Martyrene

Hva får vi så igjen for å lese denne boka? Etter min mening svært mye, for Refsdal gir oss et innblikk i islamistgrupper og mennesker vi ellers bare får et overflatisk eller totalt negativt inntrykk av gjennom vestlige medier.

, Dagbladet
Pål Salahadin Refsdal skriver fra der det brenner som mest, fra Syria, hvor han har fått innpass blant de fryktede jihadistene som kjemper mot regimet til Bashar al Assad. Les mer
Vår pris
336,-
Spar
33,-

Veil. pris: 369,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Er du interessert i historiebøker ?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris kr 313,-

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Vår pris: 336,-
Spar: 33,-

Veil. pris: 369,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Er du interessert i historiebøker ?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris kr 313,-

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Om boka

Pål Salahadin Refsdal skriver fra der det brenner som mest, fra Syria, hvor han har fått innpass blant de fryktede jihadistene som kjemper mot regimet til Bashar al Assad. 

De siste årene har Refsdal som eneste vestlige journalist fått bo og leve med to forskjellige al Qaida-tilknyttede grupper i det nordvestlige Syria. Her kommer han tett på både hendelser og personer i en bok som kobler krigsreportasje med inngående portretter av dem som er villige til å ofre livet for religion og revolusjon. 

Møtene Refsdal har med krigere og selvmordsbombere, såkalte martyrdomssøkere, er rystende. Ikke fordi de bekrefter våre fordommer om den onde jihadisten, men fordi de her framstår i all sin menneskelighet. Dette er en bok som i høyeste grad rokker ved vårt fiendebilde. 

Samtidig er dette en historie om borgerkrigen i Syria, om rivaliseringen mellom opprørsgruppene og om stadig skiftende allianser. Mennene Refsdal møter, kjemper mot Assad, men havner etter hvert også i krig andre grupper. Til slutt kjemper de også mot nederlagsstemningen etter de første årenes krigseufori. 

Pål Salahadin Refsdal (f. 1963) er en erfaren film- og tv-journalist som har rapportert fra opprørsbevegelser siden 1984, blant annet i Afghanistan, Kosovo og Tsjetsjenia. I 2010 ga han ut boka Geriljareporteren, etter at han året før var blitt holdt som gissel av Taliban. Samme år laget han dokumentarfilmen Taliban Behind the Mask, som ble vist i en rekke land. Mye oppmerksomhet fikk også Refsdals siste film Dugma - the Button fra 2016, som følger en gruppe selvmordsbombere i Syria.

 

Fakta