Hjernetrening - Kaja Nordengen
Hjernetrening - Kaja Nordengen

Hjernetrening

slik holder du hjernen i form

; Tegnehanne (Illustratør) ; Guro Nordengen (Illustratør) ; Hans Olav Lahlum (Bidragsyter)

Det er lurt å lære seg noe nytt. Å holde hjernen aktiv gjør at du husker bedre, sover bedre og ruster deg mot demens. Les mer
Vår pris
363,-
Spar
36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Innbundet
Legg i
Vår pris: 363,-
Spar: 36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

PRESENTERT AV RUNHILD SKJØLAAS, REDAKTØR

Det enkleste er ikke alltid det beste! Vi mosjonerer alle hjernen litt hver dag, når vi bruker en ny kjøkkenmaskin, regner ut hva en matvare koster ut fra kilopris, finner frem på et nytt sted uten å sette på GPSen eller får en ny utfordring på jobben. Legg inn noen ekstra små hindre i din egen hverdag – bryt en vane, velg en annen rute til jobben, og gevinsten er en veltrimmet hjerne. Det kommer det mye godt ut av, både søvn, hukommelse og mye annet vil bedres når hjernehelsen er på topp.

IQ-TIPS
Lege og hjerneforsker Kaja Nordengen ønsker å opplyse, engasjere og motivere oss. I tillegg til gode forklaringer på hvorfor det er lurt å holde hjernen i form får du morsomme øvelser og oppgaver til egentreningen som er enkle å gjennomføre. Godt forklart fasit følger til alle oppgavene, og kanskje du lurer på hvor på IQ-skalaen du ligger? I boka kan du prøve deg på en intelligenstest laget av Mensas oppgaveutvikler.

Det er alltid gøy å bli bedre i noe. Slå deg løs med hjernequiz, logiske oppgaver, hukommelsesøvelser, talltrening eller kanskje noen lure sjakktrekk? I boka finner du også et 30-dagers treningsprogram, en øvelse hver dag. At du samtidig ruster deg mot demens og andre aldringsplager er en skikkelig bonus.

Noen tips til hvordan du trener hjernen smart:

  • Gjør hverdagslige ting litt annerledes
  • Lær deg fem ord på et språk du ikke kan
  • Løs morsomme talloppgaver
  • Ta en bokstavutfordring

Lesing er bra for hjernen
Å lese bøker fremmer søvn og reduserer stress. Det øker også empatien og evnen til å forstå andres følelser, og på toppen av alt: Lesing gjør hjernen vår mer motstandsdyktig mot sykdom ved at det øker den kognitive reserven.

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Kagge
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 211
ISBN: 9788248921325
Utgave: 1. utg.
Format: 22 x 16 cm
Nr: 8118647
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

KAJA NORDENGEN (f. 1987) jobber som lege med spesialisering i nevrologi og er postdoc ved Akershus universitetssykehus. Hun fullførte en doktorgrad om hjernen i 2014. Nordengen har holdt en rekke kurs om hjernen og nervesystemet, og har de siste åtte årene undervist ved Universitet i Oslo. Hun har tidligere gitt ut boka Hjernen er stjernen.