Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Giæver og Iunker

«Erlend Loe drar på skikkelig – med urimeligheter og sprøyt i rikt monn – når han skildrer innfule naboer i konflikt.»

Dagbladet

Gamle Giæver bruker sine siste dager på jorda til å orientere unge Giæver om familiehistorien, om praktiske ting som gjørmestanga, pick-upen, meiseboller, puter, skuter, damer og ikke minst om den åtte hundre år gamle konflikten med Iunkerfamilien på nabogården. Les mer

399,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Gamle Giæver bruker sine siste dager på jorda til å orientere unge Giæver om familiehistorien, om praktiske ting som gjørmestanga, pick-upen, meiseboller, puter, skuter, damer og ikke minst om den åtte hundre år gamle konflikten med Iunkerfamilien på nabogården. Giæver har ikke lyst til å forlate dette livet uten at skikker og sedvaner, kunnskap, livsvisdom og hatet mot Iunkerne føres videre av neste generasjon. «Du! Hei! Se på meg når jeg snakker! Noterer du? Er du klar? Har du slått på opptakeren? Jeg vil at du tar opp det jeg sier og noterer samtidig. Da får du med deg alt. For det som ikke fortelles forsvinner. Det som fortelles forsvinner også, men det tar lengre tid. Betraktelig lengre tid. Okay? Greit? Du er du klar? Godt.» Erlend Loe i storform leser sin lille perle av en bok.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202772758
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Erlend Loe drar på skikkelig – med urimeligheter og sprøyt i rikt monn – når han skildrer innfule naboer i konflikt.»

Maya Troberg Djuve, Dagbladet

«Du kommer garantert til å få latterkrampe av denne, for her er Erlend Loe akkurat slik vi liker han.» «... av alle røverhistorier som er skrevet i nyere tid, er Giæver og Iunker den beste.» «Jeg lo til jeg gråt av Giæver og lunker, for verbalt er Loe Norges vittigste, og satiren flyter lett mellom linjene.» «Dette er en perle av en bok...» «... elegant ordkunst» «... en forbausende god roman» «... måtte det komme en oppfølger.»

Simen Ingemundsen, Randaberg 24

«Giæver og Iunker er eit oppkome av røvarhistorier» «Det er ein liten og lettlesen godbit, full av morosame historier fortalt av ein sjølvgod gammal tulling»

Olaug Nilssen, Bergens Tidende

«... verbalt vittig og satirisk.» «... Loe er fortsatt en ordgjøgler av rang.»

Stein Roll, Adresseavisen

Kunders vurdering

N
Nuri – 20.09.2022

– Jeg humret meg gjennom boka. Her var det mye snadder som jeg leste høyt for min mann, som gapskrattet. Nå ønsker jeg meg bare en oppfølger av boken der unge Giævers forvaltning av farens overleveringer fortelles. Det kan bli riktig kostelig.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Giæver og Iunker:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv