Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Haikerens guide til galaksen

Haikerens guide til galaksen er en av verdens snåleste beretninger. Rockere, hip-hopere, stand up-komikere og filmfolk har stjålet poenger fra boka i årevis. Den er "2001 - en romodyssé" på dobbel hastighet i lett bakrus - eller for den saks skyld - "Da Vinci-koden" på speed. Les mer

199,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager
Haikerens guide til galaksen er en av verdens snåleste beretninger. Rockere, hip-hopere, stand up-komikere og filmfolk har stjålet poenger fra boka i årevis. Den er "2001 - en romodyssé" på dobbel hastighet i lett bakrus - eller for den saks skyld - "Da Vinci-koden" på speed. Vanvittig morsom. Sterkt avhengighetsskapende og ganske respektløs overfor alle salgs forestillinger om en dypere mening med livet.

Medlemsvurdering:
Haikerens guide til galaksen er Douglas Adams første bok om Arthur Dent, jordboer som plutselig befinner seg på en ellevill reise gjennom universet med sin venn Ford fra en liten planet i nærheten av Betelgeuse. I boken lærer vi at det er enormt viktig å ikke ta noe for gitt, at presidenter kan begå kidnappinger av romskip, at alt er relativt, om veibygging, flyving, romteknologi og den mest viktige regelen for alle haikere; ha alltid med deg et håndkle. Douglas Adams beskriver de underligste og mest usannsynlige ting med største selvfølgelighet, og så bra, at du faktisk tror på det. Boken er helt herlig, og burde oppleves av alle og enhver.

Lill

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Kagge
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
192
ISBN
9788248920779
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Originaltittel
The hitchhiker's guide to the galaxy
Format
19 x 12 cm
Serie
The hitchhiker's guide to the galaxy

Kunders vurdering

J
Johannes kyvik – 14.12.2021

– Haikerens guide til galaksen

L
Lill – 16.03.2009

– Haikerens guide til galaksen er Douglas Adams første bok om Arthur Dent, jordboer som plutselig befinner seg på en ellevill reise gjennom universet med sin venn Ford fra en liten planet i nærheten av Betelgeuse. I boken lærer vi at det er enormt viktig å ikke ta noe for gitt, at presidenter kan begå kidnappinger av romskip, at alt er relativt, om veibygging, flyving, romteknologi og den mest viktige regelen for alle haikere; ha alltid med deg et håndkle. Douglas Adams beskriver de underligste og mest usannsynlige ting med største selvfølgelighet, og så bra, at du faktisk tror på det. Boken er helt herlig, og burde oppleves av alle og enhver.

T
Toddy! – 01.08.2008

– Arthur Dent våkner opp en morgen og ser at flere bulldosere står utenfor huset hans. Det skal rives ned fordi det skal bygges en vei igjennom det. Arthur er uvitende til planene og blir rasende. Arthurs venn: Ford Perfect som egentlig er strandet på Jorda og kommer opprinnelig fra en planet ved navn Betelgeuse, kommer med større bekymringer. Han vet nemlig at Jorda snart skal gå under. Haikerens Guide Til Galaksen er bare hysterisk morsomt og absurd. Her får man latterfallende svar på spørsmål som "hva er meningen med livet", og hvem som er mest intelligent på jorda, med mye mye mer! Anbefales!

S
S – 30.07.2008

– Dette er en av de mest humoristiske bøkene som noen gang er skrevet, med en type humor som aldri vil kunne gjøres bedre! Boken handler om Arthur Dent, en engelskmann som opplever en dårlig dag når huset hans skal rives, på toppen av dette skal jorden utslettes av mindre sjarmerende romvesener. Det er i slike stunder det er greit å ha en kompis som Ford Prefect, et romvesen i et menneskes forkledning. I og med at jorden blir sprengt i tusenvis av biter for å bygge en intergalaktisk motorvei, legger Arthur og Ford ut på en reise der de kommer over ulumske romskapninger, en manisk depressiv robot og en president med to ansikter. Humoren i denne boken kan nesten ikke beskrives, den må enkelt og greit oppleves i all sin unikhet. Humoren er svært nyskapende, ironisk og skarp, og skrivemåten er av sorten man ikke kan annet enn beundre! Denne boken må nytes, sammen med de andre i serien! Fantastisk er ikke skryt nok!

I
Ingrid_91 – 07.01.2006

– Jeg gikk først for å se boka på kino, men så gikk strømmen i nesten hele byen så da kunne vi ikke se haikerens guide til galaksen. Men så fikk jeg boka! Den helt alminnelig jordboeren Arthur Dent våkner en morgen av at det står folk fra kommunen som skal rive huset hans. Samme dagen skal noen ufyselig vesner "vogonere" sprenge hele jorda! Arthurs gode venn Ford tar han med på en haiketur i galaksen! Der møter de vogonere, presidenten i universet, Zaphod og mange andre rare vesner! Dette er vanvittig fantasifull bok! Jeg syntes boken var kjempe morsom og interessant. Grunnen til at jeg gir den en femmer er at den kunne bli litt langtekkelig...

j
jönson – 04.01.2006

– Douglas Adams viser sitt talent i denne boka. Fantastisk skrevet fra ende til annen. Vi møter Arthur Dent, som blir med romvesener på en ellevill reise i det ytre rom. Akkompagnert av Ford Prefect byr denne reiser på uendelige overraskelser og massevis av latter for leseren. Det beste med boka er at den er lettlest og at man aldri vet hva som kommer til å skje på neste side. Den er spekket av humor og går andre science fiction-romaner en høy gang med sitt uhøytidelige vesen. En bok som passer både for de som elsker og hater science fiction. Anbefales på det varmeste.

J
Jente 14 – 18.12.2005

– Når jeg kjøpte denne boken, trodde jeg det kom til å vere sånn Star Wars-lignende, men jeg tok HELT feil. Den er utrolig bra skrevet, med de morsomste skildringer, slik at man kan se for seg tydelig hva som skjer. Utrolig fantasifull, og spennende! Den handler on en helt vanlig mann som heter Arthur Dent, og hans gode venn Ford Prefekt. Ford er ikke et helt vanlig menneske, noe som Arthur ikke vet helt på begynnelsen. Arthur vet ikke helt hva han begår seg ut på, mens Ford vet litt, men får ikke sagt det alt til Arthur. Anbefales på det sterkeste!

J
Johs81 – 06.10.2005

– Arthur Dent lever som vanlige mennesker på planeten jorden, blant annet sammen med sin gode venn Ford Prefekt. Lite aner han om at livet hans skal bli snudd totalt på hodet, og at han skal ut på en vanvittig reise i verdensrommet. Han oppdager nye og ukjente sider ved sin utenomjordiske venn Ford, som viser seg å være journalist for boken Haikerens guide til galaksen. Og sammen med ham starter en vill reise med mange og ufattelige opplevelser i verdensrommet. Arthur Dent, som mildt sagt må være i sjokk, blir ufrivillig tvunget med, og får møte vesener og planeter han ikke visste eksisterte.
Jeg har lest flere science fiction-bøker som jeg ikke har hatt særlig sansen for. Men denne humoristiske fremstillingen av livet i verdensrommet sammen med en forkommen jordboer fanget min interesse umiddelbart. Adams gjør en tragisk hendelse om til en morsom og humoristisk hendelse, og bruker et språk som kan fange de fleste.

B
Bokormen – 24.07.2005

– 'Haikerens guide til Galaksen' handler om Arthur Dent og hans usannsynlige ferd gjennom galaksen med Ford Prefekt, som han møter den dagen jorda blir utslettet for å gi plass til en intergalaktisk gjennomkjøring. Gjennom sin ferd møter de mange ytterst merksnodige vesener og kommer opp i de mest absurde situasjoner, men de finner også svaret på mange eksistensielle spørsmål. Dette er en vanvittig morsom bok. Adams har en unik fortellerevne og en utrolig fantasi. Samtidig har han språket helt i sin makt. Det er en opplevelse i særklasse å reise gjennom hans univers. Jeg nøt boken i fulle drag, den kan bare anbefales på det sterkeste.

k
k. – 22.07.2005

– Jeg har aldri vært noen stor fan av science fiction, og må innrømme at det var med stor skepsis jeg begynte å lese 'Haikerens guide til galaksen'. Jeg hadde fått boken av en venn, og følte at jeg måtte jo i det minste se hva det dreide seg om. Det varte bare noen få sider ut i boka før jeg var totalt hekta. Jeg lo så jeg hikstet og kunne ikke stoppe å lese. Boka er så sinnsikt sprø og fantasifull, så utrolig morsom og ellevill, og skrevet på en så fantastisk og fabulerende måte at den bare må leses. De snodigste fenomener skildres gjennom et så merkelig og fantastisk bildebruk og du bare blir sittende å gape, og den eventyrlige historien bare ruller av gårde i et heseblesende tempo som gjør deg helt matt. Er du ute etter en fantastisk og underholdende opplevelse er det bare å ta seg en tur i universet sammen med Arthur Dent og Ford Prefect, du kommer garantert ikke til å angre.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Haikerens guide til galaksen:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen
Ny!

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 54,-
 

Dune

Frank Herbert
Innbundet 
363,- 36,-
 

Høyt

Erika Fatland
Innbundet 
409,- 40,-

Natt

Bernard Minier
Paperback 
199,-

Logg inn

Handlekurv