Rabattkode: snartjul for -25% på nesten alt*
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Folk med angst

«Ny sjarmbombe fra 'En mann ved navn Ove'-forfatteren Fredrik Backman (...) Det er det som fjetrer mest – all den humor og fantasi Beckman har, evnen til å skildre mennesket varmt og ømt i hverdagens strev, sammen med snedig romansnekring.»

VG

Folk med angst er en komedie om et gisseldrama på en visning. En mislykket bankraner låser seg inne sammen med en overentusiastisk eiendomsmegler, to bitre Ikea-misbrukere, en høygravid kvinne, en suicidal mangemillionær og et kaninhode. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 3 virkedager
Folk med angst er en komedie om et gisseldrama på en visning. En mislykket bankraner låser seg inne sammen med en overentusiastisk eiendomsmegler, to bitre Ikea-misbrukere, en høygravid kvinne, en suicidal mangemillionær og et kaninhode. Til slutt gir raneren opp og frigir alle gislene, men når politiet stormer leiligheten er den tom ...

I en serie dysfunksjonelle vitneavhør etterpå får vi høre alles versjon av hva som egentlig skjedde. Derfra utvikler det seg til et klassisk puslespill-mysterium rundt spørsmålene: Hvordan lyktes raneren med å flykte? Hvorfor er alle så sinte? Og hva er det egentlig som er feil med folk nå for tiden?

Fredrik Backman i storform!

Medlemsvurdering:
Sårt og morsom om hverandre, som jo kjennetegner Fredrik Bacmans bøker. Kjærligheten han har til personene han skriver om smitter. Skulle mye til for å toppe En mann med navn Ove så klart, men kjempefin bok dette også :-) Anbefales for de som vil ha en lettlest bok.

Grethe Medalen

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
346
ISBN
9788202549305
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Originaltittel
Folk med ångest
Format
21 x 14 cm
Nr
8154503

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«Ny sjarmbombe fra 'En mann ved navn Ove'-forfatteren Fredrik Backman (...) Det er det som fjetrer mest – all den humor og fantasi Beckman har, evnen til å skildre mennesket varmt og ømt i hverdagens strev, sammen med snedig romansnekring.»

Guri Hjeltnes, VG

«Det er tonen som gjør Fredrik Backman så spesiell, en tone som balanserer mellom fortvilelse og forsoning. Han gjør stadig hverdagslige observasjoner som setter ord på skavankene våre og krydrer med humor i overraskende vendinger. Likevel kan han formidle håp og lar det alltid finnes en utstrakt hånd, et livsnødvendig fellesskap for den som er forlatt. /.../ Fredrik Backman er en av de svært få samtidsforfatterne som lykkes i å skildre mannlig ensomhet."»

Dagens Nyheter (Sverige)

"Blir snart revet med. Av puslespillet som Backman legger, nøyaktig plasserte ledetråder, cliffhangere, antydninger. Av den varme humoren, av treffsikre og kjappe analyser av både det ene og det andre. /.../ En skikkelig feelgood-historie med en masse unnskyldende klokskap om livet."

Socialpolitik, Sverige

«Snart var jeg hekta, som alltid når det gjelder meg og Backman./.../ men det er en like viktig som fantastisk historie som fortelles, og jeg kunne som vanlig ikke legge den fra meg før boka var slutt - og klokka var langt over midnatt.»

Värmlands Folkblad

«Ikke la deg lure av omslaget - eller plottet, for boken er god. Virkelig god. Den er underfundig morsom i beskrivelsen av både gisseltageren, politifolkene, vitnene og generelt folk med angst. Men den er også uendelig sår og vakker i sin skildring av mennesker som sliter.» «Svenske Backman har en helt særegen måte å skrive på som både rører og underholder på en og samme tid.»

Lisbeth Skøelv, TARA

"Jeg blir totalt forført av de håpløse idiotene av noen mennesker som havner i et gisseldrama. En kjærlighetshistorie til livet, og et sørgedikt over forgjengeligheten. /.../ En roman som absolutt er strevet verdt."

TARA, Sverige

"Folk med angst er et humoristisk kammerspill mot et dramatisk bakteppe, skildret med en stor dose empati og varme."

BTJ, Sverige

Kunders vurdering

G
Grethe Medalen – 05.07.2023

– Sårt og morsom om hverandre, som jo kjennetegner Fredrik Bacmans bøker. Kjærligheten han har til personene han skriver om smitter. Skulle mye til for å toppe En mann med navn Ove så klart, men kjempefin bok dette også :-) Anbefales for de som vil ha en lettlest bok.

L
Lillybeth – 02.05.2023

– Litt rotete, men artig historie.

J
Janie – 14.02.2021

– Min type humor med masse kjærlighet strødd over. Så dette var god lesning!

K
Kristin – 13.11.2019

– Latter og tårer om hverandre. Personskildringer som er helt fantastiske - man blir glad i dem alle.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Folk med angst:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Innbundet 
200,- 229,-
 

De tre

Valérie Perrin
Innbundet 
384,- 439,-
Poppy
199,-

Poppy

Kristine Getz
Innbundet 
199,- 379,-

Stakkar

Matias Faldbakken
Innbundet 
409,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv