Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Frihet, likhet og mangfold

kjønnsidentitet og seksuell orientering i rettslig, medisinsk og samfunnsvitenskapelig kontekst

Kjønnsidentitet og seksuell orientering i rettslig, medisinsk og samfunnsvitenskapelig kontekst.

I dagens mangfoldige samfunn utfordres tradisjonelle forståelser av kjønn og seksualitet, både innen juss, samfunnsvitenskap og medisin. Les mer

909,-
Sendes innen 1 virkedag
Kjønnsidentitet og seksuell orientering i rettslig, medisinsk og samfunnsvitenskapelig kontekst.

I dagens mangfoldige samfunn utfordres tradisjonelle forståelser av kjønn og seksualitet, både innen juss, samfunnsvitenskap og medisin. Arbeidet med å styrke rettsstillingen til lesbiske, homofile, bifile, trans- og interkjønnpersoner (LHBTI) har tatt tid, og flere av de store endringene har kommet først i de siste par tiårene.

Hvorfor ble sterilisering et vilkår for endring av juridisk kjønn, og har staten tatt tilstrekkelig ansvar for den tidligere steriliseringspraksisen? I hvilken grad har retten til kjønnsidentitet og retten til likestilling og ikke-diskriminering ført til en styrking av LHBTI- personers stilling på helserettens, familierettens, trygderetten og flyktningrettens område?

I Frihet, likhet og mangfold retter forskere innenfor juss, medisin, historie, psykologi og samfunnsfag søkelys mot utviklingen og gjennomføringen av LHBTI-personers rett til anerkjennelse, selvbestemmelse og likhet i norsk lovgivning og praksis. Boken, som avdekker en ujevn utvikling, viser at det fortsatt er stor rettslig, medisinsk og etisk uenighet om hvordan disse grunnleggende rettsprinsippene skal omsettes til praksis.

Boken egner seg for studenter, forskere og praktikere innen fagområder som juss, samfunnsfag og historie samt tverrfaglige studier som kjønnsstudier, helsefag og sosialt arbeid.

Les anmeldelse i Tidsskrift for kjønnsforskning: "Samlet set er bogen en særdeles vellykket og perspektivrig antologi, som bestemt fortjener at blive læst af alle med interesse i norske LGBTI-spørgsmål"

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål Engelsk Flerspråklig Norsk Nynorsk Svensk
Sider
498
ISBN
9788205518698
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Format
35 x 18 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Frihet, likhet og mangfold:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv