Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Monster

"Den politiske brodden er tydelig og ikke til å misforstå. Hvis noen opplever en liten klimapolitisk vekkelse etter å ha lest Monster, skal Nærum ha all ære for det. Men man burde ikke først og fremst lese romanen fordi den tilkjennegir sunne og fine meninger om været og sånt. Man burde lese Monster fordi den er morsom, spennende og blodig."

Ny Tid

Isbjørner i gatene - det er slik Norge markedsfører seg som turistland. Ikke så rart at amerikanske turister tror det er sant. I Knut Nærums nye bok blir det sant. Den arktiske isen smelter, og den norsk-russiske isbjørnstammen berger livet ved å trekke sørover til det europeiske fastlandet. Les mer

149,-
Sendes innen 3 virkedager
Isbjørner i gatene - det er slik Norge markedsfører seg som turistland. Ikke så rart at amerikanske turister tror det er sant. I Knut Nærums nye bok blir det sant. Den arktiske isen smelter, og den norsk-russiske isbjørnstammen berger livet ved å trekke sørover til det europeiske fastlandet. Det er her det fins fast grunn under føttene, det er her maten er. Det er her det fins nordmenn. Plutselig er det vi som er en truet art.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202286743
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2008
Format
12 x 12 cm
Serie
Lommelydbok

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Anmeldelser

"Den politiske brodden er tydelig og ikke til å misforstå. Hvis noen opplever en liten klimapolitisk vekkelse etter å ha lest Monster, skal Nærum ha all ære for det. Men man burde ikke først og fremst lese romanen fordi den tilkjennegir sunne og fine meninger om været og sånt. Man burde lese Monster fordi den er morsom, spennende og blodig."

Olaf Haagensen, Ny Tid

Kunders vurdering

i
indi – 30.10.2009

– "Monster" er en fremtidsroman, hvor handlingen er lagt til 2013. Klimaendringene har medført at Arktis smelter, og isbjørnene tvinges til å forflytte seg ut av sitt egentlige habitat. Dermed krysses isbjørnene og menneskenes spor, og tragedien er et faktum. Nok en gang har Nærum skrevet en oppsiktsvekkende roman, men nå også skremmende. Selv om boken både harselerer og ironiserer, med tydelig brodd mot virkelige hendelser og personer, har den en undertone som til tider er langt fra morsom. Men den rommer også mye av Nærums umiskjennelige humor. Jeg hadde virkelig sansen for boken, og nøt forfatterens mange krumspring. Dette er en bok det virkelig er verd å lese, og som byr leseren på en spesiell opplevelse.

t
tonemor – 28.07.2009

– Jeg har alltid vært begeistret for Knut Nærum og hans kommentarer og vitser i "Nytt på Nytt", og boka "Å" av ham ble lest med stor glede da jeg leste den for noen år siden. Jeg så for meg at "Monster" også ville være en morsom bok med artige poenger og situasjoner, men ble dessverre skuffet. Det jeg sitter igjen med etter endt lesing er først og fremst at jeg ble skuffet, og at jeg syntes boka var utrolig sær og merkelig. Nå legges det jo opp til at det skal være en litt merkelig handling siden det er snakk om blodtørstige isbjørner, isbjørnparker i Jurassic Park-stil, rikfolk med store planer, Siv Jensen som statsminister, gærne professorer og en god del annet, men det jeg håpet ville være festlige beskrivelser, absurde men morsomme situasjoner og en stor dose humor kokte bort i kålen. Noen få sider og opplevelser fikk meg såvidt til å trekke på smilebåndet, men ellers var det lite her som underholdt. Skummel er boka heller ikke. Egentlig var det deilig å bli ferdig med boka selv om den forsåvidt ble lest raskt ut, og den blir neppe gjenlest med det aller første.

T
T – 10.04.2009

– Dette er en skrekkroman som samtidig skal være en parodi på norsk miljødebatt. Vellykket? Ikke spesielt etter min mening. Handlingen utspiller seg i 2012 og 2013. Siv Jensen er statsminister i Norge og isbjørnen er utryddet. Tror man. Sannheten er imidlertid at isbjørnene er i ferd med å invadere det norske fastlandet og har satt kursen mot Oslo. Bokens forteller, den 25 år gamle David, tar del i et vanvittig prosjekt for å lage et gigantisk Jurassic Park-aktig reservat til de stadig mer aggressive og intelligente menneskeetende bjørnene. Her finnes mange referanser til skrekkfilmer, men særlig skummel blir denne boken aldri, og dessverre blir den ikke særlig morsom heller. Har likt godt de tidligere parodiene til Nærum, men denne traff ikke meg.

V
Vannsyndrom – 23.03.2009

– Dette er en latterlig smørje som driver frem med en absurd handling som fungerer kjempebra! Det skal bygges en fornøyelsespark. Dinosaurene er byttet ut med isbjørner, og i stedet for å sette handlingen i tropiske omgivelser, er den heller satt til lille Norge. Dette blir selvfølgelig katastrofalt. Utfallet består av gode mengder blod, spenning, humor og ironi porsjonert i så mengde at dette blir en utsøkt bok! Knut Nærum har et god språk, som gjør boken mangfoldig og lettlest. Det er en fryd å lese noe så fengende og lett. Boken er også akkurat passe lang, og kan leses om igjen og om igjen. (Og om igjen).

M
Mariana – 17.08.2008

– Dette er en fremtidsvisjon om hva som skjer når polarisen snart er smeltet og isbjørnene søker sørover. Nærum har lagt handlingen til 2013 og Siv Jensen er statsminister. Isbjørnene utgjør en trussel mot turistnæringen. Og når de for alvor får sansen for menneskekjøtt, begynner uhyggelige ting å skje ... Tidvis var boka svært spennende, og beskrivelsen av hotellkongen med klare paralleller til en helt umiskjennelig nålevende hotellkonge med påtatte miljøverninteresser riktig så morsom. Men i det store og hele halter boka betydelig. Jeg savnet Nærums velkjente humor, som det var altfor lite av. En svak treer fra min side, takket være en glitrende oppleser.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Monster:

Se flere

Logg inn

Handlekurv