Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Idrettssosiologi

Idrett og fysisk aktivitet er sentralt i manges liv. Politisk anses det som viktig for folkehelsen, og den organiserte idretten er også en nøkkelinstitusjon i frivillighetskulturen. En svært stor andel av barn og unge er innom den organiserte idretten i løpet av oppveksten, men deltakelsen varierer med faktorer som kjønn, alder, etnisitet og funksjonsnivå. Les mer

449,-
Paperback
Ventes til lager 04.06.2024
Idrett og fysisk aktivitet er sentralt i manges liv. Politisk anses det som viktig for folkehelsen, og den organiserte idretten er også en nøkkelinstitusjon i frivillighetskulturen. En svært stor andel av barn og unge er innom den organiserte idretten i løpet av oppveksten, men deltakelsen varierer med faktorer som kjønn, alder, etnisitet og funksjonsnivå. Samtidig vokser det fram trenings- og aktivitetsformer på siden av den organiserte idretten. Toppidrett er i økende grad et produkt som selges på et marked for underholdning og opplevelser.

I denne boka belyses slike prosesser i et sosiologisk perspektiv. Hva er meningen med idrett? Hvordan er den organisert? Hva er konsekvensen av profesjonalisering, digitalisering og teknologisering av idretten? Er idretten for alle, eller bidrar den til å understreke og forsterke sosial ulikhet?

Boka er interessant for studenter og lærere i idrett og samfunn, idrettssosiologi eller andre idrettsrelaterte emner og temaer. Den er også viktig for alle som ønsker mer innsikt i den norske idrettsmodellens karakter og utvikling, og hvilke utfordringer idretten står overfor.

Arve Hjelseth er professor i idrettssosiologi ved NTNU i Trondheim.

Lone Friis Thing er professor i idrettssosiologi og instituttleder ved Institutt for idrett og samfunnsvitenskap, NIH, Oslo.

Anne Tjønndal er professor i idrettssosiologi ved Nord universitet i Bodø.

Detaljer

Forlag
Fagbokforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788245046083
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Idrettssosiologi:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv