Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Internasjonal politisk økonomi

Denne boken gir deg en fyldig introduksjon til fagfeltet Internasjonal Politisk Økonomi (IPØ). Fagfeltet er posisjonert i skjæringsflaten mellom statsvitenskap og samfunnsøkonomi, men trekker også betydelige på fag som samtidshistorie, samfunnsgeografi, sosiologi og bedriftsøkonomi. Les mer

499,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
Denne boken gir deg en fyldig introduksjon til fagfeltet Internasjonal Politisk Økonomi (IPØ). Fagfeltet er posisjonert i skjæringsflaten mellom statsvitenskap og samfunnsøkonomi, men trekker også betydelige på fag som samtidshistorie, samfunnsgeografi, sosiologi og bedriftsøkonomi.

Boken gir en grundig beskrivelse av hvordan dagens globale økonomi har utviklet seg, og introduserer deg for sentrale statsvitenskapelige og økonomiske perspektiver og hypoteser knyttet til global økonomisk politikk.

Boken tar utgangspunkt i aktuelle politiske problemstillinger og utfordringer som har blitt skapt av den globale økonomien, og diskuterer den økonomiske globaliseringens betydning både for effektivitet og for fordeling mellom land og befolkningsgrupper. Den tar for seg finanskrisen i 2008 og den påfølgende europeiske økonomiske krisen, og sporer utviklingen innen internasjonal handel og finans fram til covid-19 pandemien og krigen i Ukraina.

I denne oppdaterte og reviderte utgaven vies særlig oppmerksomhet til virkningene av kriser, framveksten av transnasjonale verdikjeder, og tendensene til økonomisk nasjonalisme og ny proteksjonisme i handelen. Private selskapers rolle og deres forhold til staten både når det gjelder internasjonale investeringer, verdikjedene og det globale produksjonssystemet er et annet sentralt tema.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
342
ISBN
9788215069364
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2023
Format
24 x 17 cm

Bla i boka

Kunders vurdering

W
William – 03.11.2019

– Det er virkelig vanskelig å sette ord på hvor dårlig denne boken er satt sammen. Man må spørre seg selv om forfatterne har konversert i det hele tatt når de har skrevet sine respektive deler, eller om de bare har tømt ut sin enorme kunnskap på området (noe de skal ha honnør for å virkelig ha) og satt det hele løst sammen over en kaffe. Misforstå meg rett, det er mye kunnskap i boken, og mye å lære og de skriver best når de skriver mest inngående om konkrete teorier. Men det er problemet: Forfatterne forsøker å få plass til alt for mange teorier på samme emner at det blir på mange områder overflatekunnskap, og setter det hele sammen på en så uoversiktlig måte at etter å ha lest et kapittel har man så vidt oversikt over de sentrale begrepene kapittelet omhandlet. Som et verk som skal fungere som en students første møte med IPØ fungerer det derfor svært dårlig.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Internasjonal politisk økonomi:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Handlekurv