sin nye roman. Forfatteren er på hugget fra første setning og slipper aldri taket på leseren. (..) som første bind i en påtenkt trilogi er «Søsterklokkene» en mer enn lovende begynnelse!»

Arne Hugo Stølan, VG

«Søsterklokkene er spennende. En skikkelig pageturner.»

Cathrine Loraas Møystad, Østlendingen

«Mytting har gjort det igjen: Han forsyner seg ublygt av dei mest fargerike rekvisittane i den historiske skattekista. (...) Det som gjer 'Søsterklokkene' til ein uvanleg god roman, er at dramatikken er knytt til liv og levemåte i fortid og i samtid.»

Marta Norheim, NRK Bok

«Ja, det er en nydelig fortelling Lars Mytting gir oss. Her er bygdehistorie, dramatikk, sagn, overtro og kjærlighet. Mytting viste i sin forrige roman, Svøm med dem som drukner, at han kan klekke ut mesterlige plot og praktfulle karakterer. I Søsterklokkene gjør han det igjen.»

Atle Nielsen, BOK365

«Etter en strålende åpning rulles fortellingen ut i et jordnært og frodig språk. Mytting får full uttelling for håndfast skrivemåte og solide ordkunnskaper. (...) peker seg ut som en av høstens beste norske. »

Susanne Hedemann Hiorth, Dagens Næringsliv

«Lars Myttings historiske roman er fengende og medrivende. (...) Med Myttings kraftfulle fortellerstil, godt sammenskrudde beretning og detaljkunnskap om snekring, fisking og stavkirker, er det grunn til å tro at han også denne gangen vil nå mange lesere.»

Marius Wulfsberg, Dagbladet

«Lars Mytting har solgt én million bøker - på 18 språk. Med sin nye roman Søsterklokkene er han på sitt beste»

Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

«Lars Myttings utsøkte sanselighet er intakt (...) Han er en god forteller, skriver medrivende, oppfinnsomt og klart. På sitt beste har han en utsøkt sanselighet i språket sitt, noe som vitner om en fysisk fundert kjennskap til svært mange av verdens ting og fenomener.»

Preben Jordal, Aftenposten

«Som i førre bok imponerer Mytting med den gode skildringa av handverk og materiale, der språket blir taktilt, så du kjenner den kalde kyrkjebenken eller den varme steinhella. [...] Vi håpar dette berre er starten, og at klangen av klokkene ringer vidare som trilogi.»

Guro Vollen, Dølen

«Praktfull historisk roman.»

Stein Roll, Adresseavisen

«Han skriver om søsterklokker i sølv, men det kan godt tenkes Lars Mytting har lagt selve gullegget med sin nye roman. Forfatteren er på hugget fra første setning og slipper aldri taket på leseren.»

Arne Hugo Stølan, VG

«Ja, det er en nydelig fortelling Lars Mytting gir oss. Her er bygdehistorie, dramatikk, sagn, overtro og kjærlighet. Mytting viste i sin forrige roman, Svøm med dem som drukner, at han kan klekke ut mesterlige plot og praktfulle karakterer. I Søsterklokkene gjør han det igjen. (...) Lars Mytting har skrevet nok en vinner. Søsterklokkene kommer til å høres gjennom hele bokhøsten og langt inn i julen. Trolig enda lenger også.»

Atle Nielsen, Bok365

«Når Lars Mytting bruker sin fortellerkløkt og historiekunnskap er det lett å la seg begeistre.»

Gunn Magni Galaaen, Trønder-avisa

«Lars Myttings historiske roman er fengende og medrivende. (...) Med Myttings kraftfulle fortellerstil, godt sammenskrudde beretning og detaljkunnskap om snekring, fisking og stavkirker, er det grunn til å tro at han også denne gangen vil nå mange lesere.»

Marius Wulfsberg, Dagbladet

«Sanselig og systematisk om et bygdesagn, sjalusi og sorg.»

Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

«Søsterklokkene er spennende. En skikkelig pageturner.»

Cathrine Loraas Møystad, Østlendingen

«Lars Myttings utsøkte sanselighet er intakt (...)Han er en god forteller, skriver medrivende, oppfinnsomt og klart. På sitt beste har han en utsøkt sanselighet i språket sitt, noe som vitner om en fysisk fundert kjennskap til svært mange av verdens ting og fenomener.»

Preben Jordal, Aftenposten

«Strålende historisk roman. (...) Mytting lykkes med tidsbildet fordi han går tett på personenes konkrete livsverden hvor skikker, overlevelsesteknikk, dramatikk, livsvisdom og overtro er forankret. (...) Romanen peker seg ut som en av høstens beste norske. Den kan komme til å danne høye fjell i bokhandler og dollartegn i øynene på flere.»

Susanne Hedemann Hjorth, Dagens Næringsliv

«Søsterklokkene er ein mektig historisk roman som ber i seg alle element av realisme og romantikk, truverdig ned i minste detalj og formidla i eit klart og reint språk som også tar opp i seg element frå Myttings eigen dialekt. Det er berre å gi seg over og la seg forføre av ei storfelt forteljing som kanskje er smartare enn både forfattaren og lesaren. Betre attest kan ingen forfattar vente seg.»

Oddmund Hagen, Dag og Tid

Kunders vurdering

B
Brit Flobak – 30.05.2023

– Den var den dårligste boka jeg har lest, den gikk i søpplekassa

K
KristinS – 08.05.2022

– En av mine absolutte favorittbøker. Anbefales!

L
Liv Bakken – 11.01.2022

– Meget godt fortalt, levde seg inn i hvordan de levde.

A
Anne Kristin – 11.01.2022

– En meget god bok.

H
Heidi Lindem – 27.10.2021

– Makan til fortellerkunst !

A
Annegrete – 19.10.2021

– Fantastisk fin, til å leve seg inn i.

A
Annie – 25.08.2021

– Tok litt tid å komme igang med denne, men den ble ok etterhvert.

B
Bård – 27.07.2021

– Glimrende fortellerkunst ypperlig bok

H
Helle Eggen – 06.04.2021

– Søsterklokkene

E
Ellen Eriksen – 11.03.2021

– Fantastisk roman! Hadde lest den før, men ville gjerne "eie" den. Har også lest Hekneveven og den er like bra! Så nå er det bare å glede meg til den siste i trilogien.

K
Karine Halvorsen – 10.02.2021

– Veldig fin historisk roman. Nytt fint bekjentskap til forfatteren😊

k
kari vigre – 13.01.2021

– søsterklokkene

K
Kristin S – 24.07.2020

– Denne koste jeg meg med.

K
Kristin S – 09.07.2020

– Anbefales

M
May Britt Neverdal – 26.05.2020

– Søsterklokkene

C
Cecilie Flyen – 26.05.2020

– Søsterklokkene

M
May-Lisbet Hauggård – 31.03.2020

– Dette er en bok får oss som er glad i romaner,er så glad jeg valgte akkurat denne boken,den er bare såå nydelig og kan anbefales sterkt til andre,jeg vil kjøpe flere romaner av Lars Mytting garantert :)

E
Eva Glosli – 03.03.2020

– Søsterklokkene

B
Berit Svarva – 05.02.2020

– Kommet halvveis og er ganske godt fornøyd, litt langtekkelig.

S
Solvår Warmestad – 04.02.2020

– Søsterklokkene

S
Sigrid Larsson – 04.02.2020

– En glede å lese Søsterklokkene, leseren får ta del i flere historier om menneskeliv, formidlet med stor kunnskap og innlevelse. Romanen gir også et godt innblikk i tiden den omhandler.

T
Turid Norum – 04.02.2020

– Anbefales!

G
Gjertrud – 04.02.2020

– Denne boka anbefaler jeg til alle vennene mine som liker å lese bøker!

G
Gunvor Næss – 07.01.2020

– Meget god bok.

A
Anne Grethe Brænden – 12.11.2019

– En bok jeg koste meg med å lese.

A
Anne Grethe Brænden – 16.10.2019

– Søsterkokkene

E
Elisabeth Pollestad – 20.09.2019

– En av de beste bøkene jeg har lest i mitt 70-årige liv. Spennende og samtidig lærerik og ikke minst veldig rørende særlig i slutten. Kan anbefales på det sterkeste

P
Pia Andersen – 09.09.2019

– Fantastisk bok. Ble bergtatt,anbefales

S
Siri – 20.08.2019

– Denne boken leste jeg på en dag, måtte bare finne ut hvordan det gikk! Får lyst til å reise og oppleve den naturen som er beskrevet i boka

H
Helene Dahl – 28.07.2019

– Fantastisk god bok. Kunne knapt legge den fra meg

B
Bente R. Hornæs – 25.07.2019

– Lars Mytting, Søsterklokkene

V
Vibeke Hjersing – 24.07.2019

– En kjempefin bok som jeg kan anbefale på det varmeste

T
Tove Markussen – 24.07.2019

– Veldig bra bok men litt mye om riving av kirker

L
Lena Therese Korsrud – 23.07.2019

– Nydelig skrevet.

H
Hermien Prestbakmo – 23.07.2019

– Søsterklokkene

K
Karen – 27.06.2019

– Gjennomført god lesing

O
Oddlin Stave Aadland – 25.06.2019

– Jordmor på jorda

O
Oddlin Stave Aadland – 25.06.2019

– Leksikon om lys og mørke

K
Karin Langvegg Moe – 30.05.2019

– Søsterklokkene bra bok

R
Randi steinum – 30.04.2019

– Veldig koselig fin bok.

S
Solbjørg fyrileiv – 05.03.2019

– Søsterklokkene

T
Terje Aune – 05.03.2019

– Vakker bok

T
Torhild Lunke – 05.03.2019

– Super lesing

S
Svein Arild Hoff – 06.02.2019

– Søsterklokkene

H
Harald Nymoen – 06.02.2019

– Fengslende, spennende og oppslukende lesning.

I
Inger-Bjørg Stenvik – 06.02.2019

– Veldig god,anbefales

M
Merete Johnrud – 06.02.2019

– Fantastisk. Noe av det beste jeg har lest i senere tid.

K
Kari – 05.02.2019

– Jeg var veldig fornøyd med boka, men du må like gammel tid. Anbefales. Veldig godt språk.

V
Vigdis Aune – 05.02.2019

– En fantastisk spennende bok, som du blir grepet av fra første øyeblikk og som varer til siste setning.

V
Vigdis Aune – 05.02.2019

– Boken var spennende, godt skrevet og gripende fra første øyeblikk. Det som trekker litt ned, var a det tok lang tid noen ganger for å komme frem til poenget, samtidig som den sluttet litt brått og ble derfor sittende igjen med mange spørsmål, håper derfor det kommer en bok nummer 2.

M
May-Helen Børtveit – 19.01.2019

– Boken var god, men tung å lese. Da jeg ikke er spesielt interessert i veldig gammel tid, brukte jeg lang tid på å lese den til slutten. Men ferdig ble jeg og anbefaler den gjerne til andre som kan være interessert i den tiden boken handler om.

H
Helena. – 11.01.2019

– Beste boka jeg leste i 2018.

K
Kjellrun Hegg – 10.01.2019

– En fantastisk bok. I tillegg til handlingen i boka , fra det gamle sagnet om de to siamesiske tvillingene og sammenhengen med de to kirkeklokkene, så har Mytting et fantastisk godt språk i sine bøker. Jeg er opptatt av språk, og det er en ren nytelse å lese hans bøker.

K
Kirsten, Roskilde – 10.01.2019

– Jeg hadde glemt å avmelde boken, overveide å returnere. Men bra jeg ikke gjorde det. En fin og leseverdig bok, vanskelig å legge fra seg. Jeg gledet meg over hvert ord.

J
Janne Beate Utåker – 10.01.2019

– En god bok der språket og skildringene tidvis er så gode at jeg velger å lese flere avsnitt om igjen. Forfatteren har god innsikt i temaene boka omhandler, alt fra gammel byggeskikk, skrømt og obstetrikk.

T
Torill Solli Haugen – 09.01.2019

– Lærerik! Vanskelig å legge fra seg! Boka inviterer deg INN og MED i historien!

A
Anna Marie Hvaal Solberg – 09.01.2019

– Meget interessant. Trekker ned for noe ukorrekt framstilling av det religiøse livet på den tiden. Men en fryd å lese!

A
Aud Helgesplass – 09.01.2019

– Søsterklokkene

J
Jan E. Kleven – 09.01.2019

– God bok, spennende og velskrevet historie fra gammel tid.

E
Elisabeth – 09.01.2019

– Spennende bok!

A
Alvhild Norheim – 09.01.2019

– Søsterklokkene

K
Kirsten Lyngstad – 09.01.2019

– Litt kjedelige partier innimellom. Ellers veldig bra. Klarer ikke å plassere meg helt på kartet, bare omtrent

E
Edel Hoem – 09.01.2019

– Spennande lesing

A
Anne-Grete Melby – 09.01.2019

– Søsterklokkene

T
Tore M – 09.01.2019

– Det tar en god stund før man tror helt på histprien, men den griper tak etter hvert.

B
Brit Sandve – 09.01.2019

– Fascinerende roman fra eldre tider - kunne nesten ikke legge den fra meg!

A
Anne-G Kjølstad – 09.01.2019

– Godt skrevet. Fin historisk fortelling.

R
Rigmor Mogård – 09.01.2019

– På vent, men samboeren var hørlig begeistret. Så er han også stor Myttingfan Tar sjabsen på 5ern.

B
B Finstad – 09.01.2019

– Søsterklokkene

I
Inger Helene Flottorp og – 09.01.2019

– Anbefales varmt.

A
Aud Nordbæk – 09.01.2019

– Satt igjen med en god følelse. Brukte nok litt tid på å lese meg inn i boka og historien.

S
Synnøve Lauritsen – 09.01.2019

– Revet helt med fra begynnelse til slutten. Ei bok å anbefale.

O
Olaug Benjaminsen – 16.12.2018

– Spennende og magisk historie, for min del er kvinnene fremst i fokus. De siamesiske tvillingene, hun som frøs ihjel i kirka og så Astrid. Sterk, uredd, nysgjerrig og likevel hjelpeløst offer for tida sitt kvinnesyn. jeg lestedenne boka nesten sammenhengende. Flott bok!

H
Hege Renshus – 06.12.2018

– Revet med fra første side.

I
Ingvar Sørgård – 05.12.2018

– Søsterklokkene

W
Wenche H.Rønning – 29.11.2018

– Kjempefin bok

E
Else Eikeland – 29.11.2018

– Utrolig godt skrevet historisk roman. Man føler nesten at man er tilstede i handlingen og kjenner personene. En bok som blir husket lenge.

B
Berit – 28.11.2018

– Søsterklokkene

I
Ingunn – 28.11.2018

– Fengslande god!

T
Tove Frøyland – 28.11.2018

– Søsterklokkene

A
Alfhild Gruvstad – 28.11.2018

– Denne romanen ga meg og min mann mange fantastiske leseopplevelser da vi har lest den høyt for hverandre. Noen bøker glemmer man aldri og denne boken hører til den kategorien for oss begge. Boken har et usedvanlig sterkt uttrykk med sitt spennende innhold og levende persongalleri. Bildene som skapes hos oss som fikk ta del i tekstens univers er svært takknemlige og anbefaler boken varmt til alle som trenger påfyll og et pusterom. Kanskje den er et eventyr for voksne?

T
Tone Kielland Smith – 28.11.2018

– Denne boka er helt fantastisk å lese. En historisk roman med røtter i virkeligheten, og med et driv som gjør den til noe som på "nynorsk" kalles pageturner. Siden jeg bare leser på senga (men til gjengjeld hver eneste kveld) ble det uvanlig mange tidlige kvelder til den var lest ut, og nå går den videre mellom venner av meg.

M
Mona Hegge – 28.11.2018

– Koste meg fra første side. Historisk og varm, flotte skildringer fra Gudbrandsdalen

K
Kari Skullerud Ugland – 27.11.2018

– Utrolig flott bok som har gitt meg nye perspektiv om historie i Gudbrandsdalen - historiefortelling er viktig og denne romanen ga mening og innhold for faktiske hendelser i dalen!

M
Monica – 27.11.2018

– Anbefales på det sterkeste.

K
Kirsten Jørstad – 27.11.2018

– Jeg likte boken svært godt. Artig at den er fra Gudbrandsdalen hvor jeg er bosatt.

B
Bjørnar Bang – 27.11.2018

– Har ikke lest ferdig boka, men ingen tvil om at dette er en forfatter som kan skrive slik at det blir kunst av det. Skildringen av bygdemiljøet, personene og deres tanker er av høy klasse og minner sterkt om Hamsun. I tillegg er det en god historie som fortelles.

A
Anne Hilde Årseth – 27.11.2018

– Helt fantastisk å lese, nydelig, vakker og rørende. Interessant og lærerik med stor menneske kunnskap. Gleder meg til fortsettelsen allerede <3. Anbefales på det varmeste!

A
Anne H. P. – 26.11.2018

– Likte alt ved boka .Godt språk , fengslende historie /roman.

G
Gerd Mølmen Nergården – 26.11.2018

– Ei fengslende og spennende bok. Vanskelig å legge den i fra seg. Jeg anbefaler den fra ❤.

A
Anne-G Kjølstad – 26.11.2018

– Fin historisk fortelling.

T
Tor Storhaug – 26.11.2018

– Syntes det var en dårlig bok. Kjedelig å lese.

K
Kristin – 26.11.2018

– Nesten like bra som Svøm med dem som drukner

E
Elin L – 26.11.2018

– Mytting gjør det igjen! Med et språk som er så godt at man vil lese flere setninger igjen og igjen for å "smake" på ordene nok en gang. En vakker historie. Anbefales på det sterkeste.

E
Edny Boklund – 21.11.2018

– Lars Mytting har et språk som går dypt. Der er det ingen overflatiske klisjéer. Historien om søsterklokkene er en gripende fortelling om et 'innestengt' bondesamfunn, der myter og ny viten møtes gjennom sterke personligheter. Engasjerende bok!

M
Mari – 15.11.2018

– Praktfull historisk roman om temaer vanlige mennesker vet lite om. Språket er lekende lett med kloke og innfløkte betraktninger som appellerer til utflyttede bygdemennesker.

A
Arnhild Lygre – 10.11.2018

– Mytting tar meg inn i en annen tid og gir meg fantastiske lesestunder. Forfatteren må ha gravd dypt i historien, og flettet fakta inn i en fengende roman. Anbefales sterkt!

E
Elisabeth Vikjord – 09.11.2018

– Søsterklokkene

E
Eva Rydgren Krona – 05.11.2018

– Søsterklokkene

G
Gunn Marit Bondahl – 11.10.2018

– En fortelling som inneholder det meste, ført i pennen med et språk som få mestrer i dag. For en sambygding av Mytting er mytestoffet kjent, men hvem trodde det kunne bli en slik enestående fortelling av det?

E
Elisabeth – 09.10.2018

– Søsterklokkene

E
Eva Hagen Haugen – 03.10.2018

– Søsterklokkene

L
Lisbeth Traaseth – 24.09.2018

– Jeg er imponert over Mytting sitt språk,- de gode innholdsrike setningene. Jeg liker at innholdet har en blanding av diktning og faktisk historie. En god leseopplevelse fra første side.

A
Anne Kari – 21.09.2018

– Lars Myttings siste bok « Søsterklokkene» er bedre enn hans foregående. Språket er på sitt beste poetisk med overraskende gode formuleringer og bilder, en glede å lese. ( noen få ganger glipper det, muntlig 2018 språk slipper igjennom og da skurrer det, men sjelden) Når boka samtidig er en spennende historie verdt lese, hva mer kan man ønske seg? Det er få gode fortellere blant forfatterene nå, men Mytting er blant dem.

E
Erlend, redaktør Bokklubben – 06.09.2018

– «Når det stemmer for Mytting, synes han å skrive med en glød og en glede som få andre.» Ordene tilhører anmelder Geir Vestad, men det er akkurat det som slår meg også når jeg leser Søsterklokkene. Sidene raser av gårde gjennom en enormt fengslende fortelling. Tidligere har Lars Mytting begått bøker som har blitt allemannseie, både her hjemme og i utlandet. Hel ved, boka hans om vedhogging, nådde ut til leserne i en helt annen grad enn hva bøker pleier å gjøre. I sin forrige bok, Svøm med dem som drukner tok Mytting leserne med til en fjellgård i Gudbrandsdalen med treskjæring som utgangspunkt for handlingen. Som i de to foregående bøkene er det også i Søsterklokkene trevirke som står i fokus, nå med en majestetisk stavkirke i sentrum for begivenhetene. Et praktbygg med utskjæringer og dekorasjoner som trekker til seg mennesker fra langt utenfor bygda. Men selvsagt er det ikke primært dette det handler om, som alltid handler det om noe mye større. Livet, kjærligheten døden..

Oppdag mer

Bøker som ligner på Søsterklokkene:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Dandy

Jan Guillou
Innbundet 
390,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv