Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Goethes naturfilosofi

med blikk på vår tids naturkrise

Goethes holistiske verdensanskuelse innebærer et paradigmeskifte i forhold til det mekanistiske verdensbildet, som på hans tid var rådende og som dannet plattformen for den nyere tids naturvitenskap.

Men er det ikke nettopp dette holistiske paradigmeskiftet vi må bygge fremtiden på? Det er et hovedanliggende for forfatteren å vise at Goethes tanker om naturen gir et svært viktig bidrag til å forstå dagens naturkrise, samt å vise at Goethe er blant de viktigste økofilosofer gjennom tidene og en forløper for dagens økofilosofi. Les mer

350,-

400,- Spar: 50,-

Paperback
Sendes innen 1 virkedag
Goethes holistiske verdensanskuelse innebærer et paradigmeskifte i forhold til det mekanistiske verdensbildet, som på hans tid var rådende og som dannet plattformen for den nyere tids naturvitenskap.

Men er det ikke nettopp dette holistiske paradigmeskiftet vi må bygge fremtiden på? Det er et hovedanliggende for forfatteren å vise at Goethes tanker om naturen gir et svært viktig bidrag til å forstå dagens naturkrise, samt å vise at Goethe er blant de viktigste økofilosofer gjennom tidene og en forløper for dagens økofilosofi.

Petter Jørgen Omtvedt (f. 1945) studerte filosofi, kunsthistorie og historie ved universitetet i Wien, og avsluttet studiene der med en doktorgrad i filosofi, på Kants teoretiske filosofi.

Omtvedt har i mange år undervist i filosofi ved flere universiteter og høyskoler i Norge, og var fast ansatt som universitetslektor i Trondheim i noen år før han tiltrådde en førsteamanuensis-stilling ved universitetet i Tromsø, med ansvar for økofilosofi.
Omtvedt utgav i 2018 boken Filosofi Natur Atmosfære, som omhandler naturfilosofi i den holistiske tradisjonen, med et kapittel om Goethe.

Detaljer

Forlag
Paradigmeskifte forlag
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
348
ISBN
9788293235460
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Format
22 x 15 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Goethes naturfilosofi:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Sapiens

Yuval Noah Harari
Innbundet 
409,- 449,-

Logg inn

Handlekurv