Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Analfabeten som kunne regne

Hun begynte å jobbe som femåring, ble foreldreløs som tiåring, og overkjørt da hun var femten. Ikke noe tydet på at hun skulle gjøre noe annet enn å leve en stund i skuret i Sør-Afrikas største slum og så dø, uten å være savnet av noen. Les mer

390,-

429,- Spar: 39,-

Sendes innen 3 - 10 dager
Hun begynte å jobbe som femåring, ble foreldreløs som tiåring, og overkjørt da hun var femten. Ikke noe tydet på at hun skulle gjøre noe annet enn å leve en stund i skuret i Sør-Afrikas største slum og så dø, uten å være savnet av noen. Om hun ikke hadde vært den hun var, men det var hun jo. Nombeko Mayeki var analfabeten som kunne regne. En kombinasjon av skjebne og talent fører henne bort fra Soweto - til internasjonal storpolitikk, til den andre siden av jordkloden, til to identisk like, men svært ulike brødre. I løpet av reisen hisser hun på seg verdens mest fryktede sikkerhetstjeneste før hun en dag finner seg selv innestengt i lasterommet til en potetbil. I Analfabeten som kunne regne tar Jonas Jonasson et oppgjør med fundamentalismen i alle dens avskygninger, men også med vrangforestillingen om ulike folks ulike verdi. Han gjør det med humor og varme. Og han slår en gang for alle hull på myten om at konger ikke skjærer halsen over på høns. Analfabeten som kunne regne er Jonas Jonassons andre roman, etter den internasjonale suksessen Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant. Han er journalisten og gründeren som etter 20 år i avis-, tv- og kommunikasjonsbransjen solgte alt han eide og ble forfatter. Oversatt av Elisabeth Bjørnson Sagt om boken: «Jonas Jonasson setter nok en gang folks lattermuskler i fare for å låse seg i evig krampe. Mannen bak Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant har produsert en ny latterbombe. (...) Han sparer verken på humor eller sarkasme, og spisser det hele til med å være herlig respektløs overfor samfunnets aller ypperste.» Terning 5, Sigrun Bakken, Trønder-Avisa «Spinnvill satire. (...) Lettlest og underholdende om en atombombe på vidvanke og en genial analfabet fra Soweto som gjør svenske av seg.» Gro Jørstad Nilsen, Bergens Tidende

Medlemsvurdering:
Rasende festlig, spennende og til dels dagsaktuell. Innimellom trodde jeg boka ikke ville holde lesergleden ved like, men jammen var det vanskelig å legge den fra seg. Lettlest, men ikke lett. Anbefales på det varmeste.

Sølvi Kristoffersen

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Vigmostad Bjørke
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
459
ISBN
9788241909948
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2013
Originaltittel
Analfabeten som kunde räkna
Format
22 x 15 cm
Nr
8035636

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

L
Liv Bakken – 07.04.2016

– Fantastisk bok

T
Torhild Terjesen – 04.04.2016

– Helt herlig.

C
Charlotte Kvalø – 04.04.2016

– I blant er det en befrielse å lese noe som faktisk kan kategoriseres som litt annerledes uten at det er sært. Morsom historie med mange spennende karakterer.

T
Tone Bay Christensen – 14.03.2016

– Fantastisk skrevet....... galskapen lenge leve :)

K
Kari S.Johansen – 09.03.2016

– fantastisk historie,morsom,rørende og opplysende

J
Jkv – 04.03.2016

– Flott humor - ganske så fantasifullt

S
Sølvi Kristoffersen – 14.01.2016

– Rasende festlig, spennende og til dels dagsaktuell. Innimellom trodde jeg boka ikke ville holde lesergleden ved like, men jammen var det vanskelig å legge den fra seg. Lettlest, men ikke lett. Anbefales på det varmeste.

M
Maja – 29.10.2015

– Jonas Jonasson sprudler av fantasi og humor i denne boka også - selv om Hundreåringen fremdeles er favoritten.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Analfabeten som kunne regne:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Arr

Jørn Lier Horst
Paperback 
179,-

Offer

Jørn Lier Horst
Innbundet 
375,- 429,-

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
419,- 479,-

666

Tom Egeland
Innbundet 
349,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv