Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Njålssoga

I Njåls saga, en islandsk ættesaga skrevet henimot år 1300, rulles det opp et mektig drama som spenner over et par mannsaldre. Her møtes tradisjonstroskap og fri fortellerkunst, sagakonvensjon og innslag fra helgensagaer og ridderromantikk. Les mer

249,-
Sendes innen 3 virkedager
I Njåls saga, en islandsk ættesaga skrevet henimot år 1300, rulles det opp et mektig drama som spenner over et par mannsaldre. Her møtes tradisjonstroskap og fri fortellerkunst, sagakonvensjon og innslag fra helgensagaer og ridderromantikk. Njål forutser det som skal skje, og han setter hele sin klokskap inn på å hindre det. Men han vet at alt er forgjeves, fordi alt går den veien skjebnen har bestemt. Har litteraturliste og navneregister.

Medlemsvurdering:
Islendingene påstår visstnok at man bør lese "Njålssoga" én gang i året. Det ryktes også at man kan bli satt til veggs på sitater fra Njålssaga av tilfeldige taxisjåfører på sagaøya. Det kan være noe i det. Sagaen bli ofte ansett for å være det ypperste av islandsk fortellerkunst. Sett bort i fra det så er det også knakende god lesning. Her er (i alle fall inntil et visst punkt) sindige og kloke Njål sjøl, staute Gunnar, troll til kjerringer og fæle badguys. Og ikke minst helten over alle helter, Njåls sønn Skarphedin, som dør stående opp i mot en vegg mens flammene slikker ham om leggene. Storslagent på alle vis!

Mim

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Samlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Nynorsk
Sider
320
ISBN
9788252172911
Utgave
8. utg.
Utgivelsesår
2008
Format
21 x 13 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

M
Mim – 01.11.2008

– Islendingene påstår visstnok at man bør lese "Njålssoga" én gang i året. Det ryktes også at man kan bli satt til veggs på sitater fra Njålssaga av tilfeldige taxisjåfører på sagaøya. Det kan være noe i det. Sagaen bli ofte ansett for å være det ypperste av islandsk fortellerkunst. Sett bort i fra det så er det også knakende god lesning. Her er (i alle fall inntil et visst punkt) sindige og kloke Njål sjøl, staute Gunnar, troll til kjerringer og fæle badguys. Og ikke minst helten over alle helter, Njåls sønn Skarphedin, som dør stående opp i mot en vegg mens flammene slikker ham om leggene. Storslagent på alle vis!

R
Roy Skoglund – 22.09.2006

– Detter er en helt fantastsk historie som inneholder alt man kan forlange. Mord, svik, hevn, feighet, mot og mye mer. Alt man forestiller seg om fortidens Island blir bekreftet i denne boken, men det gjennstår jo å finne ut om historiene som blir fortalt er sanne. Det er jo en helt utrolig fortelling, og selvom man så gjerne vil tro på hvert eneste ord som står der, og man lever seg inn i historien, hender det man griper seg selv i å tenke at dette er for utrolig. Komplottene og kampene og planene og alt sammen. Njåls saga er en historie som er lett å følge, men den tar ofte overraskende vendinger. Det kanskje mest overraskende er hva som skjer med den vise og godt likte Njål og hans menn når historien begynner å nøste seg opp. En genial bok.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Njålssoga:

Edda

Snorre Sturlason
Innbundet 
399,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Hjem

Harlan Coben
Paperback 
229,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv