Handle for 499,- og få Nissegutt med på kjøpet!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Et liv på vår planet

mitt vitnesbyrd og en visjon for fremtiden

«Som i alle gode bøker av dette slag forklarer forfatteren sammenhenger i naturen som kan gi leseren den plutselige innsiktens herlige kribling i håndflatene.»

Aftenposten

Et liv på vår planet er en sterkt personlig fortelling om endringene som har skjedd i verden siste hundre år, omtrent like lenge som naturhistorikeren, forskeren og TV-personligheten Sir David Attenborough har levd på kloden. Les mer

379,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Et liv på vår planet er en sterkt personlig fortelling om endringene som har skjedd i verden siste hundre år, omtrent like lenge som naturhistorikeren, forskeren og TV-personligheten Sir David Attenborough har levd på kloden. Dette er hans beretning om livet på jorden, og hans visjon for fremtiden her. I lydboka forteller han: «Jeg er 93. Jeg har hatt et ekstraordinært liv. Det er først nå jeg skjønner hvor ekstraordinært. Som ung mann følte jeg at jeg var der, ute, og opplevde den uberørte, ville natur - men det var en illusjon. Det har skjedd en tragedie i vår tid, knapt merkbar fra dag til dag, men tapet av planetens ville steder, det biologiske mangfold har blitt sterkt redusert. Det er dette som er det tragiske. Jeg har vært vitne til denne tilbakegangen. Et liv på vår planet er mitt vitnesbyrd og min visjon for fremtiden». Attenborough spør seg selv hvordan kom vi til å gjøre dette, vår største feil - og hvordan, hvis vi handler nå, likevel kan vi likevel rette opp mye av feilgrepene våre. Vi har en siste sjanse til å gjenskape verden for oss selv og kommende slekter og gjenopprette den fantastiske planeten vi arvet. Alt vi trenger er viljen til å faktisk gjøre det.

Medlemsvurdering:
En selvopplevd fortelling om det fantastiske livet på kloden vår. Det skaper både fortvilelse og samtidig håp for naturen og den tiden vi lever i nå. Denne boka gjorde et dypt inntrykk på meg.

Inger Marie Norendal

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202766924
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
A life on our planet

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Som i alle gode bøker av dette slag forklarer forfatteren sammenhenger i naturen som kan gi leseren den plutselige innsiktens herlige kribling i håndflatene.»

Bjørn Gabrielsen, Aftenposten

«David Attenborough tegner i Et liv på vår planet en storslagen, nærmest teologisk fortelling om jordklodens historie og de spor menneskeheten etterlater seg.»

Ola Hegdal, nrk.no

«Han ville formidle livets magi, og det har han klart, kanskje bedre enn noen annen.»

Torbjørn Ekelund, Harvest

Kunders vurdering

L
Lynn – 28.07.2021

– Et liv på vår planet

I
Inger Marie Norendal – 27.07.2021

– En selvopplevd fortelling om det fantastiske livet på kloden vår. Det skaper både fortvilelse og samtidig håp for naturen og den tiden vi lever i nå. Denne boka gjorde et dypt inntrykk på meg.

K
Kristin Alver Hordnes – 27.07.2021

– Med tyngde og kunnskap gjennom et langt liv, tegner Attenborough et dystert bilde av fremtidsutsiktene til menneskeheten. Samtidig er løsningene han skisserer tilsvarende optimistiske. Interessant og lettlest bok som gir ny kunnskap om natur og sammenhenger. Absolutt verd å lese!

S
Solgunn Strand – 27.07.2021

– Lettlest. Har fyldige referanser til forskning. Inspirerer meg til å kartlegge planter i artsobservasjoner.no.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Et liv på vår planet:

Skogen
Ny!

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv