Rabattkode: skuddår for -29 % på nesten alt*
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Stormenes tid I

sverdet og korset

Folk stimer gjennom gater og streder - små og store er på bena for å overvære en henrettelse. Den dømtes gravide hustru slenger en grusom forbannelse mot bødlene og løper vekk. Det hviskes at hun heter Ellen og at hun hører til blant de fredløse. Les mer

229,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager
Folk stimer gjennom gater og streder - små og store er på bena for å overvære en henrettelse. Den dømtes gravide hustru slenger en grusom forbannelse mot bødlene og løper vekk. Det hviskes at hun heter Ellen og at hun hører til blant de fredløse.

Vi er i England på 1100-tallet. Landet er splittet av borgerkrig og plaget av sult og religiøse motsetninger. Men en praktfull katedral bygges likevel i Kingsbridge. Oppføringen av katedralen skal bli skjebnesvangert knyttet til livene til de som bor i området.

Medlemsvurdering:
Dette er den første delen av "Stormens tid", som i Norge er delt opp i to deler. Og dette er en vakker fortelling som er forgjenger til Folletts nye bok "I all evighet", men disse bøkene er frittstående i forhold til hverandre. "Stormens tid" er en klassiker, og forteller historien om hvordan ulike personers skjebner blir formet. Vi møter murermesteren Tom og hans familie, og hans mystiske kone Ellen og stesønnen Jake. Og Prioren som møter på den ene utfordringen etter den andre. Den tidligere adelskvinnen som mister alt og den onde William som forsøker å få sin vilje. Dette er en mektig fortelling som fenger deg fra første setning, men jeg anbefaler å ha bok nummer to liggende klar.

Morta

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
705
ISBN
9788202343088
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2010
Originaltittel
The pillars of the earth
Format
19 x 12 cm
Serie
Sverdet og korset 1
Kingsbridge 1

Kunders vurdering

M
Morta – 16.11.2009

– Dette er den første delen av "Stormens tid", som i Norge er delt opp i to deler. Og dette er en vakker fortelling som er forgjenger til Folletts nye bok "I all evighet", men disse bøkene er frittstående i forhold til hverandre. "Stormens tid" er en klassiker, og forteller historien om hvordan ulike personers skjebner blir formet. Vi møter murermesteren Tom og hans familie, og hans mystiske kone Ellen og stesønnen Jake. Og Prioren som møter på den ene utfordringen etter den andre. Den tidligere adelskvinnen som mister alt og den onde William som forsøker å få sin vilje. Dette er en mektig fortelling som fenger deg fra første setning, men jeg anbefaler å ha bok nummer to liggende klar.

l
lesehesten – 29.09.2009

– Anbefaler på det sterkeste Ken Folletts "anderledes" romaner. Mellom trillere fra 2. verdenskrig og våre dager fant jeg tre bøker som er helt anderledes, men minst like gode. "I stormens tid" deles i to bøker; "Sverdet og korset" og "Katedralen". De er en slags slekskrønike fra 11-1200-tallets England, men er svæer inspireret av spenningsromanenes dramaturgi. Han skriver minst like fengende og spennede som i de andre bøkene. Kampen mellom verdslig makt og religiøst makt gir mange intriger som beskrives detaljert ogspennende. Det fargerike og brutale hverdagslivet til tross, mange av utfordringene og de grunnleggende etiske dilemmaene ligner på de man kan møte også i dag. "I all evighet" er en frittstående oppfølging av "I stormens tid". Byen og katedralen er den samme, og det er delvis de samme familiene som følges. Rammen for denne historien er tiden rundt Svartedaudens inntog. Follett skriver på en meget overbevisende måte, både når det gjelder teknologi og menneskeskjebner. Dette er tykke bøker, men blir likevel vanskelig å legge fra seg. Han behersker til fulle å bygge opp en historie slik at epsiodene som presenteres både er leseverdige i seg selv, og likevek er viktige senere i historien. Både spennende, lærerikt og tankevekkende.

M
Madison – 09.04.2009

– På norsk er denne boka delt inn i to bøker, da det ble litt for mange sider etter oversettelsen. Boka er med på Oprahs bokklubb, og det er ikke uten grunn. Boka har alt, intriger, historisk korrekt fakta, konger og riddere. Jeg elsket den. Det skildrer England på 1100-tallet, og skildringene av kultur så vel som natur er nydelige og lette å leve seg inn i. Det er en svært lettlest bok, selv om den er på mange sider. Vi stifter bekjentskap med mange personer, så boka er aldri kjedelig. Anbefales på det sterkeste for alle, kanskje spesielt de som liker historie og god skjønnlitteratur.

a
anneks – 09.01.2009

– "Stormenes Tid" er en av mine store favoritter. Vi møter byggmester Tom og hans familie som tråler England etter jobb. Tom bygde hus for Sir William og hans kommende brud, Aliena, men når Aliena sier nei til ekteskaptilbudet fra Sir William må Tom og familien hans lete etter noe annet. Toms store ønske er å bygge en katedral, mens hans kone først og fremst ønsker mat på bordet og tak over hodet for familien. Sir William tar en grusom hevn på familien til Aliena, og brått står hun og broren Richard på bar bakke. Gjennom bøkene flettes de to familienes historier sammen, og i tillegg til at det er spennende fra begynnelse til slutt lærer leseren ganske mye om byggeteknikk og kultur på veien. Likte du tempelridderbøkene til Jan Guillou er denne et must!

N
Nina – 09.03.2008

– Her følger du livene til flere medlemmer av alle samfunnslag i Kingsbridge, fra de lovløse og de fattigste arbeiderne, til borgerskapet, adelen og geistligheten. I et land i borgerkrig er skjebnen like uforutsigbar som været og folket manipuleres under frykten for gud, sverd, galge og forbannelser. "Stormenes Tid" er usedvanlig realistisk til å være "nok en bok" om middelalderens England. Den minner lite eller ingenting om noe annet du har lest før, med sine omstendelige beskrivelser av arkitektur, samfunnsoppbygning og karakterer. Den vil engasjere deg i livene og skjebnene til alle karakterene, sette igang en hel del tankeprosesser rundt moral og etikk, du vil takke herren for det siviliserte samfunnet du lever i og sannsynligvis ikke være spesielt tilsnakkelig overhodet før du har bladd om siste blad i boka. Og da vil du bare reise deg for å hente den neste.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Stormenes tid I:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Byttet

Stefan Ahnhem
Innbundet 
393,- 449,-

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
419,- 479,-

De tre

Valérie Perrin
Innbundet 
384,- 439,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv