Rabattkode: snartjul for -25% på nesten alt*
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Svaber

en vaskeekte detektiv : en krimaktig roman

«Tror vi har litt av hvert å lære av å lese denne krimkomedien. Forfatterdebuten til komiker Zahid Ali er kløktig, mystisk, konsis, kompakt, og mer alvorlig enn en tror.»

Forfatterdebuten til komiker Zahid Ali.

Wassim har i årevis vasket de samme gangene og toalettene i et næringsbygg i Oslo sentrum. Mens broren har toppjobb, kone og barn - er han selv singel og uten retning i livet, til foreldrenes store fortvilelse. Les mer

349,-

399,- Spar: 50,-

Sendes innen 1 virkedag
Forfatterdebuten til komiker Zahid Ali.

Wassim har i årevis vasket de samme gangene og toalettene i et næringsbygg i Oslo sentrum. Mens broren har toppjobb, kone og barn - er han selv singel og uten retning i livet, til foreldrenes store fortvilelse. Men en dag blir han ved en feil tatt for å være privatetterforsker Kolbeinstveit, en anonym detektiv med kontor i bygget. Det viser seg fort at Wassims lidenskap for flekkfjerning, og hans store nettverk av drosjesjåfører, skreddere og frisører, gjør ham til den perfekte detektiv.

Bevæpnet med universalnøkler og spruteflaske, får han innpass i hovedstadens kunst- og finanselite, og vi kastes ut i en ellevill noir-fortelling, som strekker seg fra Gunerius-senteret til Holmenkollåsen. Samtidig som Wassim skal løse kompliserte mysterier, må han håndtere familielivets utfordringer og forventningen om giftemål. Og hva vil skje når den virkelige Kolbeinstveit dukker opp?

Svaber - en vaskeekte detektiv er en komisk kriminalfortelling om identitetsforvirring og kulturkrasj, en turbulent klassereise spekket med mystikk, humor og et snev av alvor.

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
265
ISBN
9788205584907
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Format
21 x 14 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Tror vi har litt av hvert å lære av å lese denne krimkomedien. Forfatterdebuten til komiker Zahid Ali er kløktig, mystisk, konsis, kompakt, og mer alvorlig enn en tror.»

Simen Ingemundsen, Randaberg24

«Herlig krimkomedie fra det norsk-pakistanske Oslo. (...) Språket er stramt og muntlig, med herlige beskrivelser og karakteristikker. (...) alt i alt er dette blitt et herlig og underholdende brygg av eksotiske dyr, diverse kjendiser og mange usynlige pakistanere i kjeledress.»

Marit Egaas, Stavanger Aftenblad

«Krimkomedie tilhører ikke min favorittsjanger, men dette er altså debuten til den glitrende komikeren, tekstforfatteren og skuespilleren Zahid Ali. Han får på mirakuløst vis liv i denne umulige sjangeren, og gjør debuten til noe mer enn bare vås og tull og fjols til fjells. (...) «Svaber» er tettpakket med ironier og humorismer og spark i alle retninger»

Cathrine Krøger, Dagbladet

«En høyst godkjent debut som har fått mer omtale enn de fleste førsteutgivelser. Boka består av korte kapitler og er lettlest, noe som passer godt i sommervarmen. Den beveger seg lekent mellom det pakistanske miljøet og den såkalte overklassen i Norge.»

Svein Roppestad, Gjengangeren

«Zahid Ali debuterer med en sjarmbombe av en bok. Den norsk-pakistanske komikeren og skuespilleren har skrevet en kriminalroman som ikke bare er spennende, men også har et ømt, smilende ironisk blikk på det flerkulturelle Norge. (...) Han skriver forfriskende lett. Tidvis med slående og morsomme karakteristikker. (...) Kanskje blir det en oppfølger?»

Turid Larsen, Dagsavisen

«Rett og slett pur underholdning. Zahid Ali profiterer på sin erfaring som stand up-komiker. Kjappe replikker, innsikt i kulturforskjeller med små stikk til så vel pakistanske miljøer som hovedstadens bedrestilte. Slik blir det gøyalt.»

Finn Stenstad, Tønsberg Blad

«Svaber - En vaskeekte detektiv» er en funny bok

Eilif Guldvog Hartvedt, Natt og Dag

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Svaber:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Høyt

Erika Fatland
Innbundet 
409,- 449,-
Palestina
Ny!

Palestina

Odd Karsten Tveit
Innbundet 
393,- 449,-
 
X
Ny!

X

Pascal Engman
Innbundet 
349,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv