Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Rosinen i pølsa

Rosinen i pølsa er en etymologisk spørrekonkurranse. Boken er utformet som en quiz (spørrekonkurranse), der den gir tre alternative forklaringer på hvert uttrykk. Faktaopplysningene om det språklige opphavet (etymologien) er samlet bakerst i boken som et oppslagsverk. Les mer

254,-

279,- Spar: 25,-

Innbundet
Sendes innen 3 virkedager
Rosinen i pølsa er en etymologisk spørrekonkurranse. Boken er utformet som en quiz (spørrekonkurranse), der den gir tre alternative forklaringer på hvert uttrykk. Faktaopplysningene om det språklige opphavet (etymologien) er samlet bakerst i boken som et oppslagsverk. Utvalget er ikke uttømmende, men basert på uttrykk vi mener er spesielt underfundige, men samtidig alminnelige. Både forfattere og forlag hevder at boken vil kunne egne seg spesielt godt til venne- eller familiesammenkomster.

Uttrykk som for eksempel uglesett, djevelens advokat eller Saken er biff! er det naturlig å se nærmere på. Hva betyr de egentlig? Hvor kommer de fra? Mellom barken og veden,stikke kjepper i hjulene eller som julekvelden på kjerringa synes vi derimot er for selvforklarende til at vi ønsker å vie dem plass. Ordtak, dialekt og slang faller utenfor bokas ramme. Opphavet er i enkelte tilfelle noe mer detaljert beskrevet i bakerste del, altså i etymologien bakerst, og noe redusert i quiz-delen, for at quizen skal bli noe vanskeligere.

Detaljer

Forlag
Licentia
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
140
ISBN
9788269202502
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Format
25 x 18 cm

Kunders vurdering

P
PEGAZUZ – 08.02.2007

– Boken har undertittelen "333 ord og uttrykk fra hverdagsspråket med quiz". Siden det er 333 ordforklaringer og 333 spørsmål med svar, så er det vel i realiteten 50/50. Til tross for den litt misvisende tittelen er boken både morsom, underholdende og lærerik. Uttrykkene er forklart på en kort og grei måte - kanskje noen ganger litt vel kort. Quizen er laget med tre svaralternativer hvorav en er så morsom at den bare må være feil. De to andre er litt mer plausible. Obsrever at en god del av ordene i Quiz-delen allerede er forklart i oppslagsdelen. Ergo bør man ta quizen først.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Rosinen i pølsa:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene
99,-

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
99,- 229,-

Ekko

Lena Lindgren
Paperback 
229,-

Ikigai

Justyn Barnes
Innbundet 
272,- 299,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv