Søsterklokkene - Lars Mytting

Søsterklokkene

; Lars Mytting (Oppleser)

Serie: Hekne 1

«Praktfull historisk roman»

, Adressa Terningkast 6
«Strålende historisk roman. (...) Romanen peker seg ut som en av høstens beste norske.» Susanne Hedemann Hjorth, Dagens Næringsliv.

å lenge folk kunne huske hadde Søsterklokkene ringt over det trange dalføret, med en klang så malmfull og kraftig at klokkeren ble døv etter bare tre messer. Les mer
Vår pris
399,-

(Nedlastbar lydbok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Lydbokappen

Nedlastbar lydbok
Legg i
Nedlastbar lydbok
Legg i
Vår pris: 399,-

(Nedlastbar lydbok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Lydbokappen

«Strålende historisk roman. (...) Romanen peker seg ut som en av høstens beste norske.» Susanne Hedemann Hjorth, Dagens Næringsliv.

å lenge folk kunne huske hadde Søsterklokkene ringt over det trange dalføret, med en klang så malmfull og kraftig at klokkeren ble døv etter bare tre messer. Klokkene ble støpt til minne om tvillingene Halfrid og Gunhild Hekne, som var sammenvokst fra hoftene og ned. Det hvilte alltid noe større over søstrene, som om de tilhørte en annen og mektigere verden, og en av billedvevene de lagde, ble sagt å vise fremtiden.

I 1879 flytter en nyutdannet prest inn på prestegården, der nittenårige Astrid fra Hekne gjør tjeneste. Fra Tyskland kommer en fremmed mann med vidløftige planer. Den gamle stavkirken som har huset klokkene går uvisse tider i møte, og snart utsettes bygda for brå skiftninger og ubøyelige viljer.

Søsterklokkene er en rik fortelling om gammel tid som brytes mot nye ideer, om mørkt slit og solvarme steiner, om to kirkeklokker med overjordisk klang og evigheten som horisont.
ANMELDELSER:

Terningkast 6 Stein Roll, Adressa
Terningkast 5 Arne Hugo Stølan, VG
Terningkast 5 Cathrine Loraas Møystad, Østlendingen
Terningkast 5 Atle Nielsen, BOK365
Terningkast 5 Marius Wulfsberg, Dagbladet
Terningkast 5 Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Gyldendal
Språk: Norsk Bokmål
ISBN: 9788205558977
Utgave: 1. utg.
Format: MP3
Vannmerket
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Praktfull historisk roman»

, Adressa Terningkast 6

«... det kan godt tenkes Lars Mytting har lagt selve gullegget med sin nye roman. Forfatteren er på hugget fra første setning og slipper aldri taket på leseren. (..) som første bind i en påtenkt trilogi er «Søsterklokkene» en mer enn lovende begynnelse!»

, VG Terningkast 5

«Søsterklokkene er spennende. En skikkelig pageturner.»

, Østlendingen Terningkast 5

«Mytting har gjort det igjen: Han forsyner seg ublygt av dei mest fargerike rekvisittane i den historiske skattekista. (...) Det som gjer 'Søsterklokkene' til ein uvanleg god roman, er at dramatikken er knytt til liv og levemåte i fortid og i samtid.»

, NRK Bok

«Ja, det er en nydelig fortelling Lars Mytting gir oss. Her er bygdehistorie, dramatikk, sagn, overtro og kjærlighet. Mytting viste i sin forrige roman, Svøm med dem som drukner, at han kan klekke ut mesterlige plot og praktfulle karakterer. I Søsterklokkene gjør han det igjen.»

, BOK365 Terningkast 5

«Etter en strålende åpning rulles fortellingen ut i et jordnært og frodig språk. Mytting får full uttelling for håndfast skrivemåte og solide ordkunnskaper. (...) peker seg ut som en av høstens beste norske. »

, Dagens Næringsliv

«Lars Myttings historiske roman er fengende og medrivende. (...) Med Myttings kraftfulle fortellerstil, godt sammenskrudde beretning og detaljkunnskap om snekring, fisking og stavkirker, er det grunn til å tro at han også denne gangen vil nå mange lesere.»

, Dagbladet Terningkast 5

«Lars Mytting har solgt én million bøker - på 18 språk. Med sin nye roman Søsterklokkene er han på sitt beste»

, Hamar Arbeiderblad Terningkast 5

«Lars Myttings utsøkte sanselighet er intakt (...) Han er en god forteller, skriver medrivende, oppfinnsomt og klart. På sitt beste har han en utsøkt sanselighet i språket sitt, noe som vitner om en fysisk fundert kjennskap til svært mange av verdens ting og fenomener.»

, Aftenposten

«Som i førre bok imponerer Mytting med den gode skildringa av handverk og materiale, der språket blir taktilt, så du kjenner den kalde kyrkjebenken eller den varme steinhella. [...] Vi håpar dette berre er starten, og at klangen av klokkene ringer vidare som trilogi.»

, Dølen