Festprishelggjør et kupp!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Når jeg oppsøker nøden

en sykepleier forteller fra kriseområder

Hun har blitt skutt på, startet arbeidsdagen med å stirre rett inn i løpet av en tanks og jaget menn ut av mørket. Med egne barn hjemme, har hun reist ut til noen av verdens største kriseområder for å hjelpe mennesker i nød, gjennom krig, jordskjelv, tsunami og ebola. Les mer

399,-
Innbundet
Sendes innen 3 virkedager
Hun har blitt skutt på, startet arbeidsdagen med å stirre rett inn i løpet av en tanks og jaget menn ut av mørket. Med egne barn hjemme, har hun reist ut til noen av verdens største kriseområder for å hjelpe mennesker i nød, gjennom krig, jordskjelv, tsunami og ebola. Hvordan oppleves dette fra en kvinnes perspektiv, en mor som kommer fra et av verdens rikeste og tryggeste land?

I denne boka tar intensivsykepleier Birgitte Gundersen oss med til steder flere aldri har hørt om. Vi møter mennesker som allerede har sett mye til livets skyggesider og er hardt prøvet, og hører om behandlinger vi ikke kan så mye om. Vi får se hvor mye hjelpearbeiderne får gjort med lite midler, men også hvilke utfordringer de blir stilt overfor, som når en mann nekter sin kone amputasjon, vel vitende om at det vil koste henne livet.

«Når jeg oppsøker nøden» er en unik bok som viser hvor viktig humanitært arbeid er og hvilke kulturelle aspekter og utfordringer vi har i felt. Leseren får et innblikk i nødhjelpsarbeidet gjennom reelle situasjoner og sammenflettede, sterke personlige historier. Vi hører om hvordan hjelpearbeiderne er til stede og hjelper de som er fattige og som mistet mye eller alt. Boka er en øyeåpner for dem som ønsker å se og forstå en annen verden full av utfordringer, men også mye glede og håp. Den er også til inspirasjon for dem som ønsker å reise ut. Håpet som møter oss når vi kommer frem, er formidabel: Motivasjonen i å bety så mye for dem vi møter. Være der for dem som trenger oss mest. Se at det nytter å hjelpe.

Noen bøker er det en borgerplikt å lese.

"Oppdragene som Birgitte Gundersen var med på, tar oss dit ikke mange andre kommer til, der mennesker er på sitt mest sårbare, når krigen raser rundt dem eller når en naturkatastrofe som et jordskjelv eller en flom har ødelagt det livet som en gang var. Birgitte viser gjennom sitt mangeårige arbeid i nettopp disse mest krevende av menneskelige situasjoner hvor givende det er å kunne tilby profesjonell humanitær assistanse, å vite hvordan man møter medmenneskers behov i en krise gjennom både erfaring, kompetanse og medmenneskelighet. Det er kombinasjonen som gjelder, profesjonell medisinsk hjelp og ansiktet som viser at verden ikke har glemt en, at det er noen som fortsatt bryr seg."
- Tørris Jæger
Generalsekretær i Regnskogfondet.
Tidligere Nødhjelpssjef og Utenlandssjef i Røde Kors.

FORORD ved Sven Mollekleiv, Honorary president og æresmedlem, tidl. generalsekretær og president i Norges Røde Kors.

Detaljer

Forlag
Gunnar books
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
245
ISBN
9788293693093
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Originaltittel
Når jeg oppsøker nøden
Format
22 x 14 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Når jeg oppsøker nøden:

Zov

Pavel Filatjev
Innbundet 
318,- 349,-
 

Svik

Trygg Johan Hølvold
E-bok 
199,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv