Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Krig er forakt for liv

et essay om fred

Krig er forakt for liv. Det å vinne en krig betyr å ødelegge flest mulig mennesker, hus og infrastruktur hos fienden. Vil vi få slutt på all krig, må vi begynne å snakke om krigens realiteter og lære om alle dem som har kjempet fredens sak, skriver Linn Stalsberg i denne boken. Les mer

379,-
Sendes innen 3 virkedager
Krig er forakt for liv. Det å vinne en krig betyr å ødelegge flest mulig mennesker, hus og infrastruktur hos fienden. Vil vi få slutt på all krig, må vi begynne å snakke om krigens realiteter og lære om alle dem som har kjempet fredens sak, skriver Linn Stalsberg i denne boken.

Kampen for fred kan ta utgangspunkt i religion, ideologi eller en politisk retning. Viktige virkemidler er pasifisme, ikkevold og militærnekt. Hva vet vi egentlig om de store ideene bak fredsarbeid? Hvor mange av de modige personene som nektet å krige, og som ble straffet for dette, kjenner vi egentlig til?

Den voldsomme militariseringen i vår tid finner sted midt i en stor klima- og naturkrise. Det er knapt noe som er så ødeleggende for jordkloden som våpenindustrien: Fra å bruke råmaterialer i produksjon, skyhøye utslipp fra jagerfly, til de store ødeleggelsene til lands og til vanns etter at våpnene brutalt har tilintetgjort fiendens verden. Både arbeider- og kvinnebevegelsen har tradisjonelt kjempet fredens sak. I dag må fredsbevegelsen også alliere seg med miljøbevegelsen, i kampen for alt levende. Fred er å skape.

"Stalsbergs bok er ensom og aktuell i sitt insisterende krav om å drive fredsarbeid. Det er lenge siden en bok traff offentligheten med større alvor og aktualitet enn Linn Stalsbergs utgivelse om fredsaktivismens historikk. [...] presist og modig.", - Anna Serafima S. Kvam, Stavanger Aftenblad.


«et frisk pust som forhåpentligvis kan blåse nytt liv i fredsflammen» - Mimir Kristjánsson, Klassekampen

Detaljer

Forlag
Res publica
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
247
ISBN
9788282262736
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Format
19 x 13 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Krig er forakt for liv:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-

Blå

Maja Lunde
Paperback 
199,-
Hegel
Ny!

Hegel

Sigurd Hverven
Innbundet 
399,-
 

Stjålet

Ann-Helén Laestadius
Innbundet 
349,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv