Leseren - Alf van der Hagen

Leseren

en samtale med Henning Hagerup

«Sterkt om liv, død og litteratur.»

, Dagbladet Terningkast 5
Henning Hagerup (f. 1959) regnes som en av de fremste kritikerne og essayistene i sin generasjon. Han har gjort skjønnlitteraturen til sin livsoppgave, og hans leseradius er enorm: fra romantisk poesi til Walter Benjamin, fra Prøysen til Baudelaire, fra Dante til Donald, fra romerske satirer via spøkelseshistorier til moderne klassikere. Les mer
Vår pris
249,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 249,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Henning Hagerup (f. 1959) regnes som en av de fremste kritikerne og essayistene i sin generasjon. Han har gjort skjønnlitteraturen til sin livsoppgave, og hans leseradius er enorm: fra romantisk poesi til Walter Benjamin, fra Prøysen til Baudelaire, fra Dante til Donald, fra romerske satirer via spøkelseshistorier til moderne klassikere.

"Leseren. En samtale med Henning Hagerup" er et nærgående portrett av en kritiker, skribent og oversetter som forener historisk kunnskap med et aktivt syn på den nye litteraturen, som standhaftig forsvarer diktningens metafysiske og politiske dimensjoner, og som viser oss hvordan den gode litteraturen alltid utvider virkelighetsbegrepet. Dette er samtaler som hyller lesningen som kilde til stadig større forestillingskraft, livsglede og innlevelse i andre menneskers tilværelse.

Med "Leseren" følger Alf van der Hagen opp sine kritikerroste samtalebøker med Kjell Askildsen og Dag Solstad.
ANMELDELSER:

Terningkast 5 Fredrik Wandrup, Dagbladet
Terningkast 5 Sven Egil Omdal, Stavanger Aftenblad

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Oktober
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 325
ISBN: 9788249520534
Utgave: 1. utg.
Format: 21 x 13 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Sterkt om liv, død og litteratur.»

, Dagbladet Terningkast 5

«En åndfull samtale som det virkelig er verdt å lytte til … Alf van der Hagen får oss virkelig til å se dette mennesket, og tenke at det er godt for oss alle at han er der.»

, Stavanger Aftenblad Terningkast 5

«... grundig og entusiastisk samtale om den europeiske sivilisasjonens mest betydningsfulle diktverk ... Leseren kombinerer intellektuelle samtaler om store spørsmål med godmodig litterært sladder. Men boken rommer også en beretning om et liv med mange kriser og restitusjoner, av både privat og arbeidsrelatert art ... Leseren tegner et komplekst, levende og helhetlig bilde av [Hagerup]»

, Morgenbladet