Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Brorskapet

en historie om drapet på Benjamin Hermansen

«Brorskapet er en interessant, grundig og derfor også høyst nødvendig påminnelse om konsekvensene av rasisme og dens høyst reelle eksistens i Norge.»

Oda Faremo Lindholm, VG

I januar 2001 ble 15-åringen Benjamin Hermansen drept av nynazister. Drapet rystet en hel nasjon og ble omtalt som det første rasistisk motiverte drapet i Norge etter krigen. I vår kollektive hukommelse var drapet tilfeldig og gjerningspersonene fremmede inntrengere på Holmlia. Les mer

229,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
I januar 2001 ble 15-åringen Benjamin Hermansen drept av nynazister. Drapet rystet en hel nasjon og ble omtalt som det første rasistisk motiverte drapet i Norge etter krigen. I vår kollektive hukommelse var drapet tilfeldig og gjerningspersonene fremmede inntrengere på Holmlia. Men stemmer det?

I Brorskapet ruller Anne Bitsch opp historien om et varslet drap. Gjennom å skildre gjerningspersonenes radikalisering beskriver hun også fremveksten av militant nasjonalisme i Norge fra 1979 og frem til 2001. Brorskapet er fortellingen om et samfunn som har undervurdert rasismens retorikk og nynazistenes voldsforherligelse. Om gutteliv på Oslos østkant - med deres store og små hemmeligheter - om en politietterforskning som kanskje ikke avdekket hele sannheten, og om sviket mot rasismens mange ofre.

Medlemsvurdering:
Denne boka er en historie om drapet på Benjamin Hermansen, og den trekker trådene tilbake til det norske nynazistiske miljøet på 1970-tallet og demonstrerer overbevisende hvordan mangelen på oppgjør med ideologien bidro til å bane vei for drapet på Benjamin, 22. juli 2011 og angrepet i moskeen i Bærum i 2019. Gjerningspersonene blir straffet, men tankegodset lever videre. Glimrende graving og formidling av Anne Bitsch.

Harald K

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788205553880
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Brorskapet er en interessant, grundig og derfor også høyst nødvendig påminnelse om konsekvensene av rasisme og dens høyst reelle eksistens i Norge.»

Oda Faremo Lindholm, VG

«... en grundig, balansert og interessant utforskning av drapet på 15-åringen Benjamin Hermansen. (...) fremragende litteratur om norske klasseforskjeller.»

Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

«Oppsiktsvekkende om drapet | Anne Bitsch bringer oss nærmere sannheten rundt et mørkt kapittel i norsk kriminalhistorie.»

Jan-Erik Smilden, Dagbladet

«Anne Bitsch' bok om drapet på Benjamin Hermansen er både dyptpløyende, reflektert og tilgjengelig. (...) Hele veien bærer boken preg av at den er skrevet med forskerens etterrettelighet, grundighet og etiske bevissthet. Bitsch har doktorgrad i samfunnsgeografi, og hun har også en utmerket formidler i seg. Teksten med sine utallige kildehenvisninger og store sakkunnskap, er påfallende lettlest. Det gjør Brorskapet til en vesentlig utgivelse om en sak vi ikke kan tillate oss å glemme.»

Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten

Kunders vurdering

H
Harald K – 18.01.2022

– Denne boka er en historie om drapet på Benjamin Hermansen, og den trekker trådene tilbake til det norske nynazistiske miljøet på 1970-tallet og demonstrerer overbevisende hvordan mangelen på oppgjør med ideologien bidro til å bane vei for drapet på Benjamin, 22. juli 2011 og angrepet i moskeen i Bærum i 2019. Gjerningspersonene blir straffet, men tankegodset lever videre. Glimrende graving og formidling av Anne Bitsch.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Brorskapet:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv