Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Veien til Jerusalem

Boken er første bind i en trilogi om korsfarertiden og forteller om Arn Magnusson som kommer fra en stormannsslekt og blir oppdratt i et kloster. Her skoleres Arn i både de åndelige og verdslige kunstner, og han får opplæring i å håntere sverd og bue. Les mer

229,-
Sendes innen 3 - 10 dager
Boken er første bind i en trilogi om korsfarertiden og forteller om Arn Magnusson som kommer fra en stormannsslekt og blir oppdratt i et kloster. Her skoleres Arn i både de åndelige og verdslige kunstner, og han får opplæring i å håntere sverd og bue. Når han som syttenåring vender tilbake til farsgården, møter han samfunnet som en ung mann med begavelse og kunnskaper langt utover det vanlige, men med lite erfaring på andre områder. Han dras ufrivillig inn i datidens politiske stridigheter, møter kvinnen, lysten og kjærligheten, og hans skjebne forsegles når han gjør seg skyldig i forbrytelsen som krever lovens strengeste straff.

Medlemsvurdering:
"Veien til Jerusalem" av Jan Guillou er en av de beste bøkene jeg har lest på en stund! Historien finner sted i Sverige i tidlig middelalder og handler om unge Arn, som vokser opp i et kloster. Han viser seg å være veldig begavet, men sliter med å forstå hvordan alt henger sammen i klosteret og ellers i verden. Dette fører til en del forviklinger for Arn sin del. Det jeg liker med denne boka, er at den er skrevet på en likefrem måte. Forfatteren har med det viktigste og ikke for mye annet, og noen plasser hinter han bare til hva som skjer, selv om man skjønner det veldig godt. Det gjør at boka har en veldig lun og fin stemning! Det hjelper også at hovedpersonen er en man kan kjenne seg godt igjen i. Det at boka fikk meg til å tenke, er også et pluss. Den tar opp en del viktige spørsmål på en veldig grei måte - uten å være påtrengende slik som mange bøker fort blir. Alt i alt en veldig fin historie, som slutter så spennende at jeg absolutt må lese neste bok! Oppleseren er også veldig flink og behagelig å høre på!

Kristine

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Piratforl.
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
428
ISBN
9788281430686
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2007
Originaltittel
Vägen till Jerusalem
Format
21 x 13 cm
Serie
Arn Magnusson 1

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

t
tonemor – 05.06.2010

– Jan Guillou håndterer de historiske fakta på en sikker måte. Middelalderens mennesker, landskaper, bygninger og hverdagsliv trer livaktig fram fra boksidene, og det er lett å bli forhekset og drømme seg tilbake mens man leser! Samtidig sørger flere velvalgte frampek og antydninger for å skape gryende spenning og lyst til å lese videre, ved siden av de politiske intrigene og skildringene av Arns indre liv og oppvekst som også er interessant å lese om. Dette er ikke en tung og traurig historie, men levende skildringer av et liv flere hundre år tilbake i tid, der religion hadde en helt annen status og hverdagen var helt annerledes enn nåtidens. Hvordan kjærlighetshistorien vil ende i denne boka er litt avslørt på forhånd i baksideteksten, men den gir likevel historien en ekstra dimensjon og er sørgelig likevel når man kommer til det avgjørende punktet. Engasjementet videre er det ingenting å si på, ettersom innlevelsen var høy fra første til siste side. Det ligger nå an til å bli ekstra spennende å følge Arn videre, i et helt nytt liv i et nytt og fremmed land. Mitt første møte med Guillou og hans forfatterskap ble svært vellykket. Neste bok blir nok lest ganske snart!

K
Kristine – 10.06.2009

– "Veien til Jerusalem" av Jan Guillou er en av de beste bøkene jeg har lest på en stund! Historien finner sted i Sverige i tidlig middelalder og handler om unge Arn, som vokser opp i et kloster. Han viser seg å være veldig begavet, men sliter med å forstå hvordan alt henger sammen i klosteret og ellers i verden. Dette fører til en del forviklinger for Arn sin del. Det jeg liker med denne boka, er at den er skrevet på en likefrem måte. Forfatteren har med det viktigste og ikke for mye annet, og noen plasser hinter han bare til hva som skjer, selv om man skjønner det veldig godt. Det gjør at boka har en veldig lun og fin stemning! Det hjelper også at hovedpersonen er en man kan kjenne seg godt igjen i. Det at boka fikk meg til å tenke, er også et pluss. Den tar opp en del viktige spørsmål på en veldig grei måte - uten å være påtrengende slik som mange bøker fort blir. Alt i alt en veldig fin historie, som slutter så spennende at jeg absolutt må lese neste bok! Oppleseren er også veldig flink og behagelig å høre på!

a
anneks – 20.12.2008

– Jan Guillou skriver ikke om middelalderen - han tar deg med til den. I "Veien til Jerusalem" skildres unge Arn Magnussons fødsel og oppvekst. Spesielle omstendigheter fører til at han vokser opp i et kloster og får et helt annet syn på livet enn de fleste andre mennesker har. Boka er engasjerende og spennende fra første stund, og selv om Arn Magnusson raskt viser seg å være en gutt utenom det vanlige blir ikke helte-klisjeene alt for voldsomme. Jeg har både lest og hørt hele serien flere ganger og slutter aldri å la meg overraske over detaljrikdommen og fortellingen.

S
S – 09.08.2008

– Den første delen i triologien om Arn, tar for seg hans oppvekst og maktkamper på 1100-tallet. Som liten blir gutten utsatt for en fallulykke, og som følge av dette sendes han til munker for å oppfostres der. Arn lærer mye, og kunnskapen vil bli en viktig del av hans liv fremover. I ungdommen trekkes han inn i familiens kriger og konflikter, men han møter også en kvinne han blir svært tiltrukket av. Boken avsluttes med at de to elskede blir dømt til bot i 20 år, han som Tempelridder og hun i Gudhem Kloster. Denne boken er fylt med kraft, er fylt med kunnskap og ypperlige personbeskrivelser. Denne serien er det beste av litteratur som har kommet fra vårt naboland noen gang! Men Guillou skriver såpass pompøst at han burde holde seg til denne sjangeren.

T
Taase – 06.07.2007

– I denne første boken om Arn møter vi først den gudfryktige moren hans Sigrid som i et syn ser for seg en mann med hvit drakt med et blodrødt kors på seg. Hun vet ikke hva dette skal bety, men på grunn av at livet til Arn ved et mirakel vender tilbake til kroppen etter et stygt fall blir det avgjort at livet hans skal vies Gud og Jomfru Maria. Han blir sendt i kloster der han møter både Fader Henri som lærer han alt som er verdt å kunne av språk, filosofi og vitenskap i den vestlige verden. En annen av Arns lærere, Broder Guilbert, viser seg å være en hjemkommen tempelridder som har kjempet i det hellige land og som villig lærer vekk det han kan om stridsferdigheter. Boken handler først og fremst om Arns oppvekst i klosteret, men også om tiden da han må ut for å finne seg selv i den verdslige verden der folk ikke følger Guds lover. Dette sammen med at Arn også vikles inn i kampen mellom de ulike tronpretendentenes krav på de svenske kronene legger grunnlaget for en meget spennende bok!

R
Rødstrupe – 04.07.2007

– "Veien til Jerusalem" er første av tre bøker om Arn Magnusson, som kommer fra en stormannsslekt og blir oppdratt i et kloster. I klosteret skoleres Arn i både de åndelige og verdslige kunster, og tidlig oppdager munkene hans ekstraordinære begavelse med våpen. Når han som syttenåring kommer tilbake til farsgården, møter han samfunnet som en ung mann med begavelser og kunnskaper langt utenfor det normale, men med lite erfaringer på andre områder. "Veien til Jerusalem" er en perle innenfor nyere, nordisk romandiktning. Den er velskrevet og lys levende i sine skildringer. Jan Guillou kan med rette kalles svenskenes stolthet!

b
basto – 20.06.2007

– I den første av i alt fire romaner, en triologi og en uavhengig fortsettelse, om Arn Magnusson, følger man Arns dramatiske fødsel i 1150 og hans påfølgende fem år lykkelige barndom på foreldrenes gård sammen med sin eldre bror Eskil før "ulykken" rammet han og førte han inn i klosterlivet hos cisterciensermunkene. Etter 12 års skolegang, hvor han bl.a. lærte bøkenes og krigernes kunnskaper, blir han sendt tilbake til samfunnet han en gang levde i for å forstå den verden han en gang tilhørte og for å fullbyrde sin dannelsesreise. Dessverre for han kunne ikke klosteret beskytte han mot de tre store syndene han nå skulle begå. Veien til Jerusalem er en meget god og sterk historie om middelalderen i Skandinavia og en ung manns liv under en merkelig tidsepoke. Romanen skildrer overgangen fra norrøn religion og småkongedømmer til kristendommen og etableringen av staten Sverige. I tillegg kommer mange henvisninger til lignende hendelser i både Danmark og spesielt Norge som den gangen var den mest betydelige av alle skandinaviske landene. Dessuten skildrer romanen middelalderen ypperlig, hvor Guillou klarer å poengtere hva slags tilfeller som kan føre til hva. Romanen nytes best vis du har noe kunnskaper fra før av. Anbefales!

E
Eniel – 29.12.2005

– Denne boken er begynnelsen på sagaen om Arn, og forteller om Arns barneår og oppdragelse i et cicstercienserkloster. Boken er svært grundig i sine skildringer, og gir et svært levende bilde av býde samtidens norden slik det sikkert var, og gir et fargerikt innblikk i klosterlivet og tanker om gud og mennesker. Hele boken igjennom er alt omhyggelig plassert i en troverdig historisk ramme, som gjør at en kan leve seg inn i historien på en måte som mange andre bøker mangler.
Boken er interessant å lese bare av historiske motiver, men den forteller jo også en svært spennende historie som gjør at dette er en bok du knapt kan legge ifra deg før du er ferdig.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Veien til Jerusalem:

Valravn
Ny!

Valravn

Bjørn Andreas Bull-Hansen
Innbundet 
449,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv