Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Terrorens rike

hvordan en voldelig sekt fra den arabiske ørken radikaliserte islam

Rystende om vår tids største trussel
Carl Schiøtz Wibye, Norges ambassadør til Saudi-Arabia fra 2009 til 2014, frykter for fremtiden. I Terrorens rike beskriver han hvordan en voldelig sekt fra den arabiske ørken har radikalisert islam. Les mer

229,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Rystende om vår tids største trussel
Carl Schiøtz Wibye, Norges ambassadør til Saudi-Arabia fra 2009 til 2014, frykter for fremtiden. I Terrorens rike beskriver han hvordan en voldelig sekt fra den arabiske ørken har radikalisert islam. Wahhabismen er Saudi-Arabias statsreligion, en ekstremt nidkjær versjon av islam klekket ut på 1700-tallet av Muhammed ibn Abdul Wahhab. Siden den gang har en allianse mellom Al Saud-familien og wahhabienes presteskap holdt landets befolkning i et jerngrep.

I 1932 forente herskeren Abdulaziz al Saud sine områder til et kongerike han ga navnet Saudi-Arabia, oppkalt etter ham selv. Få år senere sprutet oljen i været. Den dramatisk økte oljeprisen på 1970-tallet åpnet for en global utbredelse av wahhabismen, i en propaganda-kampanje av historiske dimensjoner. Resultatet ser vi i etableringen av bevegelser som Taliban, Al Qaida og IS.

I dag regnes Saudi-Arabia som arnestedet for mye av radikaliseringen vi ser i islam, en utvikling som også angår oss i Norge. Wibye går til kjernen av problemet og gir leseren solid bakgrunn for å forstå en av vår tids store konflikter.

«Ei overmåte aktuell og verdfull bok.»
Bjørn Kvalsvik Nicolaysen, Dag og Tid

«Han tør å si fra der andre tier, og i boka får den oljerike statens herskere sitt pass påskrevet - med et språk som er langt fra diplomatisk.Dette er bra, og Wibye skriver med tyngde.»
Jan Erik Smilden, Dagbladet

Medlemsvurdering:
Veldig lærerik bok om Saudi-Arabia og deira spredning av den ekstremt voldelege wahabbismen rundt om i verda.

Øystein

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788205501263
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017

Les utdrag

Åpne utdrag her

Kunders vurdering

Ø
Øystein – 18.08.2018

– Veldig lærerik bok om Saudi-Arabia og deira spredning av den ekstremt voldelege wahabbismen rundt om i verda.

M
Mohamad Kara Ali – 04.06.2017

– Et gigantisk arbeid av Schiøtz Wibye. Setter dagens verdensbilde i et korrekt historisk perspektiv. Spekket av kunnskap og opplysninger som lenge har vært etterlengtet. For å forstå dagens terrorisme og villskap, må denne boka bare leses. Er forbauset over at han har klart å samle og formidle årsaken til kaoset, terrorismens rot på en så forståelig og lærerik måte. Denne boka må inn i som pensum på høyskoler og universiteter som har med religion, historie, språk. Kunnskap om radikalisering og ekstremisme, og ikke minst førstelinjetjenesten. Denne boka må også oversettes til flere språk!. Bukker og nikker! Har selv studiet "kunnskap om radikalisering og ekstremisme" , er utdannet tolk i tillegg til min hovedproffesjon innen kriminalomsorgen. Denne boka må ikke undervurderes, da det er brukt mye tid på å forfatte dem. Ikke nøl med å ha denne i din bokhylle.

Å
Åse Rellsve – 28.04.2017

– Terroren rike av Carl S. Wiby, tidligere Norges ambassadør til Saudi-Arabia er en bok å bli klok av. Han tar oss tilbake flere hundre år til islams begynnelse og til 1100-tallet med bevegelsen assasinerne, kjennt for å ofre livet for å drepe i islams navn. På 1700-tallet dukker wahabismen opp, en ekstremt puritanistisk variant av islam. Gjennom alliansen mellom wahabismen og Al-Saudene ble det skapt en regional maktfaktor som i dag, takket være sin oljerikdom, eksporterer wahabisme og jihadisme til hele verden. En interessant og opplysende, men skremmende historie som Wibye skriver lett og forståelig om. Anbefales for dem som vil forstå mer av voldelig islamisme.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Terrorens rike:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Handlekurv