Gigantsalget er i gang!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Med hund på tur

tips, trening, inspirasjon

Å være på tur sammen med hunden, er den beste måten å knytte sterke bånd mellom hund og eier på. I denne boka forteller Jarlen og Stine hvordan du får en logrende turkamerat som blir med deg på de aller fleste turer, sommer som vinter.

Les mer

393,-

449,- Spar: 56,-

Innbundet
Sendes innen 1 virkedag
Bente

Skrevet av: Bente, Redaktør

Logrende turfølge

For fem år siden sluttet Stine Mette Fjerdingstad og Halvdan Jarl Laugerud i jobbene sine og kjøpte hus i Lofoten. Med seg hadde de to hunder. Nå skulle de være mest mulig på tur. Senere har de fått to hunder til pluss et barn. Gleden ved å være på tur med hundene har tatt helt over. Begge er opptatt av å ha med hundene overalt, på korte og lange turer, men hunder må trenes for tur, i hvert fall hvis turene er lange og krevende. I denne boka forteller de hvordan du får en glad og fornøyd turkamerat.

Noe av det viktigste er å komme på innkalling. En hund som kommer til deg enten når du bruker navnet eller for eksempel fløyte, gir både deg og hunden frihet. Både du og hunden kan løpe løse ...

Begynn med valpen

De aller fleste hunderaser kan være med på tur. Selv en liten hund kan gå ganske langt, og når den er sliten, kan den med litt planlegging, puttes i sekken. Skal du skaffe en god turhund, er det mange raser som er gode kandidater. Forfatterne har en labrador og tre jaktspringere.Selv får jeg låne med meg en samojeed på tur, sommer som vinter. Det er en utmerket og glad turhund, men ikke en hund du bærer langt, hvis noe skulle skje med den. En del av boka er viet trening av valpen eller unghunden. Forfatterne mener at løpet ikke er kjørt selv om du kommer for sent i gang med trening. Det er tvert imot smart å «lære en gammel hund å sitte». Gamle hunder trenger også stimuli.

Noe av det viktigste er å komme på innkalling. En hund som kommer til deg enten når du bruker navnet eller for eksempel fløyte, gir både deg og hunden frihet. Både du og hunden kan løpe løse under gitte forhold. Det er herlig. Dessuten må hunden lære å gå bak! Å gå ned fra topptur med en halsende bikkje foran som drar i båndet, er livsfarlig. Boka gir gode treningstips.

Jevn aktivitet

Du tenker kanskje at en hund greier å løpe langt og lenge, men den må også trene utholdenhet for å forbygge skader som fort kommer hvis den er sliten. Forfatterne tar hundene med på jogge- og skiturer og følger nøye med på eventuelle endringer i bevegelsesmønster. Forfatterne foreslår at du gir hunden en god massasje. Hunden vil elske det, og du merker hvis noe er galt.

Boka tar for seg alt av utstyr en hund trenger, også førstehjelpsutstyr, og hva du må tenke på hvis det blir for varmt, kaldt, vått, langt og hvordan få hunden til å sove i telt.

Turtips

Basert på egne erfaringer, inneholder boka flere turtips. Det er nyttig og inspirerende å lese om joggetur på Hardangervidda eller flere dagers turer som ikke går helt som de skal. Det er ingen skam å snu, selv med hund. Kan hunden egentlig være med på en krevende topptur? Kan den blir høyderedd? Det er akkurat slike ting man lurer på, og denne boka gir deg svar og gode tips.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
270
ISBN
9788202787578
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Format
27 x 20 cm
Nr
8216525

Bla i boka

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Med hund på tur:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv