Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Humaniora

en innføring

"En ambisiøs, spennende og morsom bok. En glimrende innføring i humanioras forskningstradisjoner."
Hva kjennetegner menneskene? Hva er det menneskelige? Hva er mulighetene for menneskelig erkjennelse? Disse spørsmålene utgjør noe av kjernen i de humanistiske fagene. Les mer

599,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
"En ambisiøs, spennende og morsom bok. En glimrende innføring i humanioras forskningstradisjoner."
Hva kjennetegner menneskene? Hva er det menneskelige? Hva er mulighetene for menneskelig erkjennelse? Disse spørsmålene utgjør noe av kjernen i de humanistiske fagene.

"Humaniora. En innføring" vil vise både bredden og mangfoldet i humanistisk forskning og det som binder fagfeltene sammen. Forfatterne beskriver den vitenskapelige praksisen, møtet med forskningsobjektene i humaniora, og folder ut de vitenskapelige problemstillingene. Fremstillingen er problematiserende og utfordrer leseren til selvstendig refleksjon. Arbeidsoppgaver følger hvert kapittel.

Boken gir en innføring i å tenke vitenskapelig på det humanistiske forskningsfeltet. Den er ment til undervisning på det første studieåret ved universiteter og høhskoler, men den kan leses med utbytte av alle andre som er interessert i tenkningen om det menneskelige og i kunnskapen om kultur, språk og historie.

I 2. utgave er feil rettet.

"En ambisiøs, spennende og morsom bok. En glimrende innføring i humanioras forskningstradisjoner. Og en framvisning av humanioras relevans i en kompleks og globalisert verden."

Trine Syvertsen, professor i medievitenskap og dekan ved det humanistiske fakultet, Universitetet i Oslo

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
457
ISBN
9788215018683
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2011
Format
24 x 17 cm

Kunders vurdering

S
Staralfur – 07.02.2010

– Jeg ble kjent med denne boka gjennom historievarianten av examen facultatum (ex.fac) på universitetet. Boken fungerer som en innføring i vitenskapsteori og det å arbeide med humanistiske fag. Den tar også for seg humanioras historie, men det viktigste temaet er problemene en støter på når en studerer og bruker humanistiske fag. Jeg må ærlig innrømme at dette slett ikke var mitt favorittfag, men jeg skal ikke la det farge min mening om boken. Dermed konkluderer jeg med at den gir en god innføring i vitenskapsteori og humaniora. Språket er enkelt og greit, og tankerekkene er lette å følge. Det trekker opp at forfatterne også bruker moderne eksempler for å forklare ting.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Humaniora:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv