Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Den nysgjerrige lytter

fra Arbeiderbladet til Facebook : samtaler med Synne Skouen

«På sett og vis opplever jeg å ha vokst opp i krysningspunktet mellom ellevill overdrivelse og skjerpet alvor», sier Synne Skouen, som gjennom femti år har vært en ustoppelig og slagferdig talsperson for de smale kunstuttrykkene i offentligheten. Les mer

399,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager
«På sett og vis opplever jeg å ha vokst opp i krysningspunktet mellom ellevill overdrivelse og skjerpet alvor», sier Synne Skouen, som gjennom femti år har vært en ustoppelig og slagferdig talsperson for de smale kunstuttrykkene i offentligheten.

Den nysgjerrige lytter - samtaler med Synne Skouen - gir innsikt i hvilke holdninger og hvilket kunstsyn som har vært drivkraften i hennes engasjement. Som anmelder, redaktør og kulturleder i NRK, og gjennom utallige artikler og debattinnlegg, har hun stilt modige og utfordrende spørsmål - som kjennes like relevante i dag. «Til ingen nytte, må jeg nesten konstatere», sukker hun i sin siste kommentar i Aftenposten. Mon det? Hvor hadde norsk kulturliv vært uten de motkreftene som Synne Skouen har satt inn?

«Vi trenger kunst fordi det er den beste måten å kommunisere sanselig og overskridende på med andre mennesker, bortenfor det blott underholdende, hverdagslige eller tåpelige.»

Komponisten Synne Skouen har vært en markant stemme i kulturoffentligheten gjennom femti år. På 70- og 80-tallet var hun musikkanmelder i Arbeiderbladet og redak.tør i ny musikk-tidsskriftet Ballade. På 1990-tallet var hun musikksjef i NRKs Kultur..kanalen og på begynnelsen av 2000-tallet var hun sjef for NRKs fler.mediale Kultur.avdeling. I 19 år, frem til 2020, var hun spaltist i Aftenposten.

For tiden arbeider hun med en opera, FRAM, som skal være ferdig i 2022, fem år etter at hennes forrige opera, Ballerina, hadde suksess i Bjørvika-operaen i 2017. Begge verkene er bestilt av Den Norske Opera & Ballett.

Detaljer

Forlag
Solum Bokvennen
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
317
ISBN
9788256023769
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
Den nysgjerrige lytter
Format
23 x 16 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Den nysgjerrige lytter:

Sonja

Alf van der Hagen
Innbundet 
409,- 449,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Ulv

Stephanie Blake
Innbundet 
254,- 279,-
 

Søstre

Mariangela Di Fiore
Innbundet 
272,- 299,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv