Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Lærebok i utlendingsrett

Hva er en flyktning? Hvem har rett til asyl? Hvilken betydning har hensynet til barnets beste i utlendingssaker? Hvem har rett til familiegjenforening eller arbeidstillatelse? Hvem kan bli utvist fra Norge? Dette er noen av de spørsmålene som reises i denne boken. Les mer

789,-
Innbundet
Sendes innen 1 virkedag
Hva er en flyktning? Hvem har rett til asyl? Hvilken betydning har hensynet til barnets beste i utlendingssaker? Hvem har rett til familiegjenforening eller arbeidstillatelse? Hvem kan bli utvist fra Norge? Dette er noen av de spørsmålene som reises i denne boken.

Innvandring er et av de store temaene i vår tid. Utlendingssaker kan vekke sterke følelser og debatt. Forvaltningens vedtak er ofte svært inngripende for den enkelte og kan berøre viktige samfunnsmessige hensyn. Asyl- og utlendingsretten ligger i brytningen mellom stat og individ, rett og politikk, beskyttelse og kontroll. Det er et dynamisk rettsområde, som styres av våre internasjonale forpliktelser, særlig menneskerettighetene. Det er også et internasjonalt fag som påvirkes av begivenheter utenfor våre landegrenser. Målgruppen for denne boken er studenter i utlendingsrett og de som arbeider med utlendingssaker. Boken har et enkelt fagspråk og kan fint leses uten kjennskap til utlendingsrett.

Bokens redaktør er Øyvind Dybvik Øyen. Han er jurist og seniorrådgiver i Utlendingsnemnda og har arbeidet med asyl- og flyktningrett siden 1999. Han har tidligere jobbet i Justisdepartementet og for FNs Høykommissær for flyktninger.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
460
ISBN
9788215057453
Utgave
3. utg.
Utgivelsesår
2022
Format
25 x 18 cm

Bla i boka

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Lærebok i utlendingsrett:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Ph.d.

Silje Bringsrud Fekjær
Paperback 
409,-
 

Exphil I

Institutt for filosofi- idé- og kunsthistorie og klassiske språk ved UIO
Paperback 
339,-
 

Exphil II

Institutt for filosofi- idé- og kunsthistorie og klassiske språk ved UIO
Paperback 
209,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv