Gigantsalget er i gang!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Adresse ukjent

Tyskeren Martin Schulse og den amerikanske jøden Max Eisenstein er begge kunsthandlere i California. Deres forhold er nært, nærmest broderlig. Schulse bestemmer seg for å reise tilbake til Tyskland, og de to vennene begynner å skrive brev til hverandre. Les mer

169,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Tyskeren Martin Schulse og den amerikanske jøden Max Eisenstein er begge kunsthandlere i California. Deres forhold er nært, nærmest broderlig. Schulse bestemmer seg for å reise tilbake til Tyskland, og de to vennene begynner å skrive brev til hverandre.

Sjelden har en så liten bok hatt så stor kraft i seg. Kressmann Taylor makter på et besnærende vis å fange noe av essensen i både den individuelle og kollektive tragedien som skulle bli nazi-Tyskland.

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788203372070
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Originaltittel
Adress unknown
Serie
Sidespor

Les utdrag

Åpne utdrag her

Kunders vurdering

H
Harald Kjærheim, nettredaktør Bokklubben/Bokkilden – 18.05.2016

– To venner og forretningspartnere i San Francisco skilles i 1932 da den ene reiser hjem til Tyskland med familien. Han blir etter hvert fascinert av Hitler og nasjonalsosialismen, først av praktiske årsaker og siden av overbevisning. Hans amerikanske venn er av tysk-jødisk herkomst. Brevvekslingen mellom dem gir et spennende innblikk i hvordan den politiske og ideologiske utviklingen i Europa kunne oppleves av en som var der og av en som befant seg på trygg avstand. Bevarer de to vennskapet? Les og se! "Adresse ukjent" ble publisert i Story Magazine i New York i 1938 og i bokform året etter.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Adresse ukjent:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv