1153 forbløffende fakta

John Lloyd (Redaktør) ; John Mitchinson (Redaktør) ; James Harkin (Redaktør) ; Christian Rugstad (Oversetter)

QI - 1153 forbløffende fakta er full av kunnskap som skaper undring - et overflødighetshorn av artige digresjoner som gjør hverdagen litt mer interessant og underholdende. Dette er boka for deg som vil vite litt om alt! Les mer
Vår pris
308,-
Spar
31,-

Veil. pris: 339,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Vår pris: 308,-
Spar: 31,-

Veil. pris: 339,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Om boka

Du har kanskje sett TV-programmene med Stephen Fry? Hensikten er å gi kunnskap på en informativ og morsom måte, slik at man lærer noe nytt uten egentlig å tenke så mye over det. QI står for Quite Interesting. Humoristisk nok! Her er fakta som ikke akkurat er livsnødvendig kunnskap, men overraskende og underholdende sakligheter som får deg til å undre. Som vil få andre til å undre når du for eksempler slenger ut at ett eneste lyn inneholder nok energi til å riste 100 000 brødskiver, eller at hvert tiende europeiske barn blir unnfanget i en seng fra IKEA. Dette er en bok å bla i, og jeg garanterer at du vil stoppe opp ganske ofte!

Lær noe nytt hver dag
Forfatterne er ikke genier, men lesehester. De leser alt de kommer over, også fotnoter ... men noterer seg kun det de selv finner interessant. Det snevrer inn den nærmest ubegrensede mengden av tilgjengelig informasjon her i verden, og gjør det mulig å lære noe nytt hver dag. Resultatet blir en slags destillert kunnskap, og du får herved presentert et godt utvalg av denne i boka QI - 1153 forbløffende fakta. Dette er ingen krevende bok. Det er korte fakta som presenteres. Du skal ikke skjønne noe som helst, men undres og humre godmodig for deg selv. Og antagelig ante du ikke så mye av dette fra før. Eller visste du at menneskehjertet pumper nok blod i løpet av livet til å fylle tre supertankere, at ordene som skrives på twitter hver dag ville fylle en bok på 10 millioner sider, eller at ørkenrotter kan lukte adrenalin og plasseres ut i sikkerhetssoner på flyplasser for å oppdage terrorister? Jeg visste heller ikke at unge neandertaler-jenter hadde større overarmsmuskler enn voksne menn i dag. Det er kjekt å vite, og kanskje kan det komme til nytte en dag. Hvis ikke, er det ikke så nøye. Det er gleden over å vite noe du ikke visste fra før, som er viktig.

Er det nerdete?
Dette er boka for folk som liker å vite litt om alt, og kanskje har man noen svake nerdete tendenser. Men husk at du får tilført en stor bredde av fakta. Detaljer og et mer inngående studium må skje utenfor disse permene. Og boka henviser til egne nettsider der du kan lese mer. Er nytteaspektet viktig, så tenk på alle sosiale sammenhenger der du kan heve både stemning og kunnskapsnivå ved å formidle relevant informasjon. Kjedelige taler og samtaler kan piffes opp med overraskende digresjoner. Lær noe nytt og interessant hver dag. Boka QI - Quite interesting, er akkurat det!

Fakta

HVA ER QI?

QI (Quite Interesting = ganske interessant) er et britisk humoristisk spørreprogram. Stephen Fry er fast programleder, og Alan Davies er eneste faste paneldeltaker, de andre er fra kremen av britisk humor, som Alan Davies, Jo Brand, Sean Lock, Phill Jupitus og Bill Bailey. Spørsmålene er stort sett umulige å svare på, og deltakerne, som ikke er på lag, får også poeng for å være interessante, uavhengig av om informasjonen de kommer med er relevant eller ikke.