Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Heimskringla

norske kongesagaer : tredje del

Snorres kongesagaer er ikke bare det fremste historiskereferanseverk vi har i Norden, det er også et grunnleggende verk i nordisk litteratur. Et vell av dramatiske fortellinger taler rett til den moderne leser over et hav av tid, lykkelig er det folk som har en så enestående kunstnerisk fremstilling av sin egen tilblivelse. Les mer

149,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Snorres kongesagaer er ikke bare det fremste historiskereferanseverk vi har i Norden, det er også et grunnleggende verk i nordisk litteratur. Et vell av dramatiske fortellinger taler rett til den moderne leser over et hav av tid, lykkelig er det folk som har en så enestående kunstnerisk fremstilling av sin egen tilblivelse.

Snorres kongesagaer (Heimskringla) ble skrevet på 1200-tallet av Snorre Sturlason, og er i europeisk sammenheng et enestående uttrykk for middelaldersk historieskriving. I denne utgaven har Kjell Arild Pollestad gitt kongesagaene en ny og moderne norsk språkdrakt. Sagaens særegne stil er bevart, men formidlet i et språk som gjør disse historiske beretningene lettere tilgjengelig for vår tids lesere. Samtlige tekster er gjennomgått av fagfolk på området, med forfatteren Roy Jacobsen som hovedkonsulent.

Medlemsvurdering:
Dette er knallbra. Undertegnede har aldri hatt tålmodighet til å pløye hele Snorre, det blir for mye repetisjoner og skaldekvad om ulver og ravnemat. Likevel har jeg alltid hatt lyst til å kjenne sagaene, og denne lydbokserien viste seg å være løsningen. Halvard Lydmo er årsaken til at denne lydbokutgaven er så bra. Stemmen hans kler stoffet utmerket. Han har en mandig, klar og sterk stemme, uten at det virker vikinghøvding-parodisk, og hans rene nynorsk er en god ramme rundt teksten. Selve lesningen er også på alle måter imponerende. Oppleser nøler aldri, han er så godt kjent med sitt stoff at han makter dempe det repetitive preget; for eksempel framstår de mange kvadene som spennende i stedet for kjedsommelige. Lydmo dramatiserer ikke, likevel får lesningen hans fram den store spenningen, kraften og - faktisk!! - variasjonen i teksten, og det er en prestasjon i et så langdrygt verk. Alle kan ha glede av denne lydboka, selv de som i utgangspunktet ikke trives med Snorresagaer, og mesteren for dette er ene og alene oppleseren. Forbilledlig lydbokinnspilling!!!

inokia

Detaljer

Forlag
Lydbokforlaget
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788242167453
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Serie
Snorre. Lydbok 3

Lytt til utdrag

Kunders vurdering

i
inokia – 07.03.2005

– Dette er knallbra. Undertegnede har aldri hatt tålmodighet til å pløye hele Snorre, det blir for mye repetisjoner og skaldekvad om ulver og ravnemat. Likevel har jeg alltid hatt lyst til å kjenne sagaene, og denne lydbokserien viste seg å være løsningen. Halvard Lydmo er årsaken til at denne lydbokutgaven er så bra. Stemmen hans kler stoffet utmerket. Han har en mandig, klar og sterk stemme, uten at det virker vikinghøvding-parodisk, og hans rene nynorsk er en god ramme rundt teksten. Selve lesningen er også på alle måter imponerende. Oppleser nøler aldri, han er så godt kjent med sitt stoff at han makter dempe det repetitive preget; for eksempel framstår de mange kvadene som spennende i stedet for kjedsommelige. Lydmo dramatiserer ikke, likevel får lesningen hans fram den store spenningen, kraften og - faktisk!! - variasjonen i teksten, og det er en prestasjon i et så langdrygt verk. Alle kan ha glede av denne lydboka, selv de som i utgangspunktet ikke trives med Snorresagaer, og mesteren for dette er ene og alene oppleseren. Forbilledlig lydbokinnspilling!!!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Heimskringla:

Edda

Snorre Sturlason
Innbundet 
399,-

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv